Καλώς ήρθατε

Διαδηλώστε τώρα εσείς για το ποια μαριονέτα προτιμάτε

Θεωρητικά, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό, με τους αγρότες να είναι στα μπλόκα και τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους να διαδηλώνουν και να απεργούν. Παράλληλα, υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους για την δημιουργία του hot spot για τους πρόσφυγες στην Κω, όπου παίζει απόψε ο Σπύρος Γραμμένος, και να πάτε να τον δείτε γιατί είναι υπέροχος. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα;

Αυτό που συμβαίνει είναι πως εφαρμόζεται το Μνημόνιο που ψήφισαν το... περασμένο καλοκαίρι παρέα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες δεν έβαλαν ούτε ένα αντιμνημονιακό κόμμα στη Βουλή· ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, για διαφορετικούς λόγους -που δεν μπαίνω στον κόπο να εξηγήσω- δεν μετράνε.

Οπότε, ποιος διαδηλώνει σήμερα στην Ελλάδα ενάντια σε όσα προβλέπει το Μνημόνιο, αφού οι πολίτες ψήφισαν τα κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο που εφαρμόζεται;

Αυτοί που διαδηλώνουν σήμερα στην Ελλάδα είναι οι καναλάρχες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτίθεται πως θα δώσει κάποιες τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, για να υπάρξει «κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου».

Βέβαια, δεν θα υπάρξει καμία κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου.

Η κυβέρνηση παλεύει με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έναν χρόνο τώρα.

Η δικαιολογία πως το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες δεν το έφτιαξαν οι εταίροι γιατί δεν ήταν στο Μνημόνιο και πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει να φτιάχνει νόμους μόνη της -χαχαχαχαχαχαχαχα- δεν με πείθει ιδιαίτερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τις συμφωνίες με τους δικούς του ολιγάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες και θέλει να αφήσει τους άλλους ολιγάρχες απέξω.

Και πρέπει κάποιος να είναι εντελώς ζώον, για να μην βλέπει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη συμφωνία που πιστεύει πως θα την κρατήσει περισσότερο χρόνο στην εξουσία, ενώ κάποιοι κυβερνώντες -παίζοντας το παιχνίδι με τις άδειες- θα βγάλουν και πολλά χρήματα. Σε καλή μεριά.

Φυσικά, οι ολιγάρχες που βλέπουν να χάνουν την πανελλαδική άδεια για το παράνομο κανάλι τους, αντιδρούν και προβάλλουν αβέρτα όποια κινητοποίηση γίνεται κόντρα στα μνημονιακά μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, αν και μέχρι πρόσφατα τα κανάλια τους παρουσίαζαν όλους τους απεργούς και τους διαδηλωτές περίπου σαν τρομοκράτες.

Βέβαια, πρέπει να είσαι εντελώς βλάκας, για να μην θυμάσαι πως, πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, οι καναλάρχες ήταν όλοι υπέρ του ΝΑΙ· όπως ήταν και ο Τσίπρας, βέβαια, αλλά μας το έκρυβε και το έπαιζε φανατικός του ΟΧΙ.

Δηλαδή, οι καναλάρχες ήταν υπέρ του Μνημονίου.

Οπότε, είναι κάπως περίεργο τώρα να χαίρονται τόσο πολύ με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τα μπλόκα, αφού η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει όσα προέβλεπε το ΝΑΙ που ήθελαν και οι ολιγάρχες/καναλάρχες.

Επίσης, είναι περίεργο κλάδοι και συνδικαλιστές που ήταν υπέρ του ΝΑΙ -το είχαν δηλώσει μάλιστα ξεκάθαρα με ανακοινώσεις τους-, να διαδηλώνουν τώρα κατά του Ασφαλιστικού που προβλέπεται από το Μνημόνιο που τόσο ήθελαν οι ίδιοι.

Και αυτοί που διαδηλώνουν στους δρόμους και στα μπλόκα;

Εντάξει, πάντα χρειάζονται οι κομπάρσοι σε ένα έργο, για να δείχνει πλούσια η παραγωγή.

Δεν μπορούν να πάνε στα μπλόκα ο Μπόμπολας και ο Αλαφούζος, οπότε πάει ο Μήτσος από την Βέροια, νομίζοντας πως κάνει επανάσταση που περιμένει σαν πουτανάκι μέσα στο κρύο για να μιλήσει στο λαμόγιο τηλεδημοσιογράφο -που είναι το πουτανάκι του καναλάρχη- και να του πει με πολύ οργισμένο ύφος «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, κύριε αποτέτοιε μου». Οι καναλάρχες πιέζουν την κυβέρνηση με την προβολή των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση πιέζει τους καναλάρχες με τις άδειες.

Καναλάρχες και κυβέρνηση θα τα βρουν και θα πάρουν αυτό που θέλουν, ενώ ο μαλάκας ο Μήτσος θα βλέπει το Ασφαλιστικό να περνάει τον Δεκαπενταύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις, γιατί δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

Άσε που ο Μήτσος μπορεί, εκτός από τα χωράφια, να έχει και τίποτα δωμάτια, οπότε δεν τον παίρνει να διαδηλώνει αυγουστιάτικα, γιατί θα χάσει τα λεφτά από τους τουρίστες.

Μαλακία της κυβέρνησης που περνάει το Ασφαλιστικό τώρα που έχουν ένα …κενό στις ασχολίες τους οι αγρότες. Αλλά ποιος να ξέρει από αγροτικά θέματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλαμπουράρης ή η Γεροβασίλη;

Εν τω μεταξύ, υποτίθεται ότι έχει ξεσηκωθεί ο τόπος αλλά κανείς δεν έχει προσέξει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν διαδηλώνουν γιατί κι αυτά ψήφισαν το Μνημόνιο, αν και τώρα λένε πως δεν τους αρέσει το Ασφαλιστικό.

Ανοησίες, όλοι ξέρουμε πως, αν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, θα ψήφιζε το Ασφαλιστικό και δεν θα το ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, μαριονέτες της Μέρκελ στο προτεκτοράτο είναι όλοι αυτοί. Μαριονέτα ο Τσίπρας, μαριονέτα και ο Μητσοτάκης.

Διαδηλώστε τώρα εσείς για το ποια μαριονέτα προτιμάτε. Προσέξτε, όμως, πως διαδηλώνετε μαζί με τους Πατούληδες και με την κυβέρνηση να …στηρίζει τις αντιδράσεις εναντίον της. Αυτό μάλλον θα έπρεπε να σας βάλει σε κάποιες υποψίες.

Στο θέμα των προσφύγων έχουμε το φαινόμενο η Ελλάδα να θέλει Νόμπελ Ειρήνης για τους πρόσφυγες αλλά να μην θέλει τους πρόσφυγες. Βέβαια, ούτε οι πρόσφυγες θέλουν την Ελλάδα γιατί δεν θεωρούν πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και λένε «εμείς θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη».

Από την άλλη, η Ελλάδα μπορεί να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης επειδή σώζει τους πρόσφυγες από τον πνιγμό αλλά θα το πάρει, από τα χέρια αυτών που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην χώρα τους, τους παίρνουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά, και λένε στην Ελλάδα να πνίγει τους πρόσφυγες.

Δηλαδή «σας δίνουμε Νόμπελ επειδή σώσατε τους πρόσφυγες που θέλουμε να πνίξετε». Τέλειο;

Γενικά, το θέμα των προσφύγων είναι κάπως μπλεγμένο γιατί η υποκρισία κυβερνήσεων και πολιτών έχει φτάσει στον ουρανό.

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Νομίζω πως η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μια μεγάλη και ριζική αλλαγή.

Τι θα λέγατε να κάνετε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
(Ναι, κλαίω από τα γέλια.)
γράφει ο Πιτσιρίκος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails