Καλώς ήρθατε

Ο Μ. Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ! σώπα...

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη φορολογική δήλωσή του το 2009 δηλώνει ότι έλαβε… επίδομα ΕΚΑΣ 6.434,49 ευρώ.

Το Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτό, που εισπράττουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξή τους, δηλώνει ότι έλαβε το 2008 ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης! Απίστευτη μεν ιστορία, αληθινή δε, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση, που υπέβαλλε ο κ. Λιάπης για το οικονομικό έτος 2009 στη ΔΟΥ Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει το opinionpost στη φορολογική του δήλωση ο κ. Λιάπης αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) 6.434,49 ευρώ». Κατά μία ειρωνική σύμπτωση ακριβώς στην παρακάτω γραμμή της δήλωσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: «Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ’ ψήφισμα (βουλευτές – δικαστές): 35.308,20 ευρώ»! Το ποσό φαίνεται μικρό, αφού η βουλευτική αποζημίωση ήταν υψηλότερη, όμως την περίοδο εκείνη οι βουλευτές φορολογούνταν μόνο για το μισό του βουλευτικού μισθού τους.

Είναι αξιοπερίεργο πώς ο...
κ. Λιάπης εισέπραττε – τουλάχιστον για εκείνη τη χρονιά – το ΕΚΑΣ. Και είναι αξιοσημείωτο γιατί δεν ήταν μόνο υπουργός και βουλευτής, αλλά είχε κι άλλα εισοδήματα. Άρα δεν μπορούσε να εμπίπτει σε καμία από τις κοινωνικές κατηγορίες, που δικαιούνται το ΕΚΑΣ. Αν και ελάχιστη σημασία έχει αν διέθετε κι άλλα εισοδήματα, αξίζει να σημειωθεί ότι από «μισθούς, ημερομίσθια κτλ» δηλώνει εισοδήματα 13.740,96 ευρώ, ενώ από «επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κτλ» δηλώνει 17.584,59 ευρώ! Ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση κατοικιών δηλώνει 27.400 ευρώ!

Αναφέρεται επίσης ένα ποσό 70.000 ευρώ που προέρχεται από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια, δωρεές κλπ».

Είναι λοιπόν ένα ζήτημα πώς έγινε δεκτή και πώς εκκαθαρίστηκε μία δήλωση, στην οποία, ενώ περιέχονται τόσο υψηλά εισοδήματα από διάφορες δραστηριότητες, υπάρχει και εισόδημα από ΕΚΑΣ.

Στη δήλωση του κ. Λιάπη αναφέρεται μάλιστα και η πισίνα, που διαθέτει, ως τεκμήριο. «Τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης 11.600 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά η δήλωση.

Ακόμη δηλαδή κι αν δεν ήταν ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης και ήταν ένα άλλος κοινός θνητός και όχι δημόσιο πρόσωπο, η φορολογική αυτή δήλωση εκθέτει όλο τον κρατικό φορολογικό ελεγκτικό μηχανισμό.

Το γεγονός όμως ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον επιφανείς υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ και ένα μέλος της οικογένειας Καραμανλή, αφήνει εμβρόντητο κάθε ανυποψίαστο πολίτη, που διαπιστώνει μέρα με την ημέρα και ενώ η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, το μέγεθος της διαφθοράς στην πολιτική ζωή και το αδιανόητα χαμηλό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού, που καθόρισε τη μοίρα της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Προκύπτει φυσικά και θέμα ελέγχου των αρμοδίων υπαλλήλων, που χειρίστηκαν τη φορολογική δήλωση.

Σχόλιο από το taxalia:
Η πιασάρικη είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο...
Στην περιρέουσα ατμόσφαιρα της ανθροπωφαγίας και του μίσους που βιώνουμε, αξίζει άραγε να κάνει μερικές απλές ερωτήσεις;
Όπως, π.χ.

1) Τι θα πει "έπαιρνε ΕΚΑΣ;" Μόνος του το παίρνει, όποιος θέλει το ΕΚΑΣ; Πάει στην εφορία και λέει, "γεια σας, είμαι φτωχός δώστε μου ΕΚΑΣ"; Ή μήπως το ΕΚΑΣ δίδεται αυτόματα με βάση τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος;

2) Ποιος παίρνει ΕΚΑΣ; Όποιος θέλει, ή όποιος "το συνολικό ατομικό φορολογητέο εισόδημα του να μην υπερβαίνει το ποσό των 9.042,16€."

3) Πόσο είναι το ΕΚΑΣ; Το νούμερο που λέει η "είδηση" είναι 6.434,49 και τα πήρε στη χρήση 2008 (οικονομικό έτος 2009, σημαίνει χρήση 2008) .
Έχει καμιά αξία να πούμε, ότι το ΕΚΑΣ, δεν είναι ό,τι να ΄ναι αλλά συγκεκριμένο ποσό, δηλαδή ανάλογα με το εισόδημα, την επίμαχη χρήση ήταν κατ΄ανώτερον 230 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.220 το χρόνο; Ότι το ανώτερο ΕΚΑΣ που υπάρχει είναι 3.220;

4) Ποιοι παίρνουν ΕΚΑΣ; Μόνο οι συνταξιούχοι! Ήταν ο Λιάπης συνταξιούχος το 2008; Μα ήταν βουλευτής και Υπουργός!

Αλλά ο κόσμος θέλει αίμα! Κι έτσι όποιος θέλει να κάνει "επισκεψιμότητα", "αναγνωσιμότητα" και "ακροαματικότητα", γράφει ό,τι του κατέβει και δε γαμιέται η σοβαρότητα...
Ποιος χέστηκε για τη σοβαρότητα σ΄αυτή τη χώρα;
Χαβαλές να γίνεται, να ικανοποιείται το "λαϊκό αίσθημα" κι ας βουλιάζει η χώρα.
Θα πεθάνουμε, αλλά τουλάχιστον θα 'χουμε την ικανοποίηση ότι "του τα ΄πα χοντρά του πούστη!" Αυτό το αυτοκτονικό, αυτοκαταστροφικό σκεπτικό βάλανε στα μυαλά του "λαού", που χαίρεται ακόμη και με ανακρίβειες, αρκεί να "βγάζουν στη σέντρα" τους πολιτικούς.
Κανείς δεν σκέφτεται όμως, ότι όποιος ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ θέλει να γλιτώσει το τομάρι του, θα "βγάζει στη σέντρα", άλλους, ακόμη και αθώους, για να φεύγει ο φακός της επικαιρότητας από αυτόν!

Για τους λίγους που δεν θέλουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι βλακείας και λαϊκισμού, οι προϋποθέσεις χορήγησης ΕΚΑΣ και τα ποσά του για το 2008, είναι εδώ

Υ.Γ. Άσχετα από τα παρπάνω και την φαιδρότητα της είδησης περί ΕΚΑΣ, ο γράφων αυτό το άρθρο, πιστεύει ότι ο κ.Λιάπης, ούτε για περιπτεράς δεν έκανε, όχι για Υπουργός. Ούτε για σαλεπιτζής! Αλλά, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Η απάντηση του κ. Λιάπη:

"Το ποσό που αναγράφεται στον κωδικό 305 αφορά την επικουρική μου σύνταξη από το Ταμείο Νομικών και ασφαλώς όχι Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταχωρήθηκε εκ παραδρομής σε λανθασμένο κωδικό, από τον λογιστή μου".

Σχόλιο apneagr: Δεν μας το λέτε τόση ώρα κ. Λιάπη και σκάμε, επικουρικό συμπλήρωμα πήρε ο άνθρωπος για να τα βγάλει πέρα...
Πήγε η καρδιά μου στον τόπο της.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails