Καλώς ήρθατε

Αποχή; Λευκό; Άκυρο; θρίαμβος του «Συστήματος»!

Σε προηγούμενη άποψή μου στα blogs με τίτλο «Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά» είχα δεσμευθεί να πω λίγα λόγια για την περίτεχνα καλλιεργούμενη “ανήθικη» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τύπου «Μιθριδατισμού» για την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα, τα Κόμματα και τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές για Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες οι οποίες θα διεξαχθούν για ΠΡΩΤΗ φορά με το σύστημα «Καλλικράτης» στις 7 Νοεμβρίου και, σε επανάληψη, στις 14 Νοεμβρίου 2010…

Στα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια βλέπουμε εδώ και μήνες κάρτες και ακούμε αποτελέσματα που αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου για Περιφερειάρχες και Δημάρχους και διαπιστώνουμε (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων) ότι το αγαπητό, το πρώτο Κόμμα των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι η…ΑΠΟΧΗ(!) και ότι ο ΚΑΝΕΝΑΣ(!) είναι συχνά η προτίμησή μας για Πρωθυπουργούς, Δημάρχους και Περιφερειάρχες…

Και με το στυλ του... μυθικού βασιλέα Μιθριδάτη οι διαμορφωτές της ελληνικής κοινής γνώμης, από το γυαλί, το μικρόφωνο και την εφημερίδα τους εξυπηρετούν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και ταυτόχρονα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ στόχους προβάλλοντας συνεχώς τις 3 επιλογές του τίτλου μου, δηλαδή την ΑΠΟΧΗ, το ΛΕΥΚΟ και το ΑΚΥΡΟ ελπίζουν να επιτύχουν, «λάου-λάου» όπως λέει ο λαός μας και «πες, πες, κάτι θα κολλήσει και θα μείνει» όπως λέμε στην άσκηση προπαγάνδας!

Στις Εθνικές εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη πήρε 3.007.596 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή 2,935,196 ψήφους (ο κ. Σημίτης εξελέγη Πρωθυπουργός των…Ολυμπιακών Έργων).

Στις Εθνικές εκλογές του 2004 η Νέα Δημοκρατία πήρε 3.359.058 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 3.002.531 ψήφους (ο κ. Καραμανλής εξελέγη Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της…πυρπόλησης της Ολυμπίας).

Στις Εθνικές εκλογές του 2007 η Νέα Δημοκρατία πήρε 2.994.979 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 2.727.279 ψήφους (ο κ Καραμανλής εξελέγη Πρωθυπουργός της…απόδρασης του 2009).

Στις Εθνικές εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε 3.012.373 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία 2.295.967 ψήφους (ο κ Παπανδρέου εξελέγη Πρωθυπουργός της…τρόικας και του «μνημονίου»).

Παραθέτω στοιχεία Εθνικών εκλογών επειδή, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ότι στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης τα Κόμματα μένουν…μακριά και έτσι δίνεται σε όλους εμάς τους ΧΑΧΟΛΟΥΣ ψηφοφόρους να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ τα Κόμματα για αμετροέπειες, υπερβολές και παραλείψεις!
ΤΡΟΜΑΡΑ μας!

Βλέποντας τους αριθμούς εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τελικά εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ ψηφίζουμε Βουλευτές, Δημάρχους, Νομάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες αλλά ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το Κόμμα μας (με την ευγενή «χορηγία» των ΟΦΑτζήδων – Όπου Φυσάει Άνεμος - ψηφοφόρων) βοηθάμε το ΣΥΣΤΗΜΑ του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ να μας…Κυβερνάει!...

Είχε ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕΙ, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι οι επικείμενες εκλογές με το σύστημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα είναι εκλογές τοπικών και περιφερειακών Αρχόντων που θα βγούνε από «τα σπλάχνα» των τοπικών κοινωνιών ΧΩΡΙΣ παρεμβάσεις του Αθηνοκεντρικού Κράτους και των Κομμάτων που το συνθέτουν ως Κυβέρνηση, Μείζονα και ελάσσονα Αντιπολίτευση στη Βουλή!!!

Τι εμπαιγμός και τι προσβολή της νοημοσύνης μας τώρα που βλέπουμε τα Κόμματα να «χρίζουν» τους «εκλεκτούς» τους και η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ να είναι ανενδοίαστα σε Κεντρικό Κομματικό Επίπεδο με «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς»…

Εδώ και μερικούς μήνες το ΠΑΣΟΚ και η τρόικα έχουν οδηγήσει και θα συνεχίσουν να οδηγούν εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες στην απόγνωση της στέρησης εισοδημάτων και της βάρβαρης ανεργίας!

Εδώ και μερικούς μήνες όλα όσα μας συμβαίνουν από την Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» συσσωρεύουν και διογκώνουν την οργή του λαού τη στιγμή που η Αξιωματική Αντιπολίτευση «γλύφει της πληγές» της διάσπασης ανήμπορη να αναχαιτίσει την καλπάζουσα λαίλαπα αφαίρεσης εισοδημάτων, επιβολής φόρων, στασιμοπληθωρισμού και ανεργίας με βάση τα συμφωνηθέντα στο…ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Εδώ εφαρμόζονται οι τεχνικές της προπαγάνδας (τις αναλύω στο βιβλίο μου «Επικοινωνώ Άρα Υπάρχω: Ηγεσία, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις» 9η Έκδοση, 2007) που παραθέτω παρακάτω:

1) απλότητα της γλώσσας
2) χρήση συναισθηματικά φορτισμένων λέξεων και όρων
3) χρήση στερεοτύπων
4) χρήση σλόγκαν και συνθημάτων
5) χρήση της υπερβολής
6) διαστρέβλωση της πραγματικότητας
7) παραποίηση των δεδομένων
8) επανάληψη

Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη αναχαίτισης και ωφέλιμης για τα Κόμματα και όχι για την ελληνική Κοινωνία και τους Έλληνες διαχείριση της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΡΓΗΣ που έχει συσσωρευτεί απέναντι σε αυτούς που απαρτίζουν το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εδώ και 36 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας και την μεταπολίτευση τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ άρχισαν εδώ και μερικούς μήνες την εφαρμογή του προπαγανδιστικού σχεδίου που συντίθεται από τις τρεις σημαντικές έννοιες:

ΑΠΟΧΗ – Έλληνες και Ελληνίδες τιμωρείστε τους και μην πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στέλνοντάς ΕΝΑ μήνυμα(;)

ΑΚΥΡΟ – Εάν αποφασίσετε να πάτε ρίξτε ΕΝΑ άκυρο ψηφοδέλτιο που θα τους… τσούξει(;)

ΛΕΥΚΟ – Δείξτε την αποστροφή και ον αποτροπιασμό σας για ΟΛΑ τα Κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα, τα Κόμματα εξουσίας με λευκό(;)

Η ΑΠΟΧΗ είναι πρόσκληση να πετάξουμε στα σκουπίδια την ψήφο μας, δηλαδή την ιερή υποχρέωση και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμά μας να ψηφίσουμε!!!

Το ΑΚΥΡΟ είναι παραδοχή ότι «πέσαμε στην φάκα» και πράγματι τιμωρούμε αυτούς και αυτές που μας…εμπαίζουν με Εξεταστικές και Προανακριτικές αλλά μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ δεν πήγε φυλακή και η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» των Εθνοπατέρων/Εθνομητέρων μας ΒΓΑΖΟΥΝ μάτια!!!

Το ΛΕΥΚΟ είναι η προσωπική μας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ στο πολιτικό σύστημα ότι ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ έχουμε το σθένος, δεν διαθέτουμε χαρακτήρα που μπορεί μας βοηθήσει να εκφράσουμε την προτίμησή μας!
Συνεπώς ας σταματήσουμε να κατηγορούμε τους πολιτικούς αφού εμείς αποφασίζουμε να τους δώσουμε εξουσία…

Καθότι….

Οι φανατικοί οπαδοί, τα κομματόσκυλα, θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή 7η και την Κυριακή 14η Νοεμβρίου και μαζί τους θα πάνε και οι ΟΦΑτζήδες (τοπικού και περιφερειακού επιπέδου καθότι αυτοί θα είναι οι κερδισμένοι στις 15 Νοεμβρίου!)
Και σημειώστε ότι το Ελληνικό Σύνταγμα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να εκλεγεί κάποιος ακόμη και εάν τον ψηφίσουν 2 ή 3 στους 10!!!

ΟΧΙ στην αποχή!
ΟΧΙ στο άκυρο!
ΟΧΙ στο λευκό!

ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ στις 7 Νοεμβρίου ασκώντας το δικαίωμα και την υποχρέωσή μου απέναντι στη Δημοκρατία!

Θα τους ΤΙΜΩΡΗΣΩ καθώς ΔΕΝ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ διότι ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ αυτούς που μου επιβάλλουν τα Κόμματα που συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ για εμένα σε τοπικό επίπεδο!Αυτό το μήνυμα ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ θα τους δώσω ψηφίζοντας κάτι άλλο!

ΟΧΙ στη χυδαία προπαγάνδα της ΑΠΟΧΗΣ, του ΑΚΥΡΟΥ, του ΛΕΥΚΟΥ! Φτάνει πια η προσβολή στη νοημοσύνη μου και μαζί το δούλεμα από τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜ"Ε"…

του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Thalamofilakas είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ Πιπερόπουλο:

http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/10/blog-post_8517.html

αλλά δεν προτείνει τι να κάνει ο κόσμος στους δήμους και περιφέρειες όπου ΟΛΟΙ οιο υποψήφιοι στηρίζονται από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα...

Τότε μάλλον άκυρο;

Ανώνυμος είπε...

Σε περιοχές όπου ο Δικομματισμός αποτελεί ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ρίχνουμε άκυρο ή λευκό στους ΔΥΝΑΣΤΕΣ για να πάρουν το μήνυμά τους...ΟΧΙ όμως ΑΠΟΧΗ!!!

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Δι-Νε-Του.…… μας τα έπρηξες.
Τυχαίο; Μάλλον τροχαίο και μοιραίο
Τυχαίο; Δε νομίζω.... να νομίζω;;!

=Καταψηφίστε μην πτοήστε. Καταψηφίζω ίσον διπλό κακό, ένα που δεν τον ψηφίζεις, και ένα που ψηφίζεις τον αντίπαλο του. Όχι αποχή, ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ, το λευκό σε αναδεικνύει διεθνή μ-βλάκα.

=Όταν οι πολιτικοί είναι αναγνωρισμένοι από του μαλάκες, (ψηφοφόρους), τι περιμένεις. Έχουν και αυτοί πιστοποιητικό μαλάκα αναγνωρισμένο από το κράτος... Μάλλον κράτος αναγνωρισμένο από τους μαλάκες του!

=Οι ξύπνοι δεν διαλέγουν μεταξύ ικανών, αλλά κατ' ανάγκη μεταξύ ΑΝΙΚΑΝΩΝ, ή τους καταψηφίζουν
(ψηφίζουν κόμμα που δεν πρόκειται να γίνει πρώτο).

(Σελ.018)
Κοίτα να δεις ποίοι τρώνε δις, σαν πατριώτες «ολιγαρκείς».
Αρκεί να τρώνε μέρει απ' τα τρις, και την Ελλάδα δεν την γαμείς.
Και φαλιμέντο φίλε να δεις, που θα την ρίξουν οι ευπατρείς. (Την έριξαν.)
Εσύ κορόιδο να δυσπιστείς, θα φαν΄ και σένα να θυμηθείς.

Πέταξε ο Καραμανλής ένα νταβατζήδες,
και ξιπάστηκαν όλων των μέσων οι παπατζήδες.
Λες και ανακάλυψαν όλες τις ξεβιδωμένες τους βίδες,
δηλαδή..... ως τώρα φορούσαν παρωπίδες;
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ (Σελ.030)
1) Για όλα ΦΤΑΙΕΙ το κράτος και ο μισθός ο βαρβάτος.
2) Για όλα φταίει ο πρωθυπουργός, και της κακοδαιμονίας συνεργός,
διότι αναλαμβάνει για να λύσει όλα τα προβλήματα, και είναι όλο ψευτιές και
ευφυολογήματα. Τα ίδια τα "ποιήματα", πάντα απ' τα ίδια βλήματα.
3) Φταίει και ηλίθιος λαός, που αρχηγούς τους βγάζει, και τα παιδιά τους
ύστερα στον πόλεμο τα σφάζει.
=ΛΑΟΣ:. Ο κυρίαρχος μαλάκας, έτσι τον δουλεύουν όλοι, και του λεν δεν είσαι βλάκας.
=Για όλα ΦΤΑΙΕΙ το κράτος και ο μισθός ο βαρβάτος.
ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ,
της κρατικής μας της μηχανής η ΑΘΛΙΟΤΗΣ, και των πολιτικών η... "ανωτερότης".

=Πάλη θα την ΠΑΤΗΣΕΙ ο λαός, με τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη,
θα ντοπάρουν τον κοσμάκη, και θα φάει χορταράκι.
Πάλη μια από τα ίδια, όλοι η βλάκες στα τσακίδια.
Ότι κ' αν πω κ' ότι κ 'αν πεις κ' ότι και αν πούμε,
μαλάκες είναι ο λαός κ΄ αυτοί που κυβερνούνε.
Ίδιοι το παραδέχονται, όταν μας την ζητούνε..
Κ' όταν τους βγάλει ο "λαός" ξανά δεν τον ακούνε,
και στο διάστημα αυτό αυτοί τ΄ οικονομούνε.
Σεβασθείτε τους μαλάκες, δίνουν τις πλειοψηφίες,
και ακούτε τους μεγάλους ότι έκαναν και πάλη τέτοιες μ-βλακείες.
Ο φόβος τις ανατροπής, τους έκανε να βλέπουνε, λάθη και παραλήψεις,
και φέρνονται επιεικείς, μην πέσουν σε εκπλήξεις.
Συγνώμη εζητήσανε που ξεχάσαν τους αγρότες,
μα για να δούμε αν πάλι πια θα κάνουνε τις κότες;
=Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;. -Κάποιοι που έχουν τον τρόπο,
και μας την φέρνουν με τρόπο, και οι όλοι κάνουν τον μόκο.
ΠΟΙΗΜΑΤΑ: http://users.otenet.gr/~tzinis/piimata.htm

Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://www.tzinis.blogspot.com/ www.tzinis.com tzinis@otenet.gr

Related Posts with Thumbnails