Καλώς ήρθατε

Ψεύτες δεν τολμάτε να πείτε στον Ελληνικό λαό τι υπογράψατε!!!

Εδώ συμβαίνουν τρομερά πράγματα και κανείς δεν έχει το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά και να ομολογήσει την πολιτική πρακτική που ακολουθεί. Όταν λέμε κανείς, εννοούμε από την κυβέρνηση.

Η είδηση χαρακτηρίζεται ως «βόμβα» που τη μεταφέρει στη δημοσιότητα ο γνωστός επίτροπος της Ε.Ε. Όλι Ρεν, ο οποίος προαναγγέλλει την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, σε όσους ανέργους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές. Η θέση αυτή του επιτρόπου, έρχεται την ίδια ώρα που ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων το μήνα Ιανουάριο κατά 5,51% φθάνοντας στα 689.558 άτομα από τα οποία τα 258.285 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Το συγκεκριμένο επίδομα τίθεται πλέον εν αμφιβόλω!

H Κομισιόν ευθέως, αμφισβητεί το καθολικό - μέχρι σήμερα - δικαίωμα των Ελλήνων άνεργων-μισθωτών να...λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του επίτροπου Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χουντή, ο οποίος, ζητούσε να μάθει τι σημαίνει η δέσμευση στα πλαίσια του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από «επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης», πολύ περισσότερο που ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας, γραπτώς, στην ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Χουντή, υπογράμμισε ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων (!!!) και προαναγγέλλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο κ Ρεν αναφέρει ότι για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία» και συνεχίζει ότι «θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων».

Ποιο είναι όμως το χειρότερο; Ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει αυτή τη διάταξη, της διακοπής του ταμείου ανεργίας σε άτομα που υποτίθεται ότι έχουν άλλα έσοδα. Σκοπός της διακοπής του επιδόματος ανεργίας σε ανέργους, είναι η εξασφάλιση 500 εκατομμυρίων ευρώ!

Τέτοια ξεφτίλα, που τα ίδια τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δεν τολμούν να βγουν να το πουν και το μεταφέρουν μέσω παράπλευρων οδών στη δημοσιότητα. Το αφήνουν να το ανακαλύψουμε μόνοι μας, μέσω οδών της αντιπολίτευσης. Φυσικά βγαίνουν και τα διαψεύδουν, μας λένε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αγωνιστεί και άλλες τέτοιες μπαρούφες, όμως η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί, έχουν ήδη υπογράψει τη θανατική καταδίκη όλων μας και απλώς τρέμουν να μας το ανακοινώσουν!
Τόσο ψευταράδες…
από το εωθινόν

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails