Καλώς ήρθατε

Όποιος τολμά να αρθρώσει αντίθετη άποψη, πολύ δημοκρατικά, χαρακτηρίζεται ως φασίστας

Αποφάσισα να σας γράψω τη γνώμη μου από τη γειτονική Ιταλία, όπου ζω μονίμως για περισσότερα από 10 έτη.

Το πρόβλημα δεν είναι το αν πρέπει να δίνεται ιθαγένεια στους μετανάστες ή όχι. ΑΛΛΑ πρέπει μέσα σε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική , που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλάδα, ΛΕΙΠΕΙ. Όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κάνουν το παν για να ελέγχουν τη μεταναστευτική ροή προς αυτές (Δουβλίνο ΙΙ, καταγραφή αναγκών σε μετανάστες), στην Ελλάδα, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, έχουμε μια ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΩΝ πολιτικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ τι κάνουν οι άλλες «ακριτικές» χώρες , με λιγότερα προβλήματα από την Ελλάδα, πριν καταγγείλετε τους πάντες ως ακροδεξιούς.

- Ο Ιταλικός νόμος δεν δίνει ιθαγένεια σε κάποιον που παρανόμησε στην Ιταλία. Ούτε πριν 10 ούτε πριν 20 χρόνια.

- Ο μετανάστης παίρνει ιθαγένεια μετά από 10 *ΔΕΚΑ* χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ιταλία. ΓΙΑΤΙ 5 στην Ελλάδα; Γιατί είναι λιγότεροι οι μετανάστες ποσοστιαία; Γιατί τα Βαλκάνια είναι πιο ασφαλής περιοχή από την Ιταλία και ετσι το να δίνεις ιθαγένεια είναι λιγότερο επικίνδυνο μελλοντικά;

Μήπως ο κάθε λαθρομετανάστης θα... προτιμήσει να μπει παράνομα στην Ελλάδα, που ετσι κι αλλιώς είναι ξέφραγο αμπέλι, με την προοπτική να πάρει υπηκοότητα σε 5 χρόνια, παρά πχ στην Ιταλία; Αλλά τέλος, πόσους επιτέλους μετανάστες χωρά η Ελλάδα; Στην Ιταλία κάθε χρόνο ο κάθε νόμος έχει τη λίστα αναγκών του. Στην Ελλάδα όποιος μπαίνει, μένει. Και δίνει και πιο εύκολα ιθαγένεια. Έτσι θα κάνετε τη «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» , όπως έλεγε προεκλογικά ο κύριος Πρωθυπουργός;

- Στην Ελβετία, ο μετανάστης παίρνει ιθαγένεια σε 12 *ΔΩΔΕΚΑ* χρόνια, εκ των οποίων τουλάχιστον 3 συνεχή πριν την αίτηση.

Γιατί στην Ελλάδα 5 χρόνια; Για ψηφοθηρία; (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;)

- Τα ΠΑΔΙΑ των μεταναστών παίρνουν ιθαγένεια, αν έχουν μείνει ΣΥΝΕΧΩΣ στην Ιταλία μέχρι την ΕΝΗΛΙΚΊΩΣΗ (όχι πήγα 3 τάξεις του σχολείου και τέλειωσε) και δηλώσουν μέσα σε 1 *ΕΝΑ* χρόνο από την ενηλικίωση πως θέλουν την υπηκοότητα (Όχι 3 όπως στην Ελλάδα).

- Η Ιταλία μπορεί να αρνηθεί την υπηκοότητα σε περιπτώσεις που κρίνει πως απειλείται η ασφάλεια του κράτους.

- Στην Ελβετία ο αιτούμενος πρέπει να αποδείξει ότι έχει εμποτιστεί με την κουλτούρα της χώρας.

- H Ιταλία ετοιμάζει νέο νόμο που θα επιβεβαιώνει τα 10 έτη ΣΥΝΕΧΟΥΣ και ΝΟΜΙΜΗΣ διαβίωσης στην Ιταλία και 1 χρόνο μαθημάτων ιταλικής κουλτούρας , με τελική εξέταση που θα πρέπει να περάσει ο αιτών.

Αυτό, βέβαια, συνοδεύεται από αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με καταγραφή των ετησίων αναγκών σε μετανάστες ανά νομό, με διακρατικές συμφωνίες για ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ μετανάστες (πχ για αγροτικές εργασίες), που ΔΕΝ παίρνουν υπηκοότητα, λόγω προσωρινής άδειας παραμονής και αυστηρό έλεγχο των συνόρων. Το αποτέλεσμα βέβαια, είναι πως πέρυσι οι αφίξεις λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ήταν 150.000 ενώ στην Ιταλία 15.000, γιατί όλοι έχουν μάθει πού είναι το ξέφραγο αμπέλι.

Λόγω ειδικών συνθηκών και μόνο (Βαλκάνια, σύνορα με ΑΣΙΑ) και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει αποδεχθεί μεγάλο πληθυσμό από γειτονικές χώρες που κάποτε μπορεί να δημιουργήσουν εθνικό πρόβλημα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΗ πολιτική απόδοσης ιθαγένειας.

Υπάρχουν και χειρότερα ξέρετε, όπως η οπισθοδρομική Ιαπωνία

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως συνέβη και στην οικονομία, η Ελλάδα προσπαθεί να τρέξει να φανεί «προοδευτική», με μισές πολιτικές, που πάλι φοβάμαι πως μια μέρα θα χρεοκοπήσουν, όπως χρεοκόπησε και η οικονομία. Δεν υπάρχει καμιά οργάνωση και όποιος τολμά να αρθρώσει αντίθετη άποψη, πολύ δημοκρατικά, χαρακτηρίζεται ως φασίστας.

Είναι επίσης ανώφελο να υπενθυμίσω, πως η «ανοιχτή δημοκρατία» στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν περιορίζεται σε μια ιστοσελίδα που το σχόλιο περνά από έγκριση. Περνά από ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, όπου ο ΛΑΟΣ εάν θελήσει, με συλλογή υπογραφών, ΠΡΟΚΑΛΕΙ δημοψήφισμα. Τα δημοψηφίσματα μόνο οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί τα φοβούνται… Και οι Ελληνικές κυβερνήσεις λόγω ψηφοθηρίας και ανευθυνότητας. Άλλωστε, δε νομίζω να πιστεύει κανείς πως η ακροδεξιοί στην Ελλάδα είναι τόσοι ώστε να περάσουν τη δική τους θέση σε δημοψήφισμα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλάδα, αυτό είναι ΑΛΛΗ μια «ξεχασμένη» ψηφίδα του πολιτικού και δημοκρατικού συστήματος που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ανοιχτή δημοκρατία θα ήταν να θέσετε στο ΛΑΟ να διαλέξει αν θέλει 5 ή 10 χρόνια διαμονής για ιθαγένεια και αν φτάνουν 3 τάξεις του σχολείου για τα παιδιά τους.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και το άγχος να αποδείξει με ΗΜΙΜΕΤΡΑ ότι είναι «προοδευτική».

Στην Ελλάδα, περνάει το χαλαρό μέρος της μεταναστευτικής πολιτικής και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ από τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μέτρα που έχουν όλες οι άλλες πολιτισμένες χώρες. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η υστερία με τους ακροδεξιούς που έχει χτυπήσει τον Ελληνικό τύπο.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Α. Αντωνιάδης

7 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Μαρία Σεφέρου είπε...

Εμείς σας ευχαριστούμε κύριε Αντωνιάδη για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας δώσατε. Μακάρι να τις διάβαζαν οι ανεύθυνοι "αρμόδιοι" και να έκοβαν λίγο τη φόρα τους.

Dimos El Grec είπε...

Συγχαρητήρια!!!

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Kαλή χρονιά και από εμένα!
Πιστεύω ότι όσον αφορά την Ελλάδα δεν πρόκειται για απλή επιπολαιότητα, προχειρότητα ή βλακεία...
Νομίζω ότι είναι προδιαγεγραμμένο σχέδιο που εξελίσσεται συστηματικά και εντολές που ακολουθούνται πιστά, γι αυτό όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία (τουλάχιστον από το '90 και μετά) συνεχίζει το καταστροφικό "έργο" της προηγούμενης τουλάχιστον όσον αφορά σε οικονομία, εθνικά θέματα και μεταναστευτικό...
Όταν ο Σαμαράς καλούσε τους Αλβανούς να έρθουν στον παράδεισο στην Ελλάδα, το έκανε επειδή ήταν "πατριώτης" (όπως τον βαφτίζουν τώρα) ή επειδή εκτελούσε εντολές άνωθεν...;
Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους μετανάστες ούτε τους θεωρώ κατώτερους ή "μιάσματα" όπως πολλοί ελληναράδες. Πολλοί από αυτούς είναι καλύτεροι και σέβονται την Ελλάδα πολύ περισσότερο από πολλούς που αποκαλούνται "Έλληνες πατριώτες!"... Όμως είναι σαφές ότι δε μπορεί να γίνεται "πολιτική" με τέτοια προχειρότητα και χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες για το μέλλον...
Και φυσικά κάθε μετανάστης που θέλει να μείνει σε αυτόν τον τόπο, οφείλει να σέβεται τις αρχές και τις παραδόσεις του τόπου, όπως οφείλουμε να κάνουμε και εμείς όταν πηγαίνουμε σε κάποιον άλλο τόπο...
Πάντως δεν είναι οι μετανάστες ο "εχθρός". Ο πραγματικός εχθρός είναι οι δοτές κυβερνήσεις εθνικής μειοδοσίας...
Έτσι λίγο-λίγο και με την ανοχή του κόσμου ξεπουλήθηκε η χώρα και τα εθνικά συμφέροντα κομμάτι-κομμάτι και μεθοδικά...
Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν λαό που κοιμάται όρθιος και το μόνο που τον νοιάζει είναι η κονόμα και το γλείψιμο για τη θεσούλα... Τι να περιμένεις από έναν λαό που χάρηκε που ξεπουλιέται ο πλούτος και οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις με την πρόφαση ότι "είναι πρόβλημα" και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε λίγο και το νερό που πίνει θα του το πουλάνε ξένοι...;
Τι να περιμένεις από έναν λαό που, αντί να στείλει στο διάβολο τους αποδεδειγμένους κλέφτες της περιουσίας του, πάει και τους ψηφίζει, τους χειροκροτεί και τρέχει σα σκυλάκι που παρακαλάει να του πετάξουν ένα κόκκαλο;
Ένας λαός ραγιάς και επαίτης δε μπορεί να πάει μπροστά...

Unknown είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση με την άδεια σας τρέχω να το κρεμάσω στην σελίδα μου.

Ο.Πειραιώτης

Unknown είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση με την άδεια σας τρέχω να το κρεμάσω στην σελίδα μου.

Ο.Πειραιώτης

Akritas είπε...

Υπάρχει και κάτι πολύ σημαντικό : ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ είναι έργο μιας ΜΚΟ που είναι μέλος.
Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μία πρόταση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης γίνεται πρόταση προς νομοσχέδιο. Νομοσχέδιο που αλλάζει το εκλογικό σώμα προς συμφέρον όχι του Ελληνικού λαού αλλά προς των κομμάτων που το στηρίζουν. Η είσοδος φέτος 250.000 και σε βάθος 3ετίας τουλάχιστον 960.000 νέων αλλοεθνών ψηφοφόρων στο εκλογικό σώμα δίνει διαφορετική μορφή από αυτή που είχε αρχικά, το μεταβάλλει ως προς το εθνικό περιεχόμενό του και ως προς την ουσία του.

Επίσης τρία σημαντικά θέματα:

- Στην Ευρώπη η Ιθαγένεια (citoyenneté nationale,national citizenship, nationale Staatsbürgerschaft, Staatsangehörigkeit) οριοθετείτε διαφορετικά από την Υπηκοότητα(citizenship, citoyenneté, Staatsbürgerschaft) στο κράτος μέλος.
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει. (Λεξ. Τριανταφυλλίδη)
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος.(Λεξ. Τριανταφυλλίδη)
.Η διαφορά είναι σαφής

-Στην Ευρώπη οι προϋποθέσεις πολιτογράφησης είναι πολύ πιο αυστηροί ακόμα και από αυτές που ισχύουν τώρα. Οι προτάσεις της ΜΚΟ (νομοσχεδίου) είναι όχι απλά ελαστικές αλλά ανύπαρκτες.

-Το τρίτο που δεν αναφέρουν τόσο η ΜΚΟ αλλά και η κυβέρνηση ότι στην Ελλάδα δεν ισχύει "το δίκαιο του αίματος" αλλά η "αρχή της εθνικότητας". Όπως σε όλη την Ευρώπη.

Κε Αντωνιάδη το άρθρο σας είναι πολύ καλό.

Related Posts with Thumbnails