Καλώς ήρθατε

Υπουργός… παραπληροφόρησης και προπαγάνδας!

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης είναι ανελέητη! Αυτό το γνωρίζουμε. Δεκάδες παπαγαλάκια καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τόνους προπαγανδιστικού υλικού. Στην περίπτωση Γιούνκερ όμως δεν χωρούσαν παπαγαλάκια. Η δήλωση ήταν ΒΟΜΒΑ μεγατόνων και αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Οι λόγοι της δήλωσης (βλ. σχετικό άρθρο) μπορεί να είναι πολλοί και ίσως μάθουμε το παρασκήνιο μετά από πολλά χρόνια, αν το μάθουμε τελικά.

Εδώ όμως στην θέση του παπαγάλου δεν μπήκε όποιος κι όποιος, αλλά ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών. Έσπευσε μέσα στην φασαρία και την αναμπουμπούλα που προκάλεσε η δήλωση, να αφήσει υπόνοιες ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που δήλωσε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, ίσως να ήταν κι ο Σημίτης θεώρησαν μερικοί αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου το δήλωσε ξεκάθαρα: "Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε σε πρώην πρωθυπουργό και όχι στον σημερινό". όπως ήδη είδαμε όμως αυτό ήταν μεγάλο ψέμα (εδώ)!

Έτσι για μια μέρα σχεδόν, μέχρι να... έρθει στην επιφάνεια το άρθρο της IRISH TIMES, όλες οι υποψίες έπεσαν πάνω στους κ. Καραμανλή και Σημίτη. "Η λάσπη ακόμη και από το πιο εξωφρενικό και ανακριβές ψέμα αφήνει σημάδι", έλεγε ο Γκαίμπελς, υπουργός Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας του Χίτλερ (βλέπετε τότε δεν υπήρχαν οι ειδήσεις των 8), και ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να το κατέχει καλά! Αμέσως έστρεψε αλλού το μυαλό της ελληνικής κοινωνίας ξέροντας ότι οι φίλοι του στα ΜΜ"Ε" θα στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα (μη διαψεύδοντάς την) την δήλωση του. Έτσι πολύς κόσμος θα σχηματίσει άποψη και όσοι δεν το ψάξουν παραπέρα (διαδίκτυο, μπλογκς, ανεξάρτητη ενημέρωση) και δεν ανατρέξουν στην πρωτότυπη δήλωση Γιούνκερ, δεν θα μάθουν ποτέ την αλήθεια!

Από πότε ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτελεί χρέη υπουργού προπαγάνδας και παραπληροφόρησης;


0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails