Καλώς ήρθατε

Spiegel: φαρσοκωμωδία η διάσωση, μόνη λύση η χρεοκοπία

Με τον τίτλο αυτό το γερμανικό περιοδικό Spiegel επιμένει να επικρίνει Μέρκελ και Σαρκοζί, Γερμανία και Γαλλία, για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως για την εμμονή τους, όπως τη χαρακτηρίζει, να διασωθεί, με τα λεφτά των φορολογουμένων της Ευρώπης, η ούτως ή άλλως χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Στο άρθρο του το περιοδικό κάνει λόγο για μια διετία τραγελαφικών όσο και κωμικών χειρισμών από πλευράς των Ευρωπαίων ηγετών και καλεί την Μέρκελ να προχωρήσει σε ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

«Τέλος το πόκερ με την Αθήνα» προτρέπει τη...
γερμανική κυβέρνηση το περιοδικό που θεωρεί πως ακόμα και το τελευταίο πακέτο διάσωσης που μας ετοιμάζουν οι εταίροι μας αντί να λύσει το πρόβλημα, «θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας, διόγκωση του χρέους και απομόνωση της χώρας και του τραπεζικού της συστήματος από τις αγορές χωρίς να δίνει την παραμικρή ένδειξη πως κάτι μπορεί να βελτιωθεί».

Ο αρθρογράφος καταλήγει λέγοντας πως το νέο πακέτο «απλά θα αναβάλει τα προβλήματα και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες».

Και προτρέπει τους Ευρωπαίους ηγέτες να «ομολογήσουν πως απέτυχε η πολιτική τους στην Ελλάδα και να την … ελευθερώσουν από το βάρος του χρέους της και από τα σκληρά προγράμματα λιτότητας και υπό όρους πακέτα βοήθειας στα οποία την υποβάλλουν» υποστηρίζει.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails