Καλώς ήρθατε

Τίναξε στον αέρα τα ταμεία με τα νέα νοσήλια ο Λοβέρδος... 300% πάνω το κόστος!

Στα βράχια οδηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας η έμπνευση του Ανδρέα Λοβέρδου, να εφαρμόσει άμεσα τον νέο τρόπο τιμολόγησης στα νοσοκομεία με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ). Η εφαρμογή τους τον τελευταίο μήνα εκτόξευσε την ιατροφαρμακευτική φαρμακευτική δαπάνη στα ύψη, γεγονός που ανάγκασε τον Υπουργό υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του, καθώς το πρώτο πείραμα απέτυχε παταγωδώς σε βάρος πάντα των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΝ και η...ταυτόχρονη μείωση των τιμολογήσεων κατά 30% είναι μία ακόμη απόφαση του Υπουργού Υγείας που δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς «τα ΚΕΝ αύξησαν το κόστος νοσηλείας κατά 300% και οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος του γκρεμού και τους ανασφάλιστους στην απόγνωση.

Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έκαναν πανηγύρι. Η μείωση κατά 30% που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος είναι μηδαμινή και συνιστά ολέθριο παιχνίδι με την τύχη του ΕΣΥ και του ασφαλιστικού συστήματος».

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πάντως είναι αποφασισμένη να επαναφέρει τα ΚΕΝ μέχρι το Μάρτιο οπότε και θα επανακαθοριστούν. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να συσκέπτονται προκειμένου να βρουν την λύση στο πρόβλημα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά πάντως καταγγέλλουν ότι παρά την απόφαση του Υπουργού για αναστολή της εφαρμογής του νέου τρόπου τιμολόγησης η οποία πάρθηκε πριν από 5 ημέρες, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να πληρώνονται με τις τιμές των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων.
από το briefingnews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails