Καλώς ήρθατε

Η μεσαία τάξη διαλύεται. Που είναι η Νέα Δημοκρατία;

Η εκτίμησή μας, την οποία έχουμε πει κατ’ επανάληψη μέσα από αυτό εδώ το blog, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του μνημονίου απεργάζεται και εφαρμόζει μεθοδικά και ένα δεύτερο σχέδιο. Αυτό είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης, που είναι ο κύριος κορμός της Κεντροδεξιάς και η δημιουργία ενός άλλου κοινωνικού προτύπου που θα του εξασφαλίζει εύκολα εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε αριστερίζων κόμμα, θα ήθελε, αν ήταν δυνατόν να κυβερνούσε για πάντα. Άλλωστε είδαμε τι συνέβαινε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού ή σήμερα με την Κούβα, τη Βόρειο Κορέα κ.λ.π.

Για αναρωτηθείτε:
Πιστεύετε άραγε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να φάει όλο το χοντρό «λούκι» της λήψης των σκληρών μέτρων και μετά απλά να χαθεί στον «Καιάδα» της ιστορίας;; όπως για παράδειγμα το ουγγρικό σοσιαλιστικό κόμμα;
Ε! λοιπόν αν... σκέφτεστε κάτι τέτοιο, πλανάστε «πλάνην οικτράν» και η ίδια πλάνη βλέπουμε να διακατέχει δυστυχώς και τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) της σταθερής ιδεολογίας του «ώριμου φρούτου».

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981, μετέτρεψε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνία που έπρεπε να εργάζεται, να φορολογείται και να δανείζεται για να συντηρούνται η κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη και η κρατικοδίαιτη εκλογική του πελατεία, τις οποίες το ίδιο δημιούργησε από το πουθενά.

Σήμερα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, εκτιμούμε, ότι εργάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά με άλλες βλέψεις. Εξάλλου γι' αυτό βιαζόταν να έρθει στην εξουσία, την οποία και του παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή. Με την απειλή της πτώχευσης και κάλυμμα τον «μπαμούλα» της τρόϊκας, εφαρμόζει τα σκληρά μέτρα του μνημονίου το οποίο το ίδιο συνέταξε, μην το ξεχνάμε. Ταυτόχρονα όμως, μέσα από τα μέτρα που λαμβάνει, στοχεύει μεθοδικά να διαλύσει τις ισχυρές κοινωνικές ομάδες που συγκροτούν τη μεσαία τάξη στη χώρα μας και να σπρώξει μεγάλα κοινωνικά στρώματα της μεσαίας τάξης στην εξαθλίωση και στην εξαρτημένη εργασία, κάτι που θα τα καταστήσει εύκολη λεία της σοσιαλιστικής ρητορικής για το μέλλον.

Φυσικά δεν πειράζει καθόλου την άρχουσα κρατικοδίαιτη τάξη το οποίο το ίδιο δημιούργησε και η οποία σήμερα το βοηθάει με στήριξη από τα ΜΜΕ που διαθέτει, για την πλήρη ισοπέδωση της κοινωνίας. Προς την ίδια εξάλλου κατεύθυνση βοηθούν και τα κρατικοδίαιτα συνδικάτα που το ίδιο δημιούργησε.

Διαλύει λοιπόν τις κοινωνικές ομάδες των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών, των πολιτικών μηχανικών, των εμπόρων, των βιοτεχνών, αύριο των ταξί κ.λ.π. Δηλαδή ισχυρές κοινωνικές ομάδες που συγκροτούν τη μεσαία τάξη της χώρας. Εκτός από την ισχυρότατη τάξη των ιδιοκτητών φορτηγών, την οποία επέλεξε να δώσει τη μάχη και να την εξοντώσει πρώτη, οι υπόλοιπες θα είναι μια απλή διαδικασία εκτέλεσης.

Ταυτόχρονα επιβάλει εισπρακτικά μέτρα (φορολογικοί συντελεστές, περαίωση, τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π.) τα οποία αν τα μελετήσετε (π.χ. εδώ) θα δείτε ότι πλήττουν οικονομικά κυρίως τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ενώ απαλλάσσουν την άρχουσα τάξη.

Τι κάνει η Νέα Δημοκρατία;
Η Νέα Δημοκρατία μπλεγμένη σε μια φιλελεύθερη ρητορική περί απελευθέρωσης της αγοράς και των επαγγελμάτων, ουσιαστικά παίζει, χωρίς να το αντιλαμβάνεται το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, αντί να το καταγγείλει στον ελληνικό λαό για το σχέδιο που απεργάζεται, λανθασμένα πιστεύει ότι αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να διαλύει τις κοινωνικές ομάδες που συγκροτούν τη σημερινή μεσαία τάξη, θα πάμε το δίχως άλλο σε κοινωνία της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή ουσιαστικά σε μία φιλελεύθερη κοινωνία ανάπτυξης.

Όμως, μια φιλελεύθερη κοινωνία που βασίζεται στη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα, να έχει μια άρχουσα τάξη με παραγωγική και εθνική συνείδηση που θα διαθέτει ίδια κεφάλαια για ανάπτυξη και θα δίνει το παράδειγμα, τον τόνο και τον βηματισμό σε ολόκληρο το κοινωνικό σώμα.
Αναρωτιόμαστε: Βλέπει άραγε η Νέα Δημοκρατία να υπάρχει καμία τέτοια άρχουσα τάξη;
Επομένως, πως ελπίζει ότι θα γίνει ανάπτυξη αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να διαλύει τη σημερινή μεσαία τάξη;; Θα γίνει άραγε ανάπτυξη και φιλελεύθερη κοινωνία με την άρχουσα τάξη των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων;;

Βέβαια θα πρέπει να αθωώσουμε τη Νέα Δημοκρατία στο ότι (εξάλλου και η ίδια το γνωρίζει) τα μεσαία κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τα παραδοσιακά της στηρίγματα, δεν είναι μαχητικά και ιδιαίτερα σήμερα που τα κοινωνικά αυτά στρώματα είναι χρεωμένα ως το λαιμό, δεν έχουν καμία επαναστατική διάθεση, αλλά αγωνιούν για το αύριο πέφτοντας, όμως με αυτό τον τρόπο χειρότερα θύματα της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ όμως θα πρέπει να σταθεί η Νέα Δημοκρατία, αν δεν θέλει να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί.

Συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν αφίσα κατά Πάγκαλου

Δείγμα της αγανάκτησης που υπάρχει ανάμεσα και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ. ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟ: ΡΕ ΧΟΝΤΡΕΕΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Οξύτατη κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες «τα φάγαμε όλοι μαζί τα λεφτά» ασκεί με «παγκαλικού» ύφους αφίσα που θα συζητηθεί, η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ.

Η αφίσα, δείγμα της αγανάκτησης που υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ΟΤΑ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι χωρισμένη σε δύο μέρη:

- Στο πάνω υπάρχει μια φωτογραφία του... κ. Πάγκαλου και είναι γραμμένο το εξής σλόγκαν: «Ρε χοντρέεε. Δεν τα φάγαμε μαζί. Μόνοι σας τα φάγατε…»

- Στο κάτω μέρος της αφίσας υπάρχει μια φωτογραφία της Βουλής και το εξής σλόγκαν: «Εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό.»

από το aftodioikisi

Ποια κεφάλαια αφαίρεσε η κ. Διαμαντοπούλου απο την ύλη Ε’ Δημοτικού;

Ποια κεφάλαια έκρινε η Διαμαντοπούλου ότι δε χρειάζονται και τα αφαίρεσε από τη διδακτέα ύλη στην Ε’ Δημοτικού;

Διαβάστε:

“…Η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης στη Γεωγραφία Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού προβλέπει να μην αξιοποιηθούν τα παρακάτω Κεφάλαια:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κεφάλαιο 6ο. (Η μορφή και το σχήμα της Ελλάδας)

Κεφάλαιο 34ο. (Τα γεωγραφικά διαμερίσματα και οι περιφέρειες της Ελλάδας)

Κεφάλαιο 42ο. (Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Κεφάλαιο 43ο. (Η σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Κεφάλαιο 47ο. (Το ελληνικό στοιχείο στις αρχαίες ελληνικές εστίες)….”

Σας παραθέτω και το σχετικό σύνδεσμο εδώ.
Θα βρείτε τα σχετικά στις τελευταίες σελίδες της εγκυκλίου.

από το antinews

Τα πράσινα παπαγαλάκια, το Βατοπέδι και οι εχθροί της εθνοσωτήριας κυβέρνησης...

Έχουν ξεσαλώσει τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους. Δεν τους βγαίνει το Βατοπέδι, δεν τους βγαίνει η φορολογία, δεν τους βγαίνουν οι εισπράξεις και άρχισαν τις επιθέσεις. Τους φταίει ο Αλαφούζος για το ΣΚΑΙ που έκανε γνωστές τις 6 διαφορετικές γνωμοδοτήσεις για μη ύπαρξη ζημιάς του δημοσίου από το Βατοπέδι (ναι ακόμα και η τελευταία μιλάει για "πιθανή ζημιά" που όμως δεν βρίσκεται εκεί που ερευνούσαν αυτοί που έγραψαν την γνωμοδότηση !!!;;;) . Τους φταίει ο Λαζόπουλος γιατί επιτίθεται στις βλακείες του Παπανδρέου.... του φταίει ο Σαμαράς γιατί τους χαλάει την σούπα της σωτηρίας επειδή υπόσχεται περισσότερα από την εθνοσωτήρια κυβέρνησή τους...

Το Βατοπέδι είναι... σκάνδαλο τελικά; Φυσικά και είναι. Είναι σκάνδαλο η δημιουργία σκανδάλου και η χρησιμοποίησή του για να ρίξουν την Νέα Δημοκρατία και να αρπάξουν την εξουσία οι δωσίλογοι και προδότες του ΠΑΣΟΚ. Δημιουργήθηκε για να απαλλοτριώσουν ότι έχει μείνει όρθιο σε αυτή τη χώρα και να την καταστρέψουν. Έμπαινε φαίνεται εμπόδιο στα σχέδια για την... παγκόσμια διακυβέρνηση που ζητάει το καθυστερημένο που μας φόρτωσαν για πρωθυπουργό.

Όποιος λοιπόν σήμερα μιλάει ενάντια στο μνημόνιο (που δεν διάβασαν οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι) είναι... ακροδεξιός και θέλει το κακό της χώρας. Όποιος μιλάει για τις βλακείες που κάνει ο Γιωργάκης είναι όργανο της... κακιάς Δεξιάς. Ακόμα και ο Λαζόπουλος!!! Είναι εχθροί του... έθνους!!!

Τολμάνε και φορτώνουν τους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων στην Νέα Δημοκρατία με δηλώσεις του παχύδερμου αντιπροέδρου της Χούντας και του εκπροσώπου της. Και όμως... όλο σχεδόν το δημόσιο ΠΑΣΟΚοκρατείται. Η ΕΡΤ έχει 90% Πασόκους, στην ΑΔΕΔΥ και στην ΓΣΕΕ τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι κατά πολύ μεγαλύτερα της Ν.Δ., σε όλους τους δημόσιους συνδικαλιστικούς φορείς συμβαίνει το ίδιο. Και όμως... η Ν.Δ. διόρισε!!!

Τολμούν να φορτώσουν το έλλειμμα και το χρέος της χώρας στην Ν.Δ. αγνοώντας ότι παρέδωσαν 70 ΔΙΣ υποχρεώσεις γραμμένες στα έτη 2005 έως 2009 από τον Σημίτη και έλλειμμα 8%. Λένε "μα το χρέος ανέβηκε άλλα 40 ΔΙΣ". Ναι ρε ζώα... το έλλειμμα δεν μηδενίστηκε!!! Είχαμε και έλλειμμα τα 5μιση χρόνια που κυβερνούσε η Ν.Δ.!!!

Προσπαθούν να βρουν σε δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. αντικρουόμενες απόψεις για το έλλειμμα όταν όλοι λένε ότι άλλο το μνημόνιο που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ (χωρίς να το διαβάσει) και άλλο τι θα μπορούσαμε να υπογράψουμε ως μνημόνιο. Αν η χώρα χρειαζόταν κάτι δεν ήταν αυτό που υπέγραψαν. Έχει φανεί. Αυτό λένε όλοι στην Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ όμως κολλάει στην λέξη μνημόνιο για να κάνει την προπαγάνδα του.

Πόσοι έχουν μάθει ότι τα έξοδα για το μνημόνιο που τα πληρώνουμε εμείς είναι 400 εκατομμύρια ευρώ; Όσα δηλαδή πήραν από τις συντάξεις το 2010!!!

Στο ΠΑΣΟΚ όταν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα παίζουν με τις λέξεις... τα νούμερα!!! Μηδενικά είναι, αλλά και το μηδενικό... νούμερο είναι.

από το vaspersview

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Η ελευθερία είναι σκλαβιά, γράφει κάπου ο Τζωρτζ Όργουελ στο 1984, στα κεφάλαια που περιγράφει πως το ολοκληρωτικό καθεστώς απονευρώνει τα μυαλά των υπηκόων διαστρέφοντας τις λέξεις από την έννοιά τους.

Μην το θωρείτε υπερβολή, οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα από παραστάσεις που χτίζουμε στο μυαλό μας με λέξεις. Όταν διαστρέφονται οι έννοιες επέρχεται η σύγχυση, το χάος και ο ολοκληρωτισμός...

Στο δια ταύτα...
Οι υπουργοί οικονομίας της προηγούμενης κυβέρνησης έκαναν την απογραφή δήθεν για να αποκτήσουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης και να βελτιώσουν την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Όχι μόνο δεν τη βελτίωσαν αλλά στην κρίσιμη περίοδο 2008-09 με τα ψεύτικα στοιχεία που έστελναν στην Eurostat έκαναν το απίθανο σενάριο της χρεοκοπίας πραγματικότητα...

Ο νυν υπουργός οικονομικών και η... παρούσα κυβέρνηση διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εναντίον της φοροδιαφυγής. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις μας φέρναν μια περαίωση. Όπερ, στα λόγια τι με φυλακίσεις απείλησαν τους φοροφυγάδες, τι με λουκέτα τις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις, αλλά στην πράξη δικαίωσαν τους απατεώνες και έδωσαν το δικαίωμα σε αυτούς που φοροκλέβουν τώρα να ελπίζουν...

Μπροστά στις οθόνες η κυβέρνηση εμφανίζει μια εικόνα ανθρώπων που διασχίζουν την υφήλιο από άκρη σε άκρη για να προσελκύσουν επενδύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας και με τον φορολογικό νόμο της περασμένης Άνοιξης απειλούν να εκδιώξουν και τις τελευταίες μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν μείνει στην Ελλάδα... Να μην μιλήσουμε για τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά που ζει και βασιλεύει...

Στα πράσα πιάστηκε ο «αδιάφθορος» συνδικαλιστής εφοριακός να λαδώνεται και αφέθηκε ελεύθερος χάριν κάποιας ερμηνείας του γράμματος του νόμου...

Όταν κάνεις μεταρρύθμιση δεν πρέπει να φροντίσεις πρώτα τα γράμματα του νόμου. Αν θέλεις να κόψεις με το μαχαίρι τη διαφορά αντί για γενικόλογες διακηρύξεις δεν πρέπει να τιμωρήσεις 50-100 διεφθαρμένους παραδειγματικά, να τους δημεύσεις τις περιουσίες και κάθε εβδομάδα να φωνάζεις τα κανάλια, αντί να ακούν τις διακηρύξεις, να βλέπουν οι άλλοι ότι όντως είναι στη φυλακή...

Όλα αυτά μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο σωτηρίας γιατί η πολιτική ηγεσία, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, είναι ρηχή σαν ξερο-χείμαρρος τον Αύγουστο.

Εκτός από ρηχή είναι τόσο εφησυχασμένη και βολεμένη με πελατειακό πλέγμα που δύσκολα μπορεί να απογαλακτιστεί και να γυρίσει εναντίον του.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Η πολιτική ηγεσία κάθε εποχής είναι κατ΄ εικόνα και ομοίωση της κοινωνίας.

γράφει ο Κώστας Στούπας στο capital

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο...

Και όμως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να βγούμε από την κρίση και το μνημόνιο... τι δεν με πιστεύετε;

Δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί...


Το «αυτονόητο» του ΓΑΠ..

Την «επανάσταση του αυτονόητου» επιχειρεί, λέει, ο πρωθυπουργός.. Τελικά δεν είναι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κακοπαθαίνουν αφόρητα σε τούτον τον τόπο αλλά και οι λέξεις.. και αυτό είναι ίσως σημαντικότερο γιατί κάτω από τις λέξεις κρύβονται όλα και γίνονται όλα.. Όπως το πολύπαθο «αυτονόητο» που όταν εκφέρεται από τα χείλη του Γ.Α.Π αποτελεί την πλήρη διαστροφή του «αυτονόητου».. Ας δούμε μερικά από τα «αυτονόητα» του πρωθυπουργού.

1. Πόσο «αυτονόητο» είναι προεκλογικά να δηλώνεις ότι τα «λεφτά υπάρχουν» και μετά τις εκλογές να λες ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και να θέτεις τη χώρα υπό την επιτήρηση του Μνημονίου και της τρόικας!

2. Πόσο αυτονόητο είναι να γίνεσαι φοροεισπράκτορας του ΔΝΤ και των δανειστών μας; Να καταδικάζεις τη χώρα σου στην ύφεση και υπανάπτυξη, να γυρίζεις το βιοτικό επίπεδο 15 χρόνια πίσω, να αρπάζεις ακόμα και συντάξεις μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι δανειστές;

3. Είναι «αυτονόητο» να... δηλώνεις «σοσιαλιστής» και τα μέτρα που παίρνεις να πλήττουν μόνον τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους; Σαν τι «αυτονόητο» είναι αυτό που καλούνται συνεχώς τα συνήθη «υποζύγια» να πληρώσουν και οι τράπεζες π.χ. όχι μόνο να συνεχίζουν να λειτουργούν ασύδοτα αλλά να χρηματοδοτούνται κιόλας από το κράτος;

4. Σαν τι «αυτονόητο» είναι η αγόγγυστη υποταγή στην ψευδονομοτέλεια του Μνημονίου, την ίδια ώρα μάλιστα που οι αυτονοήτως σπουδαίοι «πατριώτες», πράσινοι και γαλάζιοι, εξακολουθούν να διοχετεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό;

5. Είναι «αυτονόητο» να δηλώνει δημοσίως ο αισχυντηλός, κ. Πάγκαλος, ότι «τα λεφτά τα φάγαμε μαζί» χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα! Και είναι «αυτονόητο» να εκλαμβάνονται (και να προβάλλονται από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ) οι αντιδράσεις του λαού στη βίαιη ανατροπή των όρων της ζωής του ως ενοχή των αφρόνων πολιτών;

6. Πόσο «αυτονόητο» είναι να τάζεις οικολογικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόλυτο πράσινο, και να συνάπτεις deal «επενδύσεων» με τους Άραβες του Κατάρ για να μετατρέψεις το «φιλέτο» του Ελληνικού σε Λας Βέγκας;

7. Πόσο «αυτονόητη» είναι η περαίωση του κ. Παπακωνσταντίνου που δικαιώνει τον κύκλο της ανομίας και του μαύρου χρήματος; Της φοροκλοπής και της απάτης; Οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές τονίζουν ότι πρόκειται για θλιβερή ομολογία αποτυχίας..

8. Είναι «αυτονόητο» ο εγγονός και γιος πρωθυπουργού να θεωρεί ως πεπρωμένο ή κεκτημένο το να γίνει και ο ίδιος πρωθυπουργός; Να διακατέχεται από μια αίσθηση χρησικτησίας επί της χώρας; Είναι «αυτονόητο» οι διακηρύξεις περί διαφάνειας να αφορούν όλους τους άλλους, όχι όμως τα εσωτερικά των πολιτικών οικογενειών;

Πώς να συμφωνήσει λοιπόν κανείς σε μια γλώσσα που δεν είναι η δική του και η οποία διαβάλλει τα ονόματα και διαστρέφει τα πράγματα; Για τους «αυτονόητους επαναστάτες», τόσο τους εν αναμονή Νεοδημοκράτες όσο και τους εν όπλοις του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτονόητο ότι «αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε. Κι ωστόσο, οι ίδιοι εκείνοι που απαιτούν να αλλάξουμε, και που θα όφειλαν να δώσουν το καλό παράδειγμα, παραμένουν μακαρίως δέσμιοι της παράδοσής τους και οδεύουν (αυτονοήτως) στην ίδια πεπατημένη. Το «αλλάζουμε σημαίνει γι αυτούς, «αλλάξτε εσείς, υποστείτε τα δεινά, κι εμείς παραμένουμε οι ίδιοι πολιτικάντηδες»!!!!. Οι «επαναστάτες του αυτονόητου» προορίζουν τον κόπο της επανάστασής τους για τους άλλους. Αυτονοήτως!!!!
Γιάννης Τζήκας

από το Σοφιστής

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Από το χθεσινό Ελεύθερο Tύπο στον κύριο Γ. Κουρή του Alter...





















από το nonews-news

Το πάμε για κουκούλωμα το θέμα;

Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι κινητοποιήθηκε η ΕΥΠ, η Mossad, η ΝΑΣΑ και το γκαλάκτικα για να παρακολουθούν τον πρόεδρο του ερωτοδικείου;

Ή μήπως κινητοποιήθηκε ο μισός κρατικός μηχανισμός για να παρακολουθήσει έναν αρχιμανδρίτη που ήδη είχε συλληφθεί για το ίδιο παράπτωμα και αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος με ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ενώ ήδη είχε καταδικαστεί πρωτόδικα;

Γιατί και στις δύο περιπτώσεις, έβαζες έναν απόφοιτο της σχολής και σου διαλεύκανε την υπόθεση αφού ήδη είχες υπόπτους.

Παρακολουθούμε λοιπόν με... δέος την προσπάθεια που γίνεται μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για να υποβαθμιστεί σε επίπεδο Πέπης;

Αυτά βέβαια ήταν αναμενόμενα και τα είχαμε προβλέψει με την αποκάλυψη της υπόθεσης: Ο Ρασοφόρος του παραδικαστικού, η Siemens, η μεθόδευση για το Βατοπαίδι και οι Κινέζοι!

Έστω όμως ότι για πρώτη φορά τα ΜΜ”Ε” λένε αλήθεια και ο ιθύνων νους του σκανδάλου πολλών, μα πολλών εκατομμυρίων είναι όντως ο Πάτερ Απάτιος, δεν θα πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίον “δικαιώθηκε”; Δεν θα πρέπει να ερευνηθούν τα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν στην αθώωση του;

Πόσο μάλλον όταν σε αυτή την ιστορία, ένα πρόσωπο – βόμβα πήρε την καυτή πατάτα στα χέρια του όταν ακόμα και ο προκάτοχος του φοβήθηκε μην καεί.

Ποιος όμως τολμά να αγγίξει ένα Τοτέμ; Ένα μεγαθήριο; Έναν ρυθμιστή του δημοσίου βίου;

Ιδιαίτερα τώρα που βγαίνει στη φόρα η μεθόδευση για το Βατοπαίδι;

Πάλι εμείς θα βγάλουμε τον όφη…

από το olympia

Τα “δάκρυα” για τους φορτηγατζήδες γίνονται ποινές φυλάκισης

Με απειλές για φυλάκιση εξαργυρώνει ο Γ. Παπανδρέου, τα.. δάκρυα που έχυνε στον Πειραιά όταν επισκέφτηκε επί κυβέρνησης ΝΔ τους αποκλεισμένους φορτηγατζήδες που ήθελαν να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας. Βλέπετε…τότε ήταν αντιπολίτευση…

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από στιγμή σε στιγμή θα προβλέπεται η ποινή των 3 ετών με την σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή ανέρχεται στα 5 χρόνια…

Αν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες.

Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού.

Και όλα αυτά από τον... Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (τρομάρα του), και Δημοκρατικό Σοσιαλιστή Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου…

από το antinews

Ο Πάγκαλος έχει… δίκαιο!!!

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει απόλυτο δίκαιο σε όσα υποστηρίζει για το από κοινού φαγοπότι και τις ευθύνες αμφοτέρων.

Σκεφτήκατε ποτέ τις βασικές αρχές της διοικητικής επιστήμης;

Κάθε σύστημα έχει ένα στόχο. Η επίτευξη του οποίου επιτυγχάνεται με την οργάνωση και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την ενδελεχή παρακολούθηση κάθε σταδίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αξιολόγηση, ο επανακαθορισμός και η ολοκλήρωση με την επίτευξη των στόχων.

Βασική αρχή λοιπόν είναι ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων, η διάχυση βαθμίδων εξουσίας και η ανάλωση των πόρων έτσι ώστε να επιτευχθεί η επίτευξη του στόχου του συστήματος.

Οπότε εάν δούμε το... κοινωνικό σύνολο ως ένα σύστημα με διακριτή διάρθρωση και διαβάθμιση είναι απόλυτα ορθή η διατύπωση του διαχωρισμού παραγωγής, προώθησης και κατανάλωσης.

Είναι λογικό η διοίκηση του συστήματος, όπως γίνεται σε όλα τα επιχειρησιακά, κοινωνικά και άλλα συστήματα, να επιμερίζει την οικονομική δαπάνη του συστήματος, στην πλειοψηφία, εμείς την παραγωγή και οι από πάνω την κατανάλωση.

Αν δε σκεφτούμε και την πυραμίδα του Maslow όπου :

1. Φυσιολογικές/Βασικές Ανάγκες
2. Ανάγκες Ασφάλειας
3. Ανάγκες Κοινωνικής Αποδοχής
4. Ανάγκες Αυτοεκτίμησης
5. Ανάγκες Αυτοπραγμάτωσης

ορίζουν την παρακίνηση και καθορίζουν την συμπεριφορά ατόμου, ομάδας συνόλου, επιβεβαιώνει άλλη μια φορά το δίκαιο του ανθρώπου.

Θα πρέπει δε να είμαστε και ευχαριστημένοι καθώς ο εν λόγω κύριος βρίσκεται στο πρώτο στάδιο και απλά τρώει.

Φανταστείτε τι θα ακούγαμε αν είχε εξελιχθεί;

Σε τελική ανάλυση δεν εξαίρεσε κανέναν, ούτε και την ίδια του την κόρη. Οπότε πως κατηγορούμαι κάποιον που καν δεν αυτοεξαιρείται; Που καταλογίζει και στα ίδια του τα παιδιά ευθύνες;

Επειδή τον ψηφίζαμε τόσα χρόνια;

Αυτός δεν έχει ομολογήσει πλειστάκις τις ευθύνες της διαχειριστικής ομάδας; (δεν κάνει το παιδί για πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα 2000 – 2004 κλπ κλπ κλπ)

Οπότε η δική μας επιβράβευση δεν διογκώνει τη συνολική φαυλότητα;

Ποτέ δεν είναι αργά όμως να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε

Δεν θα ξανά είναι υποψήφιος;

Δεν είναι η σύζυγός του στις προσεχείς εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης;

Ας αναγνωρίσουμε το από κοινού φαγοπότι (αριστερά στην φωτό) και ας στείλουμε για …αγρανάπαυση

Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοαξιολόγηση και επιδιόρθωση των αστοχιών…

Ας σταματήσουμε να είμαστε Ιθαγενείς και ας γίνουμε μια φορά στη ζωή μας πολίτες.

γράφει ο Ιθαγενής στο το antinews

Σας πήρανε χαμπάρι… Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία σας!

Λοιπόν…
Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία μου, αλλά κάτι έχει αλλάξει στο σκηνικό. Ο φοβισμένος κόσμος άρχισε να βλέπει στα παιδαρέλια και τους υπέρβαρους που παριστάνουν την «Κυβέρνηση» την απάτη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι «επαναστάτες» του 1981 είναι οι καθεστωτικοί του 2010. Η αντίδραση ενάντια στην «επάρατο δεξιά» αποδείχθηκε καθεστώς λαοπλάνο, φαύλο και πλαστό. Ο αθλητικός Πρωθυπουργός, συμπαθητικός σε πολλούς στην αρχή, αποδεικνύεται, ατυχώς για όλους μας, λίγο «άδειος»…. Κρίμα.

Δεν εντυπωσιάζουν κανένα οι εξαγγελίες της συμπαθέστατης κυρίας Διαμαντοπούλου. Από παραμύθι Παιδείας και Ελευθερίας χορτάσαμε. Ούτε πείθουν οι... ασυναρτησίες του κυρίου Πάγκαλου. Τι λες ρε μεγάλε; Πού το είδες ότι είμαστε όλοι φαύλοι. Ποτέ μου δεν ακούμπησα ξένο μολύβι, ή ξένη δραχμή, και όποιον Πασόκο γνώρισα, περίπου έλεγε «καλό παιδί ο Αρχαιοπτέρυξ, αλλά τίμιος».

Αυτοί είστε κύριε του ΠΑΣΟΚ. Είστε το κόμμα του καλαμποκιού, των πρασινοφρουρών, των πειναλέων που έψαχναν τα κουφάρια των προβληματικών για κανένα φράγκο, των επιδοτούμενων σεμιναρίων, των ψεύτικων πτυχίων, της αντιγραφής στα διαγωνίσματα, του προσωρινού διορισμού.

Ταυτίσατε τον σοσιαλισμό με ροκάνισμα ξένου χρήματος που μοιράζατε μεταξύ σας, επειδή «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και είσαστε λάτρεις του Καντάφι και του κάθε περιθωριακού. Κάνατε τα κόμπλεξ της κατωτερότητάς σας, «εθνικό σύμβολο». Κάνατε την μικροκλοπή αποδεκτή, αλλά «όχι και 500 εκατομμύρια». Ζηλέψατε τις βίλλες των πλουσίων και αρπάξατε για να φτιάξετε κι εσείς.

Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία. Τα τερτίπια των κυβερνητικών εκπροσώπων και οι νάϋλον λόγοι του Πρωθυπουργού δεν πείθουν. Και σιγά-σιγά, φτιάχνεται η ελληνική εκδοχή του tea party, και με λίγη τύχη θα σας στείλει πίσω από εκεί που ήρθατε. Για θυμηθείτε…

Βαρεθήκαμε την φαυλότητα και τα παραμύθια. Βαρεθήκαμε όλο το κηφηναριό και την αλητεία που έκλεψε κοστούμια και παριστάνει τους «σοβαρούς». Δύναμή σας, πασόκοι, μέχρι σήμερα ήταν το κλεμμένο και τα δανεικό. Μοιράζατε δανεικά στον λαό, τον εκμαυλίσατε και τον χαρίσατε σε νέες Δυνάμεις Κατοχής, και νομίζετε ότι δεν σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και ούτε οι προεκλογικές σας παροχές στους πασοκικούς Δήμους, ούτε ο θυμός των φαιδρών εκπροσώπων σας θα ανατρέψει το ρεύμα.
Archeopteryx
από το antinews

Το θαύμα του ελληνικού σοσιαλισμού επαναλαμβάνεται ...

Το τελευταίο δωδεκάμηνο αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ Ελλήνων ανελήφθησαν από τις ελληνικές τράπεζες και φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

Τώρα η κυβέρνηση διαρρέει στον τύπο ιστορίες με καταλόγους Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό των οποίων θα ζητηθεί το πόθεν έσχες, προκειμένου να φοβίσει πολλούς εξ αυτών να τα επιστρέψουν...

Εν προκειμένω η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Αυτό που δεν ξέρω ακόμη είναι αν αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ή σαν τραγωδία.

Το 1981 όταν το σημερινό κυβερνών κόμμα ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία οι κεφαλαιούχοι και οι νοικοκυραίοι του τόπου είχαν θορυβηθεί τόσο που έβγαζαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό κρυφά. Τότε απαγορευόταν ρητώς να εξάγει κάποιος συνάλλαγμα...

Ήταν η εποχή που... ο τότε τσάρος της οικονομίας Αρσένης με τη ντουντούκα στο χέρι παρέδιδε όλες τις μεγάλες βιομηχανίες στους πρασινοφρουρούς με χρηματοδότη του πάρτι που ακολούθησε τον κρατικό προϋπολογισμό δηλ. τους φορολογούμενους...

Ο ΓΑΠ ξεκίνησε με τον ίδιο μηχανισμό, σημειολογικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το υπουργείο που ονόμασε οικονομίας το έδωσε στη σύζυγο του τότε τσάρου της οικονομίας. Το θαύμα του ελληνικού σοσιαλισμού το ‘83 κράτησε 3-4 χρόνια πέρυσι 3-4 εβδομάδες, όσο δηλ. ακούγαμε εκείνα τα αμίμητα ότι θα επανακρατικοποιήσουν τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ...

Η σοσιαλμανία μοιάζει με τις αγκυλώσεις της εφηβείας, εύκολα μεταστρέφονται αλλά όσο διαρκούν δεν φείδονται του πάθους...

Η κυβέρνηση κάνει ένα αγώνα δρόμου άνευ προηγουμένου να προσελκύσει στη χώρα ξένες μεγάλες επενδύσεις. Η αλήθεια είναι ότι προχωράει αρκετά καλά με τις περιπτώσεις του Κατάρ και των Κινέζων για το Θριάσιο. Αν πετύχει να κάμψει τις δυσκολίες της ελληνικής γραφειοκρατίας ίσως καταφέρει να προσελκύσει 5-10 δισ. ευρώ.

Είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό και πιστώνεται μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας. Αν δεν αλλάξει τάχιστα όμως το νόμο για την φορολόγηση των επιχειρήσεων αρκετές μεγάλες ελληνικές πολυεθνικές θα μεταναστεύσουν.
Το αποτέλεσμα είναι για κάθε ένα δισ. που θα προσελκύει με κόπο να διώχνει τρία με ευκολία.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο τραγική αν εφαρμόσει από το νέο χρόνο το σχέδιο για την φορολόγηση των χρηματιστηριακών κερδών.
Εκτός από την φορολόγηση 20% για κεφαλαιακά κέρδη που αποκτήθηκαν εντός δωδεκαμήνου θα φορολογεί και τα υπόλοιπα κέρδη στην κλίμακα. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η φορολόγηση θα είναι κοντά στο 45%.

Φανταστείτε π.χ. κάποιο που από κακό timing στην αρχή του 2008 αγόρασε 100 ευρώ μετοχές της τάδε εταιρείας. Στο τέλος του χρόνου τα πούλησε στα 30 ευρώ για να αγοράσει την δείνα που πίστεψε ότι θα πήγαινε καλύτερα. Και όντως η δείνα από το Μάρτη του 2009 μέχρι τον Οκτώβρη ανέβηκε 200%.

Με τις κινήσεις αυτές ονομαστικά ο άνθρωπος θα είχε καταφέρει τα 100 ευρώ να τα κάνει 90. Μετά φόρων όμως τα 60 ευρώ που έβγαλε τη δεύτερη χρονιά θα φορολογηθούν με 20% μείον δώδεκα ευρώ συν την φορολογησή τους στην κλίμακα... Είναι ζήτημα αν καταφέρει να κρατήσει τα 35 ευρώ από τα 60 του κέρδους...

Αυτό ισχύει βέβαια για τους «ιθαγενείς». Δεν ισχύει για το 50-60% των συναλλασσομένων που είναι ξένοι. Οι βασικοί μέτοχοι όταν θα δουν ότι υπάρχει η προοπτική να βγουν κέρδη από το χρηματιστήριο θα φροντίσουν τα κεφάλαιά τους να εμφανιστούν μέσω εξωτερικού.

Το ίδιο θα κάνουν και οι περισσότεροι μικρομέτοχοι που διατηρούν ένα χαρτοφυλάκιο. Θα ανοίξουν ένα κωδικό στην Κύπρο και θα αγοράζουν και θα πουλάνε ελληνικές μετοχές μέσω αυτού. Επειδή μάλιστα τα ξένα χρηματιστήρια δεν έχουν φορολογία κεφαλαιακών κερδών για ξένους επενδυτές, για να αποφύγουν το 20% θα προτιμούν τις ξένες μετοχές.

Το σχέδιο για τη φορολόγηση των εσόδων από το χρηματιστήριο όχι μόνο δεν θα προσφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά θα αφαιρέσει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αρκετά δισ. ευρώ.

Όταν θάχουν φύγει έξω θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος και κόπος για να ξαναμαζευτούν. Επειδή ο νόμος για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη καλό είναι να προλάβουν να τον αλλάξουν επί το ηπιότερο...

Επειδή είναι νέοι και δεν γνωρίζουν, ας ρωτήσουν τους παλιότερους. Αν υπάρχει μια ισχυρή παράμετρος ώθησης της αναπτυξιακής προσπάθειας αυτή είναι μέσω της αναδιανομής των ωφελειών με τον μηχανισμό διάχυσης και πολλαπλασιασμού του κοινωνικού πλούτου που ακούει στο όνομα κεφαλαιαγορά...

Αν δεν είχε φροντίσει ο Ομπάμα και η Fed να βρεθεί ο S&P 500 σε δώδεκα μήνες στις 1.200 μονάδες θα μετρούσαμε κομμένα δάχτυλα στο σκοτάδι τώρα...

Τότε αξίζει να τους ψηφίσεις ξανά

Τέτοιο καιρό πέρυσι σου ζήτησαν να τους ψηφίσεις, για το καλό σου. Και εσύ το έκανες.

Σου ζήτησαν να τους εμπιστευτείς, για το καλό σου. Και εσύ τους εμπιστεύθηκες.

Σου είπαν κάνε υπομονή, για το καλό σου. Και εσύ έκανες.

Σου ζήτησαν να δείξεις κατανόηση 6 – 7 μήνες ακυβερνησίας, μέχρι να τοποθετήσουν τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων, πάντα για το καλό σου. Και εσύ την έδειξες.

Σου ζήτησαν να ταπεινωθείς, χάνοντας κάτι από την αξιοπρέπειά σου και τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, για το καλό σου. Και εσύ το ανέχθηκες.

Σου ζήτησαν να... μην διαμαρτυρηθείς που σου έκοψαν τον μισθό, την σύνταξη, το δώρο, για το καλό σου. Και εσύ το έπραξες.

Σου είπαν ότι έπρεπε να σου ακριβύνουν το κόστος της ζωής σου, γιατί θα είναι για το καλό σου. Και εσύ τους άκουγες σιωπηλός.

Τώρα σου ζητάνε να τους ψηφίσεις ξανά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πάλι για το καλό σου. Κάθισε και σκέψου, συλλογίσου για λίγο. Αν διαπιστώσεις ότι όλα τα παραπάνω έφεραν το καλό σου και σου βελτίωσαν την ποιότητα ζωής, ε τότε ναι ψήφισέ τους ξανά. Ψήφισέ τους ξανά γιατί έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν. Δεν σε έχουν αποτελειώσει ακόμα. Ακόμα αντέχεις.

Δρομολογητής

από το aitolia

Το ΠΑΣΟΚ δεν ησυχάζει όσο βλέπει καταθέσεις στις τράπεζες

Όσο η κυβέρνηση σκύβει στις τράπεζες και βλέπει τις καταθέσεις μας δεν ησυχάζει με τίποτα. Θεωρεί ότι υπάρχει πολύ «λίπος» που πρέπει να το αφαιρέσει. Σε συνδυασμό με την παραοικονομία, η οποία πιστεύεται ότι είναι το 40% περίπου της νόμιμης οικονομίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Με σκληρά εισπρακτικά μέτρα, λίγη προπαγάνδα και εκφοβισμό πιστεύει ότι μπορεί να στραγγίζει τον ελληνικό λαό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Προσπαθεί λοιπόν να μηχανευτεί διάφορους τρόπους για να αποσπάσει χρήματα από τους πολίτες. Μετά τους ημι-υπαίθριους χώρους, έρχεται η ισοπεδωτική περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή και την παρανομία και κυνηγάει για μία ακόμα φορά τη νομιμότητα και τους μικρο εισοδηματίες. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα νέα τέλη κυκλοφορίας όπου από... τα 270 ΕΥΡΩ μέχρι τα 1900 κ.ε. πετάνε απότομα στα 600 και πλέον ΕΥΡΩ μετά τα 1900 κ.ε. τιμωρώντας και πάλι τη μεσαία τάξη και τον δύστυχο τον Έλληνα που πίστεψε ότι μπορεί να πάρει ένα ασφαλές αυτοκίνητο για να βάλει μέσα με ασφάλεια την οικογένειά του.

Να δείτε που στο τέλος αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να νομιμοποιήσει όλα τα αυθαίρετα από συστάσεως ελληνικού κράτους, τις δασικές καταπατήσεις και όλους τους καταπατητές κ.λ.π. Αυτό όμως μάλλον θα το κάνει μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών για να πάρει περισσότερα χρήματα.

Είπαμε. Όσο βλέπει αυτή η κυβέρνηση τις καταθέσεις μας στις τράπεζες θα φορολογήσει ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.

ΥΓ. Πρέπει για μια ακόμα φορά να πούμε πως η οικονομία είναι πρώτα και πάνω απ' όλα ψυχολογία. Η σιγουριά και η προοπτική εξασφάλισης εισοδημάτων, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την οικονομική ανάπτυξη. Αντίθετα όταν ο πολίτης αρχίζει και αποσύρει χρήματα από τον λογαριασμό του ακόμα και για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά του έξοδα, πανικοβάλλεται, κουμπώνεται και δεν προβαίνει σε κανένα οικονομικό άνοιγμα ή μεγάλες αγορές, περιμένοντας να περάσει η "μπόρα". Αυτό όμως οδηγεί κυκλικά σε παραπέρα ύφεση και οικονομική καταστροφή.

Συνεχίζει να “μυρίζει” διπλές εκλογές

Γράφαμε (Στήνουν διπλές εκλογές...) ότι το ΠΑΣΟΚ μόλις θελήσει να κάνει εκλογές θα βάλει «λυτούς» και «δεμένους» για να μας πείσει ότι όλα τα μέτρα πέτυχαν και όπου να΄ ναι θα βγούμε από την κρίση…

Και επειδή είμαστε όλοι υποψιασμένοι…έρχεται προς επιβεβαίωση και ο σύμβουλος του Παπανδρέου Λ. Παπαδήμος.

«Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αναμένουμε μία σταδιακή επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε ο κ. Παπαδήμος, σε συνέντευξή του, στις Βρυξέλλες.

Νάτο…τι λέγαμε; Αλλά από... πού ο Παπαδήμος το συμπεραίνει, δεν μας λέει…

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν εξετάζεται ως επιλογή. Δεν είναι επιλογή για οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης», προσθέτει, όμως και ακολουθεί το …. κλού:

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν ο χρόνος είναι κατάλληλος….το 2011 είναι μία χρονιά κατά την οποία θα περίμενα να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες και η πιθανότητα επιστροφής στις αγορές θα είναι πολύ υψηλή»…

Μυρίζει ή όχι διπλές εκλογές; Πείτε μου εσείς!

Εμείς το ξαναγράφουμε πάντως και ευχόμαστε να πέσουμε έξω. Πραγματικά ευχόμαστε.

Όμως, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου μας λένε ψέματα και οι εγκυρότατες πληροφορίες που είχαμε δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο «Mega»: «Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν έγιναν για τη σωτηρία της χώρας, αλλά για να κερδίσουν οι δανειστές μας και 20 οικογένειες στη χώρα που την περίοδο της ανάπτυξης έκαναν τεράστια περιουσία και πήγαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό».

Και φυσικά ισχύει. Ξέρετε γιατί αυτή την περίοδο δεν χρεοκοπήσαμε; Για να «ξεφορτώσουν» οι δανειστές μας τα ομόλογα και να πάρουν ότι μπορούν από τα δανεικά. Το έχουμε ξαναγράψει κι αυτό.

Στη συνέχεια πάμε φουλ για αναδιάρθρωση του χρέους, ή για οκταετή άγρια «λιτότητα» ή για κάτι άλλο που θα σκαρφιστούν οι κυβερνώντες.

Απλά κρατήστε το και θυμηθείτε όταν η κυβέρνηση θα έχει …δραπετεύσει
O antiκοινοβουλευτικός

από το antinews

Πιπερόπουλος: Αποχή από την ΤV!

Επειδή αποφάσισα να μην αποδεχτώ καμία πρόσκληση από σήμερα 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και να μην εμφανιστώ σε ΚΑΝΕΝΑ από τα Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια που πολύ συχνά με φιλοξένησαν στη διάρκεια των τελευταίων 3 δεκαετιών, καταθέτω την σημερινή μου blog-άποψη ως «αιτιολογία» της πράξης μου…

Εκεί στις δεκαετίες του ’50 και ’60, ΕΙΚΟΝΑ σήμαινε αφίσες και φωτογραφίες από έργα που έπαιζαν στα συνοικιακά και κεντρικά σινεμά…Ανείπωτη η υποβλητική δύναμη που μας έκανε να θέλουμε να γινόμαστε μετά την προβολή τα αγόρια πειρατές και cowboys, μυστικοί πράκτορες και αδέκαστοι λειτουργοί της Θέμιδος…και τα κορίτσια ντίβες μυστηριώδεις, γυναίκες πλανεύτρες και εξωτικές όσο και επιθυμητές…Υπήρχε στις ταινίες του σινεμά αρχή και τέλος, υπήρχε πλοκή και δράση και, φυσικά, όλες οι απαραίτητες προοπτικές για να εισπράξουμε κάποιο «δίδαγμα και ρητό…»

Μπορεί να βιάστηκε ο... George Orwell δίνοντας στο βιβλίο του για τίτλο το «1984», αλλά τελικά δικαιώθηκε για τη δύναμη της Τηλεόρασης να καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε στόχους επιθυμητούς καθώς αποδεχόμενη την προπαγάνδα ως ενημέρωση συναρπάζεται, ακολουθεί άβουλα, αξιολογεί άκριτα, υιοθετεί ασυλλόγιστα!.. Και έτσι ζει τελευταία το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μια ιδιόμορφη τραγωδία με άγνωστες προεκτάσεις που αδυνατούμε να συλλάβουμε, να κατανοήσουμε και στο μέτρο που το επιτάσσουν οι περιστάσεις και το απαιτούν οι καιροί να ερμηνεύσουμε παραγωγικά.

Τώρα ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος, η ΤιΒι, μπήκε στα σπίτια μας καθηλώνοντάς μας στον καναπέ να ρουφάμε άκριτα αμέτρητες σειρές εγχώριων και εισαγόμενων σήριαλ, που – σαν την εποχή μας - δεν χτίζουν πρότυπα, δεν προβάλλουν ήρωες και ηρωίδες, ούτε « δίδαγμα και…ρητό» αλλά σίγουρα βοηθούν να ξεχάσουμε … τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οικονομικά προβλήματα, το καθημερινό άγχος και στρες, την ψυχοσυναισθηματική μας ένδεια που μας οδήγησε στην καθιέρωση ανθρώπινων σχέσεων μιας χρήσης.

Αρχές της δεκαετίας του ’60 και ήμουν νεαρός φοιτητής Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο όταν γνώρισα σε Δημοτικό ΚΑΠΗ της απίστευτης χοάνης λαών, φυλών, γλωσσών και πολιτισμών, που έδωσε το όνομά της και στο Πανεπιστήμιό μου, της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, το μακαρίτη πια Jose Eusebio Rodriguez, άντρα διπλά διαζευγμένο και πολλαπλά ξεχασμένο από τα εντός και εκτός γάμου παιδιά του. Είχε αγοράσει μια (γιγάντια για εκείνη την εποχή) έγχρωμη τηλεόραση 27 ιντσών και μια άνετη πολυθρόνα-ξαπλώστρα. Κάθε φορά που είχε σεκλέτια και θυμόταν την πατρίδα του στη Νότια Αμερική, πνιγμένος στη μοναξιά της πάντα πολύβουης, πολυάνθρωπης, και συνάμα απάνθρωπης μεγαλούπολης που ποτέ δεν κοιμάται, απλωνόταν με κινήσεις σχεδόν καταναγκαστικής ιεροτελεστίας στην ξαπλώστρα και άναβε το πούρο Αβάνας άνοιγε την έγχρωμη ΤιΒι του ταξιδεύοντας ολομόναχος στη μαγική χώρα του Όζ.

Αν και γίναμε γνώριμοι και «φίλοι» νέος εγώ εθελοντής ως φοιτητής κοινωνιολογίας-ψυχολογίας, γέροντας εκείνος απόμαχος της βιοπάλης στον κόσμο της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά κοντινοί «συγγενείς» στην κουλτούρα - βοήθησε το δικό μου ταμπεραμέντο της μεσογείου και το δικό του της καραϊβικής – ποτέ του δεν μου εκμυστηρεύτηκε που τα έβρισκε τα περιώνυμα «πούρα Αβάνας» παρά το ασφυκτικό εμπάργκο της Αμερικάνικης Κυβέρνησης πάνω στο νησί που ήταν και παραμένει η πατρίδα του Μαρξιστή Δόκτορα Φιντέλ Κάστρο…

Στην εποχή της αποβλακωτικά παθητικής τηλοψίας που βιώνουμε αναρωτιέμαι εάν θα ήταν λύτρωση αν ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίρναμε το δίκανο και πυροβολούσαμε την ΤιΒι μας ουρλιάζοντας…«τη σκότωσα επειδή την αγαπούσα»;…

Ή μήπως η παρότρυνσή μου αυτή θα δικαίωνε την κρυφή υποσυνείδητη πρόφαση για να βγούμε μετά στην αγορά να προμηθευτούμε σύγχρονα ΤV σετ με επίπεδες οθόνες τύπου «Home Cinema με ήχο Surround» για να ξεφύγουμε από την πικρή μας μοναξιά;

Όποιος έτσι συλλογιέται, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία που συνιστά ο τίτλος μου, ας φροντίσει για την ολοκληρωμένη απόλαυση να ανάψει και ένα πούρο Αβάνας…

Κατασκευάζονται ΑΚΟΜΗ από χέρια φτωχών Κουβανών Σοσιαλιστών αλλά διατίθενται στον ελλαδικό χώρο σε τιμές σαφέστατα…καπιταλιστικές!..

του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στη χώρα του «τζάμπα»...

Το πιστόλι της χρεοκοπίας παραμένει γεμάτο…

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές φέρνουν σημαντικές αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας. Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο οι πολίτες, αλλά ούτε τα κόμματα και πολύ περισσότερο ούτε οι υποψήφιοι το έχουν καταλάβει.
Παρακολουθούσα την εβδομάδα που πέρασε τους υποψήφιους περιφερειάρχες των προσεχών εκλογών της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ξιφούλκησαν άπαντες εναντίον αλλήλων με διάφορα επιχειρήματα και κατηγορίες που όμως δεν αφορούσαν την ουσία του θέματος.

Βασική επωδός όλων ήταν η αγωνία οι εκλογές να λάβουν χαρακτήρα αντιμνημονιακής ψήφου προκειμένου να προσελκύσουν τη διάχυτη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινωνία για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Ήταν αστείο που ουδείς, ούτε καν ο... υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος που το ψήφισε και το εφαρμόζει, δεν απέφυγε να ταχθεί εναντίον του μνημονίου...

Είμαστε όλοι αντιμνημονιακοί λοιπόν... Ειδικά όσο αυτό δεν έχει κανένα κόστος. Η εποχή της κοινωνίας του «τζάμπα» όμως τελείωσε... Η κοινωνία του «τζάμπα», μια καρικατούρα της χώρας του Ποτέ του Πίτερ Παν...

Όμως κανένας από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του τόπου δεν έχει κάνει τον κόπο να παρουσιάσει ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο, χωρίς να σταματήσουν να πληρώνονται οι συντάξεις, τα ΑΤΜ να σταματήσουν να πληρώνουν τους μισθούς και τα βενζινάδικα να γεμίζουν τα ντεπόζιτα με βενζίνη...

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές φέρνουν σημαντικές αλλαγές στη δομή διοίκησης της χώρας, όπως είπαμε στην αρχή. Στη χώρα του «τζάμπα» όμως αυτό θα το καταλάβουν οι ψηφοφόροι αλλά και οι περιφερειάρχες όταν οι τελευταίοι καθίσουν στις νέες καρέκλες τους...

Μέσα στον ορυμαγδό των άσχετων που κοσμούν τα ψηφοδέλτια σαν κράχτες θα εκλεγούν και κάποιοι ικανοί. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες περιφέρειες θα έχουν την ευχέρεια να έχουν χαμηλότερη φορολογία από άλλες, αλλά και ευχέρεια να προσελκύσουν επενδύσεις από άλλες περιφέρειες, να λειτουργούν τα σχολεία με καλύτερο τρόπο και πολλά άλλα που θα τα ανακαλύψουμε προσεχώς...

Το ερώτημα είναι πως στη χώρα του «τζάμπα» θα το ανεχτούμε αυτό; Αφού έχουμε συνηθίσει όποιος ξεχωρίζει φανερά να του παίρνουμε το κεφάλι, βγάζουμε όμως το καπέλο σε όποιον ξεχωρίζει στη ζούλα, με φοροδιαφυγές και αρπαχτές.

Η δύναμη που έχουν οι νέοι περιφερειάρχες λοιπόν είναι ίσως μεγαλύτερη από αυτή πολλών υπουργών της κεντρικής κυβέρνησης. Αντί να συζητάνε προεκλογικά σχέδια, αναλώνονται στα αντιμνημονιακά δημοψηφίσματα λες και έχουμε άλλη επιλογή εφικτή επί του παρόντος (αλλά και στο μέλλον αν δεν συμμαζέψουμε πρώτα ασυμμάζευτα).

Η πραγματικότητα της χώρας του «τζάμπα» οδηγείται σε μετωπική με την άλλη πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να προβλέψουμε ποια θα κερδίσει. Η πραγματικότητα πάντα στο τέλος έρχεται και επιβάλει τις λύσεις που πρέπει και η σύγχυση υποχωρεί.

Παράδειγμα
Οι αυτοκινητιστές κλείνουν δρόμους και προπηλακίζουν όσους πάνε να εργαστούν γιατί βρίσκουν το ήπιο άνοιγμα του επαγγέλματος οδυνηρό. Την ίδια ώρα η Ε.Ε. παραπέμπει την Ελλάδα γιατί δεν άνοιξε πλήρως το επάγγελμα. Ποιος θα επικρατήσει; Εγώ δεν έχω καμιά αμφιβολία. Από την μία έχουμε ένα όχλο συντεχνιών που η μια επωφελείται προνομίων σε βάρος της άλλης και από την άλλη ένα σχέδιο που εξελίσσεται με το πιστόλι της χρεοκοπίας οπλισμένο στο τραπέζι...

γράφει ο Κώστας Στούπας στο capital

Aπ’ ευθείας από τον πλανήτη των πιθήκων...

Aπ’ ευθείας από τον πλανήτη των πιθήκων, που έγινε με κάθε μυστικότητα από τον κάπταιν “γιγαντάκια” του γνωστής εταιρείας διαστημικών μελετών (Giganta Pretenteri Orma).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, το ίνδαλμα της ζούγκλας, ο θηριώδης πολιτικός Μίχας θα πάρει την πρωτιά στο μεγάλο λιμάνι. Ως γνωστόν στον πλανήτη των πιθήκων δεν πιάνουν Ελληνική τηλεόραση για να δείξουν τα κατορθώματα του μαζί με τον άλλον κοσμοναύτη GAP όπου πέρυσι από την πολλή τους αγάπη για τον Πειραιά, διέλυσαν το λιμάνι.

Βέβαια φταίει και η συγκυρία αφού έτσι όπως πάει η κατάσταση με τα σκουπίδια και τους απλήρωτους εργαζομένους στην καθαριότητα, η δυσωδία θα έφτανε μέχρι την Ανδρομέδα, γεγονός που ίσως θα επηρέαζε το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης. Μένει να πειστεί και ο ίδιος ο Μίχας για την εγκυρότητα της δημοσκόπησης ώστε να κατέβει κάποια στιγμή στον Πειραιά για να δείξει το καλοχτενισμένο μούσι, σήμα κατατεθέν της νέας διακυβέρνησης.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι... Πειραιώτες δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι με την πράσινη (από την σήψη) ανάπτυξη της πράσινης δημοτικής αρχής και γι’ αυτό ο κύριος Μίχας προτιμά να εμφανίζεται στους Πειραιώτες ως …κάρτα σε τηλεοπτικές δημοσκοπήσεις. Σε αντίθεση με το …κορόιδο τον Μιχαλολιάκο που χάνει τον χρόνο του οργώνοντας τον Πειραιά, μιλώντας με οδοκαθαριστές, μαγαζάτορες, περαστικούς και γενικά πολίτες του Πειραιά και όχι της …Ανδρομέδας. Ατυχώς βεβαίως για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στις εκλογές θα ψηφίσουν οι …ντόπιοι και οι κακές γήινες γλώσσες λένε ότι ο Βασίλης θα βγει από την πρώτη Κυριακή παρότι δεν κάνει παρέα με τον Θεοδωρικάκο.

Επειδή τα ταξίδια στο διάστημα κοστίζουν, μαζί με τον Πειραιά, θα δούμε και άλλα αποτελέσματα όπως αυτό της περιφέρειας Αττικής όπου θα κερδίζουν όλοι εκτός από τον …Κικίλια!

Ας μην σας τα αποκαλύψουμε όλα μονομιάς όμως, ιδιαίτερα οι λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, θα λατρέψουν αυτή την μεταμεσονύχτια ταινία με τον μαίτρ του είδους…
Μείνετε συντονισμένοι!

από το olympia

Γιατί "κατέβηκε' το άρθρο σας κ. Δελατόλα από "Το Ποντίκι";

Κάποτε, σε αυτό εδώ το link υπήρχε αυτό εδώ το άρθρο για αυτούς εδώ τους λόγους.

Αναρωτιέμαι γιατί να εξαφανίστηκε το συγκεκριμένο άρθρο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Το Ποντίκι". Ίσως να πέτυχε το σκοπό του, ποιος ξέρει...





Βολιώτικο Blog προκαλεί αναστάτωση σε υποψήφιο Δήμαρχο της Ν.Δ.

Γι' αυτό δεν θα κατέβεις στις εκλογές Χρήστο Βούλγαρη;;;

Πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, όπως ολόκληρη η ΕΛΛΑΔΑ, έτσι και εμείς παρακολουθήσαμε ακόμα μία εκπομπή της γνωστής ρεπόρτερ και τηλεπαρουσιάστριας Α. Νικολούλη. Μόνο που αυτή την φορά, η υπόθεση εξαφάνισης αφορούσε σε μία ηλικιωμένη συντοπίτισσα εν ονόματι ΙΩΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΗ, από την ΜΙΤΖΕΛΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Βέβαια ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ της υπόθεσης δεν έπεσε ποτέ, να όμως που εδώ και λίγες ημέρες, μετά από πληροφορίες του blog voliotaki, κάτι άρχισε και πάλι να κινείται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, αν και η ΙΩΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΗ εξαφανίστηκε το 2003 (24.06.2003 ημερομηνία δήλωσης της εξαφάνισης), ένα χρόνο αργότερα, το 2004 δηλαδή, εμφανίστηκε κάποιος δικηγόρος ως πληρεξούσιός της. Αυτός ο δικηγόρος τυχαίνει να ονομάζεται ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ και να ασχολείται με τα κοινά και σε αυτές τις εκλογές να είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ υποστηριζόμενος από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σύμφωνα με... πληροφορίες που συλλέξαμε αργότερα, γι' αυτή την υπόθεση έχει σχηματιστεί ήδη ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ, ο εν λόγω υποψήφιος δηλαδή είναι κατηγορούμενος, απολογήθηκε γι' αυτό και ενώ η ιστορία δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του έδωσε το χρίσμα.

Ο ίδιος βέβαια, με επιστολή του στο VOLIOTAKI, είπε, αφού μας κατασυκοφάντησε, ότι δεν είναι κατηγορούμενος και δεν απολογήθηκε ποτέ. Δηλαδή μας κορόιδεψε κατάμουτρα ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!

Για του λόγου το αληθές όμως, ακολουθεί η απολογία του εν λόγου κυρίου, ο οποίος μακάρι να είναι αθώος ο άνθρωπος, αλλά μέχρι να ξεκαθαριστεί αυτή η απίστευτη ιστορία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

Έτσι δεν είναι ρε μάγκες εκεί στην Ρηγίλλης;;;

Εδώ η απολογία του.

Πήγε με τη βερμούδα στο στούντιο...

Κάνει την πλάκα του. Κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος με τους-χέσε ψηλά και αγνάντευε-ποδηλάτες.

Και μόλις φάει την πατσαβούρα, η θεσούλα του στην ΕΡΤ, στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα", τον περιμένει. Ο υποψήφιος-μη χε... -δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Αμυράς, που στηρίζεται από τους ποδηλάτες και άλλες, έχουσες σχέση με την τρόμπα, δυνάμεις γελοιοποιεί τη διαδικασία των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Και από πλευράς του, καλά κάνει.

Ο Χατζηνικολάου, γιατί τον καλεί;

Και στην ΕΡΤ, γιατί κρατούν ζεστή τη θεσούλα; ...













από το nonews-news

«Νέα Ελλάδα»: Η γαλέρα των μαφιών του χρήματος

Στην ιστορία της ανθρωπότητας σπάνια συναντάς τέτοιο ρηχό, αλλά αυθάδη κυνισμό σαν αυτόν του ΓΑΠ. Οι μεγαλοστομίες του δεν αποτελούν απλώς το προϊόν της αυτοϊκανοποιημένης ωμότητας ενός ανδρείκελου, ούτε το προϊόν της αυθάδους ανοησίας του, αλλά προμελετημένο στυγνό έγκλημα.
Αποτελούν το προϊόν της πωρωμένης υλοποίησης ενός επεξεργασμένου σχεδίου φρίκης: Τον αφανισμό της Ελλάδας από τον ιστορικό χάρτη της ανθρωπότητας και τη μετατροπή της σε ένα χώρο απλής γεωγραφικής ονομασίας, απονεκρωμένο και αφυδατωμένο από κάθε ιστορική ουσία και ταυτότητα.

Διακήρυξε, λοιπόν, ο ΓΑΠ, με την αναισθησία του «ηλεκτρονικού εγκεφάλου» που εκτελεί εντολές, το νέο μακάβριο απόφθεγμα: «Οικοδομούμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα νέα».

Αυτά τα είπε στη Νέα Υόρκη στο «Εκόνομικ κλαμπ», δηλαδή σε αυτούς που επεξεργάζονται τα σχέδια εξόντωσης των λαών, τις εντολές των οποίων εκτελεί ο ΓΑΠ.

Συνεπώς, δεν πρέπει να... έχουμε την αυταπάτη, ότι το ανδρείκελο, ο πρωθυπουργός μας, δεν γνωρίζει το τι λέει ή ότι λόγω της τραγικής ανοησίας του ξεστομίζει ασυναρτησίες και καρατομεί το νόημα των εννοιών και των λέξεων.

ΟΧΙ. Ο ΓΑΠ ενεργεί συνειδητά. Τα γλωσσικά του ιδιώματα είναι η μορφή της πραγματικότητας που προωθεί και κατασκευάζει. Καρατομεί τις έννοιες γιατί καρατομεί την ελληνική πραγματικότητα. Γελάμε με τις ανοησίες του και έτσι ξεγελιόμαστε.Οι λεκτικές ανοησίες του είναι οι φόρμες, η διαλεκτική γλωσσική επένδυση, της «Νέας Ελλάδας» που θέλουν να κατασκευάσουν: Γλωσσική επένδυση της αλλοιωμένης Ελλάδας, της ακρωτηριασμένης Ελλάδας, της ισοπεδωμένης και αφανισμένης Ελλάδας.

Αν ήταν «ώριμο» θα άλλαζε και την τυπική ονομασία «Ελλάδα», θα εξαφάνιζε κάθε τι με την λέξη «Ελλάδα».

Τώρα δολοφονούν το περιεχόμενο «Ελλάδα», την ιστορική, αγωνιστική, πνευματική και πολιτισμική ΟΥΣΙΑ και ΥΠΟΣΤΑΣΗ της Ελλάδας. Τη συνέχειά της, τις μνήμες της, την ταυτότητά της, τις αγωνιστικές της παραδόσεις, τους κοινωνικούς και πνευματικούς της ιστούς, τις πολιτικές της αρθρώσεις, την οσμή της, το χρώμα της.

Τώρα αφυδατώνουν την Ελλάδα από κάθε ουσία, από κάθε χυμό και γεύση, την καθιστούν μια νεκρή, λεκτική έννοια.

Τα ανδρείκελα δολοφονούν τις λέξεις και τις έννοιες γιατί η πολιτική τους είναι η δολοφονία της ιστορικής πραγματικότητας. Τα λεκτικά τους σχήματα αποτυπώνουν απλώς τη «Νέα Ελλάδα» που επιδιώκουν να κατασκευάσουν: Την «Ελλάδα» γαλέρα των μαφιών του χρήματος.

Μέσα σε αυτή τη «γαλέρα» θα βασιλεύει το καθεστώς της γαλέρας, δηλαδή της αιχμαλωσίας, δουλείας, του βούρδουλα και της φρίκης:

α) Δεν θα υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, π.χ. συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά, 8ωρο κ.ο.κ. Αντίθετα θα υπάρχουν μόνο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ατομικές συμβάσεις, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, δουλεμπόριο, υψηλή ανεργία.

β) Δεν θα υπάρχει Κοινωνική Ασφάλιση, ασφαλιστικά ταμεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... θα υπάρχει δουλειά μέχρι τον τάφο.

Στη «νέα Ελλάδα» νοσοκομειακή και υγειονομική περίθαλψη θα έχει όποιος μπορεί να πληρώσει.

γ) Στη «νέα Ελλάδα» δεν θα υπάρχει δημόσια δωρεάν Παιδεία, δεν θα υπάρχει καν Παιδεία. Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι παραρτήματα των πολυεθνικών.

δ) Δεν θα υπάρχουν ελεύθερες ακτές, δάση, αρχαιολογικοί χώροι κ.ο.κ.

ε) Στη «νέα Ελλάδα» ο άνθρωπος θα είναι μια ηλεκτρονική κουκίδα, αποκτηνωμένος και αλυσοδεμένος: Στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχή.

Αυτόν τον εφιάλτη μας παρουσιάζει το ανδρείκελο των αφεντικών της «γαλέρας» σαν «νέα Ελλάδα».

Φυσικά οι μαφίες της «γαλέρας», τα ανδρείκελά τους και οι πόρνες τους (ΜΜ"Ε") λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό.

Γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι ο ελληνικός λαός βυθίζει τις γαλέρες…

Οι λαοί θα βυθίσουν τις γαλέρες της Νέας Τάξης γιατί η ίδια η ζωή, αργά η γρήγορα, θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της:
Έτσι γινόταν πάντα μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, έτσι θα γίνει και τώρα…







από το resalto

Στήνουν διπλές εκλογές...

Θυμόμαστε όλοι τον προηγούμενο Απρίλιο-Μάιο τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλες και Ουάσινγκτον, και να καταγγέλλει τους κερδοσκόπους που ποντάριζαν και θησαύριζαν με την επικείμενη χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας. Τότε ο Πρωθυπουργός απείλησε τους κερδοσκόπους ακόμα και με παραπομπή στην δικαιοσύνη.

Είδαμε την τελευταία εβδομάδα τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Wall Street και να συναντά τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και στελέχη επενδυτικών οίκων, προκειμένου να τους πείσει για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Δεν νομίζω... να υπάρχει κανείς αιθεροβάμων ο οποίος να πιστεύει ότι οι κερδοσκόποι που κατέστρεφαν την Ελληνική Οικονομία και καταγγέλλονταν από τον Πρωθυπουργό τον προηγούμενο Μάιο και οι επενδυτές που συναντήθηκαν την τελευταία εβδομάδα μαζί του, είναι εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Σίγουρα ανάμεσα στους σημερινούς ακροατές του Πρωθυπουργού υπήρχαν πολλοί που τον προηγούμενο Μάιο κερδοσκοπούσαν με τα Ελληνικά Ομόλογα. Μάλλον αυτής της κατηγορίας ακροατές του Πρωθυπουργού γλύτωσαν την παραπομπή στην δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε δημόσια πολιτική θέση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, δεν είναι κάτι ούτε ασυνήθιστο ούτε συνέβη για πρώτη φορά και δυστυχώς πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταδικασμένος να αλλάζει συνεχώς πολιτικές θέσεις αφού οι ακραία νεοφιλελεύθερες επιλογές, που έχει υιοθετήσει στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, δεν επιτυγχάνουν τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα και χρειάζονται συνεχώς νέα εν πολλοίς αντικρουόμενα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να επιβιώσουν στην συνείδηση της κοινής γνώμης.

Αφού κατήγγειλε και απείλησε με τιμωρία του κερδοσκόπους τον προηγούμενο Μάιο, για να πείσει την Ελληνική κοινή γνώμη ότι ο ίδιος και η Ελλάδα έγιναν θύμα μίας παγκόσμιας καπιταλιστικής συνομωσίας που εκμεταλλεύθηκε την κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας για την οποία ήταν υπεύθυνη η κυβέρνηση Καραμανλή, τώρα συνομιλεί μαζί τους για να πείσει την Ελληνική κοινή γνώμη ότι έχει αναπτυξιακή πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και σύντομα τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας θα μπουν σε τροχιά επίλυσης.

Όπως η πολιτική της καταγγελίας και τιμωρίας των κερδοσκόπων απέτυχε. Έτσι θα αποτύχει και η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων. Οι κερδοσκόποι θα συνεχίσουν τζογάρουν όποτε αυτοί θέλουν και να χαίρονται ατιμώρητοι τα κέρδη τους, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και η επιτυχή εφαρμογή του μνημονίου θα απαιτεί νέα πιο σκληρά μέτρα. Ήδη, ενώ διακηρύσσουν ότι πέτυχαν αύξηση των εισπράξεων εσόδων, μελετάνε ταυτόχρονα την αύξηση του ΦΠΑ. Γιατί όμως να αυξήσουν το ΦΠΑ αφού ο στόχος των εσόδων επιτυγχάνεται, είναι το αυτονόητο και δυστυχώς αναπάντητο ερώτημα.

Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έχουν πλέον στερέψει, ή στερεύουν, γιατί τα απτά και χειροπιαστά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής έχουν μπει στο κάθε σπίτι και έχουν πλήξει την κάθε Ελληνική Οικογένεια. Σε κάθε σπίτι έχει μειωθεί το εισόδημα και σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος.

Άρα ότι και να πουν οι επικοινωνιολόγοι του ΔΝΤ, δεν μπορούν πλέον να πείσουν. Και τα πρώτα μηνύματα φτάνουν στην Ιπποκράτους. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα πάμε καλά σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους τα στελέχη της κυβερνητικής και κομματικής νομενκλατούρας.

Για παράδειγμα, ο καλύτερος κατά κοινή ομολογία αυτοδιοικητικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος υπέρ-νομάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, παρ’ ότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο, απέχει πάρα πολύ από το 50 % (τουλάχιστον 20%). Οι υπόλοιπες δυνάμεις (εξαιρουμένου του ΛΑ.Ο.Σ) έχουν πάρει από τώρα σαφή αντί-μνημονιακή θέση, που ουσιαστικά δεν επιτρέπει στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ να ελπίζει ότι στον δεύτερο γύρο θα απευθυνθεί σε ένα πολιτικά φιλικό ακροατήριο.

Το ερώτημα που αυτόματα έρχεται στα μυαλά των επικοινωνιολόγων του ΔΝΤ είναι ένα. Ακόμα και εάν το ΠΑΣΟΚ πετύχει να πάρει την πλειοψηφία των περιφερειών, το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι ένα. Το αντί-μνημόνιο μέτωπο θα έχει πετύχει να καταγράψει μια πολύ σημαντική και τείνουσα στα όρια της απόλυτης εκλογικής πλειοψηφίας πολιτική εκπροσώπηση και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολος.

Άρα την άνοιξη το φίλο-μνημονιακό πολιτικό μέτωπο (Γ. Παπανδρέου- Ν. Μπακογιάννη και ΛΑ.Ο.Σ), θα είναι πιθανότατα εκλογική και πολιτική μειοψηφία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τότε αποδοχή του και ανοχή που θα επιδεικνύει η κοινή γνώμη στις πολιτικές του. Άρα κάτι πρέπει να γίνει έγκαιρα ώστε η κυβέρνηση να έχει πολιτική νομιμοποίηση και αποδοχή για ένα τουλάχιστον ακόμη χρόνο.

Η απάντηση απλή. Να γίνουν τώρα Βουλευτικές εκλογές στις οποίες ο Γ. Παπανδρέου θα έχει την επιλογή να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ από τις ανεπιθύμητες φωνές και να αποκτήσει μία πειθήνια στις επιλογές του ΔΝΤ κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμα δε και εάν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία οι όμορες κοινοβουλευτικές δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ και της Ν. Μπακογιάννη, θα σπεύσουν να συνδράμουν.

Φυσικά αυτός ο σχεδιασμός γίνεται στα γραφεία. Κανείς δεν μπορεί να είναι προκαταβολικά βέβαιος ότι αυτός ο σχεδιασμός θα γίνει αποδεκτός από την κοινή γνώμη. Και ιστορικά πάντοτε οι ηγεσίες που απεμπολούν ιδέες θέσεις αρχές και αξίες, φοβούνται τον λαό και επιλέγουν τον αυταρχισμό για να επιβιώσουν.

Το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε ως το α’ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Ένα είναι βέβαιο. Ότι όσοι αντιτίθενται στο μνημόνιο κάθε ημέρα με κάθε ευκαιρία θα πρέπει να πολεμάνε και να αποκαλύπτουν την μνημονιακή λογική και τις εκάστοτε τακτικές επιλογές της.



από το stoxasmos-politikh

Ο Ρασοφόρος του παραδικαστικού, η Siemens, η μεθόδευση για το Βατοπαίδι και οι Κινέζοι!

Ο Ρασοφόρος του παραδικαστικού, η Siemens και η μεθόδευση για το Βατοπαίδι. Συνδέονται;

Το σκάνδαλο των “20″ είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων. Μέχρι στιγμής όμως, σε αντίθεση με την απαγωγή Παναγόπουλου, τα ονόματα κρατώνται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο όνομα σημαντικού παράγοντα που το σύστημα θέλει να διαφυλάξει. Ποιο “σύστημα”; Πρωτίστως της “ενημέρωσης”. Θυμηθείτε με τι ευκολία έβγαιναν τα ονόματα για το συνδικάτο της απαγωγής, ακόμα και ονόματα εκδοτών, βουλευτών, υπουργών και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τώρα, σιωπή. Παρότι οι έρευνες προήλθαν ακριβώς από το ίδιο κλιμάκιο με την υπόθεση Παναγόπουλου. Αντίθετα, κάποιοι πάνε να υποβαθμίσουν το θέμα με την απαραίτητη δόση ειρωνείας. Ποιόν καλύπτουν;
Στον αντίποδα, συμβαίνουν τρανταχτά γεγονότα. Αποκαλύπτεται η μεθόδευση για το Βατοπαίδι που στην ουσία ήταν η κοιτίδα της έλευσης του ΔΝΤ στη χώρα.

Ο Σαμαράς ρίχνει τη... βόμβα με την προαναγγελία εξεταστικής για το ΔΝΤ. Εκτός από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για τις μεθοδεύσεις που μας οδήγησαν εκεί, υπάρχει και ο παράγοντας Siemens που είναι εκ των κύριων λόγων της κατάρρευσης, μαζί με την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Το Βατοπαίδι λοιπόν, όπως τονίζουμε από την αρχή, διογκώθηκε όχι απλώς για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αλλά για να καλυφθεί και η κολοσσιαία ζημία του δημοσίου από τη Siemens. Γι’ αυτό και έχουν καλυφθεί όλοι οι ένοχοι που ομολογημένα έλαβαν μαύρο χρήμα, ενώ στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΥΠΟΝΟΙΑ για ροή μαύρου χρήματος σε πολιτικά ή άλλα πρόσωπα. Η όλη υπόθεση στηρίχτηκε σε υποτιθέμενη ζημία του δημοσίου που δεν προκύπτει από πουθενά.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ λοιπόν του Βασίλη Χήτου, υπάρχει μία λεπτή γραμμή που συνδέει μία κουκίδα σε κάθε μια από τις προαναφερόμενες υποθέσεις. Από τον ρασοφόρο του παραδικαστικού, τη Siemens, και την υπόθεση Βατοπαιδίου. Αυτή η γραμμή έχει όνομα. Τρανταχτό μάλιστα. Εάν βγει, ίσως δικαιωθούν οι Κινέζοι φίλοι μας που έβλεπαν πριν από μήνες: Ανταπόκριση – Σοκ: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα!

Διαβάστε το ρεπορτάζ που ακολουθεί και σε λίγο αναλυτικότερα η υπόθεση και τα κοινά στοιχεία:

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Χείμαρρος έρχονται οι αποκαλύψεις για τους μεγαλοαπατεώνες δικηγόρους που με τις πλάτες ορισμένων δικαστών και με την συνδρομή πάντα ρασοφόρου πρώην κατάδικου, υπέκλεπταν ακίνητες περιουσίες του δημοσίου ή ιδιωτών.

Η συμμορία των «20» που αντέγραψε χωρίς όμως φόνους την τακτική της «Εταιρεία δολοφόνων» έχει ως …συμβουλάτορά της πρώην συνδικαλιστή εφοριακών, αλλά και υπάλληλο του ίδιου κλάδου που υπηρετεί σε ΔΟΥ των βορείων προαστίων.

Οι άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται και ιδιώτης αρχιλογιστής γνωστός τοις πάση που μάλιστα πολιτεύεται ενεργά με συγκεκριμένο κόμμα. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να επικαλούνται το όνομα του αρχιλογιστή, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και συνενοχή. Η συμμορία είχε ιδρύσει περισσότερες από εκατό Off Shore εταιρείες που τις χρησιμοποιούσε ως πλυντήριο μαύρου χρήματος για τις αγοραπωλησίες τις οποίες έκανε.

Η σπείρα έχει ως σκοτεινό της εγκέφαλο απόφοιτο του Πολυτεχνείου που στις 6 Δεκεμβρίου του 1984 κατηγορήθηκε μαζί με παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για παράνομη εισαγωγή χρυσού και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Οι μεγαλοαπατεώνες για τις δουλειές τους χρησιμοποιούσαν «τηλεμαϊντανό» δικηγόρο, που συμμετείχε σε εκπομπή εκρηκτικής ξανθιάς, που μόλις κατέπεσε από τον τηλεοπτικό της θρόνο, έπιασε δουλειά και συνελήφθη ως «εταίρα» για πληρωμένο έρωτα.

Ο υπόδικος για άλλη υπόθεση ρασοφόρος της σπείρας είχε κυρίαρχο ρόλο λόγω των προσβάσεων που εξακολουθεί να έχει στον χώρο της δικαιοσύνης. Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει στον νομικό κόσμο των Αθηνών, το γεγονός ότι άλλος δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του, σε πολύκροτη δίκη, παραιτήθηκε πριν μια εβδομάδα και λίγο πριν την αγόρευσή του στο δικαστήριο. Ο ίδιος βέβαια επικαλέστηκε οικονομική διαφωνία με τον πελάτη του, αλλά φημολογείται έντονα πως δεν ήθελε να ταυτιστεί το όνομά του για τη βόμβα που θα έσκαγε με τον μεγαλοαπατεώνα ιερωμένο. Η έρευνα πάντως γίνεται υπό την επίβλεψη του αδέκαστου εισαγγελικού λειτουργού κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, που στο παρελθόν έχει βγάλει σε πέρας αντίστοιχου ενδιαφέροντος υποθέσεις.

από το olympia

Ιστορικά στελέχη του ΛΑΟΣ στους αντιμνημονιακούς συνδυασμούς

Στο ψηφοδέλτιο του Π.Ψωμιάδη , συμμετέχει ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Νομού Θεσσαλονίκης , ο κ. Μαυρομάτης Αβραάμ.

Ο κ. Μαυρομάτης, ήταν από τα παλαιότερα στελέχη του ΛΑΟΣ και εξ απορρήτων για θέματα Β.Ελλάδος του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ακολούθησε όμως και αυτός τον δρόμο που ακολουθούν πλέον, όλα τα ιστορικά στελέχη του ΛΑΟΣ, στις πλάτες των οποίων στηρίχθηκε το κόμμα, δηλαδή της υπερήφανης αποχώρησης .

Σε ερώτηση που τέθηκε από δημοσιογράφο, γι΄ αυτές τις αποχωρήσεις , στον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλο, είπε: «Τους κυρίους αυτούς δεν τους ήξερε κανένας . Ο πρόεδρος του κόμματος τους πήρε και τους έκανε στελέχη»

Συγχαρητήρια κε Βελόπουλε!!!

Μπορείτε να μας πείτε, όταν ο Μαυρομάτης ήταν πρώτη γραμμή, εσείς που ήσασταν;

Μήπως σε... περιφερειακά κανάλια της συμπρωτεύουσας μη εξαιρουμένου εκείνου του κ.Χρηστίδη, όπου διαλαλούσατε τα βιβλία διαφόρων εκδοτικών οίκων;

Mήπως ο Μαυρομάτης και κάποιοι άλλοι, όπως ο Τσιμπίδης η ο Ακριβόπουλος, έστρωσαν το έδαφος για να το τρυγίσετε εσείς;

Στα 10 χρόνια ύπαρξης του κόμματός, συμμετείχατε ποτέ σε κάποιο θεσμικό όργανο; Ποια δηλαδή η κομματική σας δράση;

Άρα κ. Βελόπουλε «δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε» για να θυμηθούμε και την παροιμιώδη φράση του μακαρίτη Κουτσόγιωργα.

ΑντιΛΑΟΣ στο antinews

Ποιον λαό υπηρετεί τελικά ο μέγας "ρήτορας" του ΔΝΤ που εκλέξαμε Πρωθυπουργό;

To ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, υποσχόμενο ΕΞΟΔΟ από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι που φυσικά δεν έκανε. (Tα καρφιά που ξηλώνονται στην αφίσα αναγράφουν ΝΑΤΟ κλπ)

Μέσα σε κλίμα μεγάλης ευφορίας χρησιμοποίησε τα χρήματα της Ευρώπης για τον εύκολο πλουτισμό των Ελλήνων καθιστώντας τους αργότερα υπόδουλους των Ευρωπαϊκών αποφάσεων για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ διάλυση της Ελληνικής Γεωργίας. Μη μπορώντας να ξεπουλήσει τη Μακεδονία … οι Αμερικάνοι μας έσωσαν με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη γνωστό για την προσφορά του στην πατρίδα με ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗ-MAFIA-CALCESTRUZZI, με VODAFONE-ΚΟΡΙΟΥΣ της CIA και MEGA channel – MEGA προπαγάνδα.

Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, επίσης σε κλίμα ευφορίας, μας έκανε να ξεχάσουμε τα εύκολα χρήματα από την Ευρώπη και μας υπέδειξε τα εύκολα χρήματα του Χρηματιστηρίου. Πριν καταλάβουν πως παίζεται το “παιχνίδι” , όλοι οι Έλληνες είχαν χάσει τις οικονομίες τους κι είχαν στα χέρια τους “χαρτιά υγείας” από εταιρίες φούσκες που έστησαν Έλληνες βουλευτές και άλλα λαμόγια.

Επίσης σε κλίμα ευφορίας, o... Σημίτης – Goldman-Sachs μας έβαλε με το ζόρι στην ΟΝΕ με πλαστά οικονομικά στοιχεία και διαλύοντας οριστικά την Ελληνική οικονομία εκτινάσσοντας τις τιμές των προϊόντων στα ουράνια κατά την μετάβαση από τη δραχμή στο “γιούρο”.

Επειδή αυτή η ευφορία ΔΕΝ ήταν αρκετή ,σκέφτηκαν να μας “υπνωτίσουν” με την ονειρική ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004. Δέκα δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά και μας έμειναν 10 γήπεδα, εκ των οποίων τα μισά κλειστά και άχρηστα. Ακολούθησε ένα ανούσιο break με Κώστα Καραμανλή κατά το οποίο το ΠΑΣΟΚ-MEGA channel οργάνωσε ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ και ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ στην Πελοπόννησο.

Επανέρχεται έτσι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου που κέρδισε την ψήφο υποσχόμενο παροχές απίθανες ώστε να μας βάλει τελικά με το ζόρι στο ΔΝΤ. μας υποχρέωσε να δανειστούμε με επιτόκια μεγαλύτερα από ότι αυτά στα στεγαστικά μας δάνεια και έχοντας πείσει τους μισούς Έλληνες ότι ΔΕΝ υπήρχε άλλος δρόμος δήθεν για να μη χάσουν τις συντάξεις τους. Έτσι κι αλλιώς τα αποθεματικά των ταμείων έκαναν φτερά στο χρηματιστήριο πριν δέκα χρόνια και δεν το έμαθε κανείς.

Το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και η ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε είναι τα “καρότα” που υποσχέθηκαν στους Σκοπιανούς οι Αμερικάνοι για να τους πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν χωρίς καμία αντίσταση. Οι δε ηγέτες των Σκοπίων χρησιμοποιούν αυτά τα “καρότα” για να διατηρούνται στην εξουσία εκμεταλλευόμενοι την ελπίδα του κοσμάκη για καλύτερες μέρες οι οποίες φυσικά είναι ένας μύθος.

Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα που είναι χρόνια στην Ευρώπη … δύσκολα θα σωθεί από τη χρεοκοπία ενώ η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ από παλιά … δεν ήταν αρκετή για να αποφύγουμε την απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο και τα Ίμια.

Με ατελείωτη προπαγάνδα … αρκετοί πολίτες στα Σκόπια σήμερα αισθάνονται και περήφανοι για την κατάντια τους .

Ο χάρτης αριστερά τυπώθηκε σε εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ του 1999 και καταγράφει την Βόρεια Ελλάδα ως ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Σε ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ από το πασοκικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ οι Έλληνες στο συντριπτικό 68% δήλωσαν ότι ΔΕΝ επιθυμούν καν τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο συνταγματικό όνομα της VARDARSKA. Πως αλλιώς θα πρέπει να το πούμε για να καταλάβει ο Jeffrey;
Βέβαια τότε είχαμε Καραμανλή και τέτοια πρωτοσέλιδα μπορούσαν εύκολα να τυπωθούν. Σήμερα όμως ;;;

Οι εφημερίδες δεν τολμούν να βάλουν το ΝΕΟ όνομα στους τίτλους των άρθρων αλλά το αφήνουν να χαθεί μέσα στα ψιλά γράμματα.

Με λίγα λόγια θα μας ανακοινώσουν ένα όνομα το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ τα Σκόπια ενώ την ίδια στιγμή θα υποχρεώσει τους Έλληνες να υποστούν τα καραγκιοζιλίκια των Σκοπιανών για την ύπαρξη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" εντός Ελλάδας.

Ένα στοιχείο από τα τραγελαφικά της υπόθεσης είναι ότι η πρωτεύουσα της Ψευδομακεδονίας που λέγεται ΣΚΟΠΙΑ ... ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ποτέ στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και επί Τουρκοκρατίας ανήκε στο Σαντζάκι της Σερβίας!

Δίπλα βλέπετε απόσπασμα από το ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ του Edmund Bohun από το 1685.

Επίσης τίποτα από όσα δίνουν υπόσταση στον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν υπάρχει στα Σκόπια (η αρχαία πρωτεύουσα, οι σπουδαιότερες πόλεις, τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα, η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων κλπ) .

Και τι πιο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ σε κάποια χρόνια να γεννηθεί "αυθόρμητα" η ανάγκη να ενωθεί η διαμελισμένη Μακεδονία υπό την ηγεσία της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ από την Ελλάδα ... χώρας που έχει το όνομα και την παγκόσμια κατοχύρωσης της "Μακεδονικής" γλώσσας και του "Μακεδονικού" έθνους.

Η απόλυτη ιστορική σχιζοφρένεια ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ... Γιωργάκης "Πηλικίου" Παπανδρέου δεν πρέπει να περάσει "πάση θεού" στους "Ελληνικούς" κατοίκους της πραγματικής Μακεδονίας .

Οι "κάλτσες" στις εκλογές του 2009 ανέδειξαν αυτόν που πρέπει να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες των Ελλήνων και όχι του George Soros.











από το macedonia-greece

Και χρεοκοπημένοι... και γελοίοι

Ξεπεράσαμε τα όρια που χαρακτηρίζονται καραγκιοζιλίκι και αγγίζουμε τα όρια του γελοίου ως πολιτική σκηνή μέσα σε μια χώρα που νομίζει ακόμη ότι έχει ευρωπαϊκά γνωρίσματα. Γιατί ενώ (όπως ομολογούν Έλληνες υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, Τραπεζίτες και οι δανειστές μας σε Ευρώπη και ΔΝΤ) είμαστε σε τεχνητή χρεοκοπία και το δημόσιο έχει ήδη κάνει σοβαρή στάση πληρωμών στις εσωτερικές του υποχρεώσεις, κορυφώνουμε τώρα την πολιτική σπέκουλα με τη χρεοκοπία και κυρίως με το μνημόνιο.

Ας δούμε προσεκτικά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή που ο κάθε μορφής απασχολούμενος και φορολογούμενος υποχρεώνεται, θέλει δεν θέλει, να πληρώσει την κρίση από την τσέπη του.

Ξεκινάμε από την... κυβέρνηση που ομολογεί (δια στόματος του αντιπροέδρου της κ. Θ. Πάγκαλου) ότι την Ελλάδα την χρεοκόπησαν οι αθλιότητες των κομματικών διορισμών και η σπατάλη του δημοσίου χρήματος στις κομματικές και πελατειακές σχέσεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά την ομολογία αυτή του κ. Πάγκαλου δεν χρειάζεται ούτε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Τι να την κάνουμε. Μάθαμε επισήμως πως χάθηκαν τα λεφτά...

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ζητάει από τους φοροφυγάδες να κλείσουν τις φορολογικές υποθέσεις τους με περαίωση για να μαζέψει 2-3 δισ. ευρώ επειδή έχει στεγνώσει ο κρατικός κορβανάς από τις σπατάλες που ήδη ομολόγησε. Είναι βέβαιο δε ότι το πρώτο που θα κάνει με τα χρήματα αυτά θα είναι να τα επιστρέψει και πάλι σε μεγάλο μέρος φοροφυγάδων επειδή τους τα χρωστάει!!!

Γιατί το δημόσιο χρωστάει τόσο στις φορολογικά τακτοποιημένες επιχειρήσεις όσο όμως και στους φοροφυγάδες επιστροφές ΦΠΑ και επιδοτήσεις από την ένταξή τους σε προγράμματα ενίσχυσης επενδύσεων και απασχόλησης;

Εάν λοιπόν το κράτος θέλει να δείξει συνέπεια στη διαχείριση των φόρων θα πρέπει αμέσως μετά την περαίωση να επιστρέψει και αυτά που χρωστάει στις επιχειρήσεις. Ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν στους φοροφυγάδες ή όχι. Αλλά οι κατ΄ εξακολούθηση φοροδιαφεύγουσες επιχειρήσεις ασφαλώς και δεν θα έχουν λόγο να μην συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν περιμένοντας μια νέα περαίωση...

Να λοιπόν γιατί ακούστηκαν και φωνές των παραγωγικών τάξεων εναντίον της περαίωσης. Γιατί σε ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους έχει γίνει αντιληπτός ο κλεφτοπόλεμος που παίζουν οι πολιτικοί με τους φοροφυγάδες χρόνια τώρα που εφαρμόζεται το ελληνικής «ευρηματικότητας» κόλπο της περαίωσης. Ένας κλεφτοπόλεμος όμως που καταλήγει σε εντελώς άνισους όρους ανταγωνιστικότητας στην αγορά.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Ελλάδα της αρπαχτής, του τσάμπα μάγκα και του ωχαδερφισμού όπως έχει δηλώσει και ο κ. Κ. Σημίτης από την θέση του πρωθυπουργού.

Ας πάμε τώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση όπου επίσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γελοία πολιτική σκηνή μας. Το έργο και εδώ είναι «θρίλερ» με σενάριο το μνημόνιο και θεατές πάντα μισθωτούς, συνταξιούχους και 1.000.000 άνεργους.

Ο κ. Α. Σαμαράς αντιτίθεται στο μνημόνιο και απαγορεύει στους βουλευτές του να το ψηφίσουν και να το υποστηρίξουν. Δεν διαφωνεί όμως να συζητούν θετικά για το μνημόνιο οι βουλευτές του στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί εκεί δεν επιτρέπονται κόλπα μικροπολιτικής και εξυπνάδες.

Οι βουλευτές του δείχνουν ότι πειθαρχούν μέχρι να αποφασίσουν πότε θα πηδήξουν έξω από το καράβι της Νέας Δημοκρατίας. Και όταν το αποφασίσουν, τότε συμφωνούν ευθέως με το μνημόνιο και επιδιώκουν «ηρωική» έξοδο (όπως νομίζουν μόνο οι ίδιοι) με την διαγραφή τους από το την Νέα Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ οι «ιθαγενείς» της Ελλάδας συνεχίζουν να σκάνε και να πληρώνουν με τους μισθούς και τις συντάξεις τους ελπίζοντας ότι θα μάθουν ποια είναι η αλήθεια για το μνημόνιο και για την έξοδό μας από την κρίση.

Και ακούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να μιλάει για έξοδο από την κρίση σε μια διετία και να οργανώνει προσκλητήρια επενδύσεων στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ζητάει τα μισά από κέρδη των επιχειρήσεων σε φόρους...

Ακούν το οικονομικό επιτελείο να διαρρέει έντεχνα ότι θα τραβήξει και άλλη τριετία (το ολιγότερο) η βαλίτσα με το μνημόνιο.

Ακούν τον κ. Α. Σαμαρά να λέει ότι μπορεί να αποκαταστήσει τις αδικίες με μισθούς και συντάξεις και να απαλλάξει την χώρα από το μνημόνιο γιατί (λέει) δεν το χρειάζεται η οικονομία της.

Ακούν όμως και βουλευτές του κ. Σαμαρά να ωρύονται ότι είναι μεγάλο λάθος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας η κόντρα του με το μνημόνιο Αλλά ακούν δυστυχώς και βουλευτές της κυβέρνησης που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο να διαφωνούν με μέτρα (του μνημονίου) που αναφέρονται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και να προβάλλουν ακόμη και στην Βουλή τις αντιρρήσεις τους!!!

Εάν όλα αυτά δεν αγγίζουν το όρια του γελοίου δώστε εσείς τον ορισμό της γελοιότητας.

του Γιώργου Κράλογλου στο capital

Σταματήστε τον διασυρμό της χώρας, όσοι επιτρέπουν στον κ. Παπανδρέου να περιφέρεται στο εξωτερικό, είναι συνυπεύθυνοι

Ο πρωθυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του μνημονίου τα έκανε μπάχαλο στην Νέα Υόρκη. Υποτίθεται ότι πήγε για να προσελκύσει επενδύσεις, ξόδεψε αυτός και η 25μελής συνοδεία του αρκετά εκατομμύρια ευρώ και τώρα μας έρχεται ο λογαριασμός. Μια δυνατή σφαλιάρα με μπόλικη δόση ειρωνείας για τις "επενδύσεις" Παπανδρέου, μας ήρθε από το BLOOMBERG.

Μπορείτε όμως να δείτε τα κατορθώματα του κ. Παπανδρέου και την δήθεν αναβάθμιση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας μας στο βίντεο που ακολουθει. Σας προτρέπουμε να δείτε αυτό το βίντεο και μετά να σκεφτείτε.
Τίποτα άλλο, απλώς να σκεφτείτε...
Δείτε το...



Το βίντεο είναι από το Bloomberg, που βέβαια δεν ελέγχεται από τον κύριο Μπόμπολα ή τον Κοντομηνά. Όπως άλλωστε και το SBC Bloomberg του οποίου το σήμα “κατέβασε” η Ελληνική κυβέρνηση με πρωτοβουλία μάλιστα του κυρίου Πετσάλνικου. Το γιατί, θα είδατε στο βίντεο.

Βγες κύριε Παπανδρέου και μίλα πάλι για συνωμοσίες όπως με το BBC και το παπούτσι. Ένα γέρικο ανθρωπάκι διασύρει ένα όνομα χιλιάδων χρόνων…

από το Φιλοτιμία δια μέσω olympia

Οι ΔΟΛ (ιοι) “νταβατζήδες”, η φασιστική ΕΡΤ και το τρομοκρατημένο σύστημα

Έχει τρομοκρατήσει τον υπό κατάρρευση μηχανισμό του Μνημονίου η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ και η απήχηση που είχε η πρότασή του, για έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Στην αρχή, τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, χρησιμοποιώντας τα ΜΜ"Ε" των διαχρονικών νταβατζήδων, εκβίαζαν με κάθε τρόπο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να πει το «ναι» στο κατάπτυστο Μνημόνιο. Δεν τους βγήκε. Και βγάλανε μπροστά την πάντοτε «έτοιμη» για τα μεγάλα «ΝΑΙ» συμμαχία των προθύμων. Τη Ντόρα, και τον Καρατζαφέρη. Που σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν, προσπαθώντας να εκλέξουν κάνα περιφερειακό σύμβουλο στο Νομό Χανίων.

Η συνέχεια ήταν σαρωτική. Ήρθε η παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ και τους έφερε τα πάνω –κάτω! Η μαύρη κομπανία του μνημονίου ρίχνει στο τραπέζι τον Σκυλακάκη για να χαλάσει την εικόνα Σαμαρά. Σειρά μετά παίρνουν τα αδερφά εξαπτέρυγα του Μνημονίου, η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης. Μετά βγαίνει σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί το νεοφιλελεύθερο υπαρχηγό της Ντόρας Σκυλακάκη που διαγράφεται από τη Ν.Δ.

Το «Βήμα» ξεσαλώνει, μαζί και οι... επανακάμψαντες παλαιοπασόκοι «δημοσιογράφοι» της ΕΡΤ, λες και όλοι μαζί ξεπήδησαν από άλλη εποχή.
Για το τέλος κρατούν τη στρατευμένη αντεπίθεσή τους. Το κύκνειο άσμα τους. Νταβατζήδες, εξαπτέρυγα, ΔΟΛ, Πάγκαλος, Λούληδες και κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ξεσαλώνουν.

Τους πονάει ο Σαμαράς. Κάποιος Ραβανός, μαζί με τον Καψή, τον Σωμερίτη και τα άλλα καλόπαιδα του μνημονίου, αναλαμβάνουν «εργολαβικά» την παραπληροφόρηση. Πρωτοσέλιδη συνέντευξη του υπουργού των Ιμίων και του Οτσαλάν, του Πάγκαλου, που ενώ θα έπρεπε να ζει εξοστρακισμένος σε άλλη χώρα μετά την παραδοχή του ότι «μαζί με τους δημοσίους υπάλληλους φάγαμε τα λεφτά των Ελλήνων» βγαίνει μόνο και μόνο για να πλήξει τον Σαμαρά.

Οι ΔΟΛιοι «δημοσιογράφοι» ανακαλύπτουν δήθεν ασάφειες στην πρόταση Σαμαρά, αποκρύπτουν και παραποιούν στοιχεία, τον χτυπούν κάτω από τη ζώνη. Κουβέντα για την παρουσία του στη ΔΕΘ, κουβέντα για τον θρίαμβό του, έναντι του πρωθυπουργού του Μνημονίου και του τζόγου. Ποιοι; Κρατικοδίαιτα συστήματα «ενημέρωσης» μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του μνημονίου και πρόεδρο της εν Ελλάδι οικογενειοκρατίας. Αυτού που διόρισε στο γραφείο του την κόρη του στην Βουλή, αυτού που την ξαναδιόρισε μόνιμη στον Δήμο Αθηναίων της Ντόρας και του Σκυλακάκη, αυτού που έχρισε τη γυναίκα του δήμαρχο στην περιοχή του!

Το αποκορύφωμα όμως χθες. Τρεις δημοσκοπήσεις στις εφημερίδες. Και στις τρεις φαίνεται ότι ο Σαμαράς θριαμβεύει, έναντι του πρωθυπουργού του μνημονίου. Και μια τέταρτη που δείχνει πρώτο τον Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής. Το σύστημα αποσυντονίζεται και χώνει το κεφάλι του βαθιά στην άμμο. Οι δημοσκοπήσεις κρύβονται για τα κανάλια της διαπλοκής, και προφανώς εξαφανίζονται και από την ΕΡΤ του σκληρού συστήματος ΠΑΣΟΚ. Πρώτη φορά. Δημοσκοπήσεις εξαφανίζονται από τα κανάλια. Σαν να μην έγιναν ποτέ!!! Μόνο και μόνο γιατί η διαφορά μειώνεται, γιατί ο Σαμαράς θριάμβευσε του Παπανδρέου. Αντίθετα, η Ημερησία του Μπόμπολα και των Ντορο-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚΩΝ στελεχών της ανακαλύπτει πρωτοσέλιδες δημοσκοπήσεις χωρίς να αναφέρει εταιρίες, ταυτότητες, δείγματα κλπ. Που όλες είναι -κατά τύχη- καλές για τους υποψηφίους του συνασπισμού του Μνημονίου!!!

Το σύστημα της διαπλοκής δεν θα αντέξει για πολύ. Όσο και να γαντζώνονται στην εξουσία, όσο και αν η συμμαχία των προθύμων εξαργυρώνει τη στήριξη που απολαμβάνει, ο λαός θα τους σαρώσει. Θα τους στείλει στο περιθώριο της Ιστορίας. Όπως το 65, στην αποστασία παρόμοιων πρωταγωνιστών, που οδήγησε στη Χούντα, όταν ο οργισμένος κόσμος κατέλαβε τον ΔΟΛ, και σύσσωμος βροντοφώναζε «Μητσοτάκη – κάθαρμα».
Τώρα όμως ο λαός –παρά τη χούντα της ενημέρωσης- έχει ελπίδα. Που λέγεται Αντώνης Σαμαράς και έξοδος από το μνημόνιο της υποτέλειας και του εξευτελισμού.
από το antinews

Σχόλιο apneagr: Αξίζει επίσης να διαβάσετε το: Οι αντιστασιακοί, οι φαύλοι και η πολιτική
Related Posts with Thumbnails