Καλώς ήρθατε

Το ΠΑΣΟΚ δεν ησυχάζει όσο βλέπει καταθέσεις στις τράπεζες

Όσο η κυβέρνηση σκύβει στις τράπεζες και βλέπει τις καταθέσεις μας δεν ησυχάζει με τίποτα. Θεωρεί ότι υπάρχει πολύ «λίπος» που πρέπει να το αφαιρέσει. Σε συνδυασμό με την παραοικονομία, η οποία πιστεύεται ότι είναι το 40% περίπου της νόμιμης οικονομίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Με σκληρά εισπρακτικά μέτρα, λίγη προπαγάνδα και εκφοβισμό πιστεύει ότι μπορεί να στραγγίζει τον ελληνικό λαό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Προσπαθεί λοιπόν να μηχανευτεί διάφορους τρόπους για να αποσπάσει χρήματα από τους πολίτες. Μετά τους ημι-υπαίθριους χώρους, έρχεται η ισοπεδωτική περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή και την παρανομία και κυνηγάει για μία ακόμα φορά τη νομιμότητα και τους μικρο εισοδηματίες. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα νέα τέλη κυκλοφορίας όπου από... τα 270 ΕΥΡΩ μέχρι τα 1900 κ.ε. πετάνε απότομα στα 600 και πλέον ΕΥΡΩ μετά τα 1900 κ.ε. τιμωρώντας και πάλι τη μεσαία τάξη και τον δύστυχο τον Έλληνα που πίστεψε ότι μπορεί να πάρει ένα ασφαλές αυτοκίνητο για να βάλει μέσα με ασφάλεια την οικογένειά του.

Να δείτε που στο τέλος αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να νομιμοποιήσει όλα τα αυθαίρετα από συστάσεως ελληνικού κράτους, τις δασικές καταπατήσεις και όλους τους καταπατητές κ.λ.π. Αυτό όμως μάλλον θα το κάνει μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών για να πάρει περισσότερα χρήματα.

Είπαμε. Όσο βλέπει αυτή η κυβέρνηση τις καταθέσεις μας στις τράπεζες θα φορολογήσει ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.

ΥΓ. Πρέπει για μια ακόμα φορά να πούμε πως η οικονομία είναι πρώτα και πάνω απ' όλα ψυχολογία. Η σιγουριά και η προοπτική εξασφάλισης εισοδημάτων, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την οικονομική ανάπτυξη. Αντίθετα όταν ο πολίτης αρχίζει και αποσύρει χρήματα από τον λογαριασμό του ακόμα και για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά του έξοδα, πανικοβάλλεται, κουμπώνεται και δεν προβαίνει σε κανένα οικονομικό άνοιγμα ή μεγάλες αγορές, περιμένοντας να περάσει η "μπόρα". Αυτό όμως οδηγεί κυκλικά σε παραπέρα ύφεση και οικονομική καταστροφή.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails