Καλώς ήρθατε

Το "Ποτάμι" των μνημονιακών μονοδρόμων...

Ολοκληρώθηκε χθες, η παρουσίαση της κίνησης, "Το Ποτάμι", από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μία παρουσίαση πρόχειρη, χωρίς δομημένη πολιτική πρόταση για τα φλέγοντα ζητήματα, και για αυτό το λόγο επιλέχθηκε να απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις, χωρίς να παρουσιάσει, όπως έπρεπε τους σκοπούς της νέας πολιτικής κίνησης. Αναμενόμενο, βέβαια, δεδομένου, ότι αυτό το "νέο", μυρίζει μούχλα, και φέρνει κατευθείαν την μπόχα από το μιντιακό κατεστημένο, που τόσο πιστά υπηρέτησε ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια.

Στη γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου..."Το μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο".

Στο ερώτημα αν είναι με το Μνημόνιο ή όχι είπε:
«Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο. Αρα ανήκει στο παρελθόν. Το μεγάλο ζήτημα αυτη την στιγμή της χώρας δεν είναι να συζητά για τις μεγάλες αποφάσεις του παρελθόντος. Η μεγάλη ανάγκη είναι αν θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση. Και όταν λέμε εθνικό σχέδιο, υπάρχει μια μικρή διαφορά. τα εθνικά σχέδια δεν είναι κομματικά κιτάπια. Θα δημιουργηθεί από την κοινωνία».

Στην γνωστή γραμμή υφαρπαγής ψήφων του μνημονιακού στρατοπέδου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνει την πιο μπούρδα-επιχείρημα. Γιατί, όχι μόνο, μιλάμε για κάλυψη νέου χρηματοδοτικού κενού για την διετία 2015-2016, άρα νέο μνημόνιο, αλλά και χωρίς αυτό, μετά τον Μάιο, συνεχίζονται να εφαρμόζονται τα μνημόνια, με τα ψηφισμένα μέτρα, κανονικά και με μεγαλύτερη ένταση...

Δηλαδή μετά τον Μάιο, δεν θα υπάρχουν χαράτσια στα ακίνητα;;;
Δεν θα υπάρχει μηδενισμός του αφορολόγητου;;;
Δεν θα υπάρχει απειλεί κατάσχεσης πρώτης κατοικίας;;;
Δεν θα υπάρχει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης;;;
Δεν θα υπάρχουν απολυμένοι, και κλειστά νοσοκομεία, πολυιατρεία και σχολεία;;;

Βεβαίως θα υπάρχουν... Αλλά ο Σταύρος, όπως και ο Σαμαράς, και ο Βενιζέλος, δεν το λένε, γιατί αυτά δεν φέρνουν ψήφους!

«Όχι σε πρόωρες εκλογές»... Όπως επιθυμούν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ!

«Η πρόταση μας θα είναι ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται αυστηρά κάθε 4 χρόνια. Ακόμα και αν η θέση του πρωθυπουργού "χηρέψει". Αν το αποφασίσουμε αυτό θα λύσουμε πολλα προβλήματα. Όπως το μαύρο πολιτικό χρήμα. Μερικοί σπρώχνουν για έκτακτες εκλογές και μερικοί ρίχνουν τα λεφτά τους για να γίνονται έκτακτες εκλογές».

Όπως ακριβώς, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπουν κανένα λόγο να γίνονται πρόωρες εκλογές, για οποιονδήποτε λόγο. Τραβάει την παραπάνω άποψη, μιλώντας για αντικατάσταση πρωθυπουργού, χωρίς εκλογές, την περίοδο που κυκλοφορούν σενάρια για αντικατάσταση Σαμαρά.

Για τον Θεοδωράκη, όπως και για το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, δεν μετράει αν η εκλεγμένη κυβέρνηση, υλοποιεί αυτά, για τα οποία έχει ψηφιστεί.

Έτσι, η άποψη του "Ποταμιού", είναι..."Ουδέν λάθος δεν αναγνωρίζεται από την απομάκρυνση από το ταμείο". Δημοκρατία είμαστε μόνο, μία μέρα στα τέσσερα χρόνια! Και επειδή είπε, ότι οι ιδέες του είναι μείγμα αριστεράς και φιλελευθερισμού, να το ξαναδεί αυτό, και να βάλει και τον φασισμό, ως "έμπνευση" του!

Ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία... Να φύγει το ΔΝΤ, να μας ελέγχουν μόνο Ευρωπαίοι!

Να φύγει ή να μείνει η τρόικα; "Το πρόβλημα της χώρας όταν τελειώσουμε με το Μνημόνιο θα είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να συζητά με ανθρώπους μακριά από την Ευρώπη."


Αυτή την μπούρδα την έχουμε ακούσει πάλι, από τον Λοβέρδο, και άλλους φωστήρες που μας χρεοκόπησαν.

Το πρόβλημα στην χώρα, για τον Σταύρο είναι το μείγμα νταβατζήδων που μας έχουν φορτωθεί, και όχι οι ίδιοι οι νταβατζήδες!

Τι και αν η Ευρώπη, επέβαλλε το ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε η ίδια η Μερκελ, εμείς ονειρευόμαστε! Και από γεωπολιτικής άποψης να το δεις το θέμα, "Το Ποτάμι", ανήκει στο δόγμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το προτεκτοράτο της Γερμανικής Ε.Ε. (Μακριά από εμένα, σκέψεις, ότι προτείνω κάποιον άλλον νταβατζή)

Τελοσπάντων, καμία έκπληξη δεν προκλήθηκε σήμερα. Μία συνέχεια προσπαθεί να δοθεί στην "Κεντροαριστερά" (όσο και αν ο ίδιος είπε ότι δεν εκφράζει μόνο αυτό), μετά τον θάνατο της "Κίνησης των 58'!
Καταρρέουν, και προσπαθούν απελπισμένα από κάπου να πιαστούν!
γράφει ο Σπύρος Γουδέβενος
από το Άνεμος Αντίστασης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails