Καλώς ήρθατε

Μπορεί να μου κατασχέσουν τις καταθέσεις;

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση τι θέλει η ελληνική κοινή γνώμη και που την άγουν και την φέρουν διάφοροι τυχάρπαστοι, θα ήμουν ανεύθυνος αν σας έλεγα πως δεν υπάρχει κλιμακούμενος κίνδυνος.

Ένα κράτος μπορεί να κάνει όποιο λάθος επιλέξει να κάνει. Κατά συνέπεια μπορεί να παγώσει καταθέσεις (Πάρε τα λεφτά και τρέχα...) ή να δημεύσει επενδύσεις (Μήπως η "δέσμευση" των καταθέσεων έχει ξεκινήσει...και δεν έχουμε πάρει "μυρουδιά";), ακίνητα ή εργοστάσια κάτω από έκτακτες συνθήκες και παραβιάζοντας διεθνείς συμφωνίες.

Μήπως το τέλος επί της ακίνητης περιουσίας είτε αυτή αποφέρει εισόδημα, είτε δεν αποφέρει δεν είναι δήμευση;

Δεν νομίζω πως το κράτος της ελληνικής παρακμής μπορεί να...φτάσει μέχρι εκεί, όχι γιατί καταλαβαίνουν τι επιπτώσεις θα είχε αυτό όσοι κυβερνάνε, αλλά γιατί έχουν ανάγκη τις δόσεις από την ευρωζώνη, όπως οι τοξικομανείς την ηρωίνη.

Για να καταλάβετε πόσο έχει προχωρήσει ο ελληνικός παρασιτικός σοσιαλισμός που εγκαινίασε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και γενίκευσε και τριτοκοσμιοποίησε ο Α. Παπανδρέου, αναλογιστείτε πως επί 30 χρόνια κλείνουν και αποχωρούν επιχειρήσεις από την Ελλάδα και οι κυβερνώντες αγωνιούν πως θα δεν θα πειράξουν τους πελάτες ψηφοφόρους, την γραφειοκρατία και την διαφθορά. Στις καταθέσεις σας νομίζετε πως θα σταματήσουν;

Σας εμπνέουν εμπιστοσύνη τα πολιτικά πρόσωπα της πρώτης, δεύτερης και τρίτης σειράς στην πολιτική σκηνή. Π.χ. Οι Γιωργάκηδες και Αντωνάκηδες, οι Τσοχατζόπουλοι, οι Παυλόπουλοι, οι Μαρκόπουλοι, οι Φωτόπουλοι, οι Παπουτσήδες και οι Ρίζοι-Ρίζοι με τους Τσίπρες;

Μόνο ένα πράγματα μπορεί να τους σταματήσει. Η κατάρρευση της χώρας η οποία ήδη βρίσκεται προ των πυλών.

Τότε μπροστά στο αδιέξοδο θα τα αλλάξουν όλα άρδην προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις και κεφάλαια, με στόχο την έξοδο από την κατάσταση διανομής των αναγκαίων με δελτίο. Αν νομίζεις πως υπερβάλω για το δελτίο στα τρόφιμα ρίξτε μια ματιά στην φωτογραφία της πρώτης σελίδας της Καθημερινής της Κυριακής, για την διανομή δωρεάν ρυζιού από την ΕΕ στην Ελλάδα: "Η μνήμη των παλαιότερων ανέσυρε εικόνες ταυτισμένες με τις πλέον ζοφερές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, δεκαετίες πίσω, τότε που η καθημερινότητα ήταν ένα προσωπικό, δύσκολο στοίχημα επιβίωσης. Σήμερα, η πρωτοφανής συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ε.Ε. συνιστά αδιάψευστη επιβεβαίωση ανέχειας πολλών. Στη φωτογραφία, παρτίδα ρυζιού προς διανομή, επισήμως για «ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» του νομού Τρικάλων. Ανάλογες διανομές γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Έως και πέρυσι το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο."
γράφει ο Κ. Στούπας
από το capital
Διαβάστε... Μετά την πτώχευση τι;... για δάνεια, καταθέσεις, ομόλογα.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails