Καλώς ήρθατε

Κωλοχανείο η Ελλάς

Αν θέλεις να πάει καλά η χρονιά σου και να μη φας της χρονιάς σου από την εφορία, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Αν αγόρασες σκυλοτροφές, γατοτροφές, κούρεψες σκύλο σε pet salon, στείρωσες γάτα σε κτηνίατρο, κλπ., ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Αν πήγες εκδρομή με πρακτορείο ταξιδίων, εσωτερικό ή εξωτερικό, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
(Ακόμη δεν είπε τίποτα ο Αυτιάς για τα πρακτορεία. Λέτε να τα εξαιρέσουν; Αυτό θα είναι μέγα σκάνδαλο!)

Αν ψώνισες τζιν, μπουφάν από υπαίθρια καταστήματα Κινέζων εκ του προχείρου, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!

Αν ψώνισες παπούτσια από το Πειραιώτικο παζάρι – πού θάβρισκες φτηνότερα, ταλαίπωρε; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!

Αν είσαι εργένης, ηλικιωμένος, ανήμπορος και παίρνεις Ουκρανέζα, ή Φιλιπινέζα, ή Αλβανέζα, ή Αφρικάνα, κλπ., δυο φορές τη βδομάδα για να σου καθαρίσει το σπίτι, πληρώνοντάς την ένα πενηντάρι τη φορά για ένα εξάωρο, δηλαδή την πληρώνεις 100€ την εβδομάδα x 52 εβδομάδες = 5.200 € το χρόνο, σχεδόν όσα σου χρειάζονται για να γλιτώσεις το αφορολόγητο, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!
Δεν κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών οι κυρίες καθότι εις το Ελλαδιστάν οι μετανάστες απολαμβάνουν πλήρους φορολογικής ασυλίας.

Αν είχες την ατυχία να... πέσεις στα νύχια γιατρού του ΕΣΥ και σου ζήτησε φακελάκι, δηλαδή φακελάρα, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!

Αν είχες την άλλη ατυχία να χρειαστείς παπά για ευχέλαιο, τρισάγιο σε τάφο των πεθαμένων σου, ξόρκια, κλπ. και σου ζητήθηκε το ιερό φακελάκι, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!

Αν χρειάστηκες υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, κλπ. – που συνήθως είναι αλλοδαπός διότι δεν παράγει τεχνίτες ο τόπος μας – για να σου αλλάξει κάνα δυο μπαταρίες, ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Κι αν αρνείται να σου δώσει νόμιμη απόδειξη, ενώ εσύ είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις και το ΦΠΑ, κάρφωμα στην ΔΟΥ. Το πιο πιθανό να μην είναι δηλωμένος στην εφορία. Αν στη συνέχεια σε ξυλοκοπήσουν άγνωστοι κάποιο σούρουπο, μην πάει το μυαλό σου στον υδραυλικό που κάρφωσες. "Τυχαίο" ήταν. Η μόνη λύση στο μέλλον είναι να γίνεις ο ίδιος υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μπογιατζής, κλπ.

Αν είσαι από τους τυχερούς που μένεις στα βόρεια ή νότια προάστια όπου οι πολυκατοικίες έχουν κήπους και απασχολούν αλλοδαπούς κηπουρούς, ζήτα ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Αμ δε... πριτς.
Είπαμε όλοι οι αλλοδαποί που τα κονομάνε στο Ελλαδιστάν έχουν φορολογική ασυλία. Είναι αδήλωτοι. Τώρα αν αναρωτιέσαι γιατί τις αδήλωτες πόρνες τις κυνηγάει η εφορία ενώ τους αδήλωτους κηπουρούς δεν τους πειράζει, είσαι απλά αφελής και δε γνωρίζεις τίποτα από την παραδοσιακή μας φιλοξενία. Η ίδια φορολογική ασυλία ισχύει και για τις αλλοδαπές που καθαρίζουν σκάλες πολυκατοικιών.

Αν έχεις κάλο στο μυαλό και καπνίζεις, κάθε φορά που αγοράζεις το πακέτο σου από τον περιπτερά, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!

Αν αντέχεις ακόμη να κυκλοφορείς με ΙΧ, όταν βάζεις βενζίνη στο βενζινάδικο, ΑΠOΔΕΙΞΗ!
Αμ δε… πριτς!

Αν στο τέλος του χρόνου, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανες διαπιστώσεις ότι οι αποδείξεις που κατάφερες να μαζέψεις δεν είναι αρκετές για να σου σώσουν το αφορολόγητο, μην κλαις και μη λυπάσαι που γεννήθηκες φτωχός. Να είσαι υπερήφανος διότι με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου σου χρηματοδοτείς όλα τα λαμόγια, golden boys, και όλους τους μεγαλογιατρούς, βιομηχάνους, κλπ., ώστε αυτοί να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 4.000 έως 5.000 ευρώ, όπως αποκαλύφτηκε! Εσύ όμως θ’ αγιάσεις ενώ οι άλλοι θα πάνε στην κόλαση.

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί δεν εφαρμόζουν το πόθεν έσχες και τεκμήρια διαβίωσης για όλους τους απατεώνες που δηλώνουν μηδαμινά εισοδήματα, δεν έχεις καταλάβει ακόμη ποιοι μας κυβερνάνε και ότι εκτός από ανίκανοι είναι και κουτοπόνηροι, ενώ το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η διατήρηση και η νομή της εξουσίας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πατήσουν πάνω στο πτώμα σου.

Έτσι, επειδή είναι ανίκανοι και απρόθυμοι να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, ανέθεσαν σε σένα να τρέχεις και να μη φτάνεις για να μαζέψεις αποδείξεις – ένας τρόπος για να σε ξεφτιλίσουν και να σε ταπεινώσουν έως εδάφους ώστε να νιώθουν ότι τάχα κάτι κάνουν.

Εάν απορείς γιατί σου έταξαν ότι θα αυξηθεί κι άλλο ο φόρος στα καύσιμα, για να γίνει τάχα ο ίδιος με αυτόν που ισχύει στην Ευρώπη, ρώτησέ τους γιατί δεν αυξάνουν τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή, αφού είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Στη Αυστρία, π.χ., ο μέγιστος συντελεστής είναι 50%, στο Βέλγιο επίσης 50%, στη Φινλανδία 53%, στην Ολλανδία 50%, και στη Σουηδία 55%. Γιατί εδώ διαρρέουν πληροφορίες ότι θα τον πάνε με χίλια ζόρια στο 42,5%; Για στάχτη στα μάτια εκείνου που χάνει το αφρολόγητό του; Αυτό εννοούν όταν λένε ότι καθένας θα εισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του;

Βέβαια οι απορίες θα σου λυθούν όταν σκεφτείς ότι οι κυβερνώντες νομοθετούν έτσι ώστε πρώτα-πρώτα να μη θιγούν τα δικά τους συμφέροντα. Βλέπεις είναι όλοι τους υψηλόμισθοι…
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και κουράγιο!

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι το "Κωλοχανείο η Ελλάς" είναι απλά μία Α.Ε.Μ.Ε, δηλαδή Ανώνυμη Εταιρεία Μηδενικής Ευθύνης, όπου οι πλουτοκράτες και οι διαπλεκόμενοι των τεσσάρων εξουσιών – κοινώς κηφηναριό - με πρόσχημα τη δήθεν δημοκρατία ασελγούν κατ’ εξακολούθηση πάνω στο κουφάρι της μάνας πατρίδας και επιχαίρουν στην εξαθλίωσή σου, τότε ίσως μπορέσεις να ορθώσεις ανάστημα, ατομικά συλλογικά, και να διεκδικήσεις το αυτονόητο: Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στο μέλλον της πατρίδας σου.
από Μαρία Σεφέρου

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

yannidakis είπε...

απο οοοολο το κειμενο, μονο ενα συμπερασμα εβγαλα.
Ανηκεις προφανως στον κλαδο των γιατρων, των υδραυλικων κλπ. και δε σε συμφερει να κοβεις αποδειξεις κι ετσι προσφερεις στο κρατος ως νομιμος πολιτης.
Απο την αλλη μπορει να ανηκεις στην αλλη κατηγορια που ψωνιζει απο τα κινεζικα και τις παρανομες αγορες διαλυοντας την τοπικη αγορα & πετυχαινοντας μια ελαφρως καλυτερη τιμη αφου δε σου εκοψαν αποδειξη κι ετσι κερδισατε και οι δυο. Ποιος νοιαζεται για το κρατος;
Εχεις δικιο. Αυτη η ιστορια με τις αποδειξεις θα ξεβολεψει πολυ κοσμο :[

Μαρία Σεφέρου είπε...

Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα σας δε θα φανταζόταν ότι θα ήσασταν ικανός για ένα τόσο αυθαίρετο σχόλιο...

Μαρία Σεφέρου είπε...

Άλλη απορία: όταν οι εφοριακοί δε μπορούν ή δε θέλουν να ελέγξουν τα πόθεν έσχες των ελευθέρων επαγγελματιών που ζουν χλιδάτη ζωή ενώ δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας, θα μπορέσουν να ελέγξουν και να διασταυρώσουν εκατομμύρια αποδειξούλες, για να μάθουν ποιος φοροδιαφεύγει;
Και ποιος θα εμποδίσει κάποιον που η απόδειξή του ξεθώριασε να γράψει ό,τι θέλει δίπλα από το ΦΠΑ;
Πρόκειται για ευτράπελο δονκιχωτισμό που θα πλήξει μόνο τους έντιμους συνταξιούχους και μισθωτούς μεσαίου εισοδήματος που θα τους ψαλιδιστεί το αφορολόγητο.
Αν, ο μη γένοιτο, επαληθευτεί το σενάριο που θέλει το αφορολόγητο όριο από 12.000€ να κατεβαίνει στις 6.000€, θα είναι αδύνατο κανείς να μαζέψει τόσες αποδείξεις για να το καλύψει, εκτός ίσως κι αν μπουν μέσα και τα super market, που όμως κάποιοι εισηγούνται να μη μπουν, αφού εκεί δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Και πάλι όμως ένας συνταξιούχος εργένης είναι αδύνατο να ξοδέψει 6.000€ το χρόνο μόνο στα σουπερμάρκετ.
Έτσι ο συνταξιούχος θα βρεθεί στην τραγική θέση να πληρώσει πρόσθετο φόρο μέχρι 1.000€, ανάλογα με το πού θα καθορίσουν το φορολογικό συντελεστή για την πρώτη κλίμακα άνω του αφορολόγητου ορίου των 6.000€.
Εγώ, π.χ., εφέτος δε χρειάστηκα ούτε ηλεκτρολόγο, ούτε υδραυλικό, ούτε μπογιατζή, επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν.
Η εμπέδωση φορολογικής συνείδησης και η συλλογή αποδείξεων για φοροέκπτωση είναι λογικό μέτρο και ισχύει σε πολλές χώρες. Η σύνδεση όμως του αφορολόγητου με αποδείξεις είναι πρωτοφανής, εκβιαστική και απαράδεκτη. Είναι δυνατόν το αφορολόγητο όριο να πηγαίνει πάνω κάτω σαν γιογιό; Παιδαριώδη πράγματα και ανεπαρκείς αυτοί που τα εισηγούνται!

Related Posts with Thumbnails