Καλώς ήρθατε

Καλά, πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι θα φύγει ο Παπανδρέου;

Το μόνο που δεν μπορεί να διανοηθεί είναι ότι θα φύγει οριστικά από την εξουσία και μάλιστα διωγμένος από το ίδιο του το κόμμα. Το είχαμε γράψει ήδη από την Τρίτη ότι ο Παπανδρέου Εκβιάζει την βίαιη ανατροπή του! Από τότε μάλιστα που γύρισε πολιτικά απαξιωμένος και διεθνώς ταπεινωμένος από τις Κάννες, όπου δεν όρθωσε το ανάστημα του ελληνικού λαού τον οποίο εκπροσωπεί, απέναντι στους Μέρκελ και Σαρκοζί και τα πράγματα έγιναν αδιέξοδα για τον ίδιο, καταφεύγει συνεχώς στο συναίσθημα των βουλευτών του και αφήνει συνεχώς να εννοηθεί ότι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει έναν Παπανδρέου, αλλά θα πρέπει να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε ο ίδιος δήθεν να δρομολογήσει περήφανα την έξοδό του. Απίστευτο πολιτικό τέχνασμα.

Μόλις όμως ξεγελάσει τους, μονίμως εκβιαζόμενους και με... συναισθηματικές φορτίσεις, βουλευτές του και λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης απόψε, μην τον είδατε. Νόμιμος πλέον πρωθυπουργός, χωρίς να μπορεί κανένας να τον αμφισβητήσει και έχοντας κατορθώσει το πολιτικά αδιανόητο, δηλαδή να βάλει στο κάδρο του μνημονίου τον Αντώνη Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία, θα επιδιώξει να κερδίσει όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται, εκβιάζοντας την βίαιη ανατροπή του, κάτι σαν το 65, ώστε να κατηγορηθούν οι αντίπαλοί του για εκτροπή, γεγονός που θα είναι πολύ χρήσιμο πολιτικό χαρτί για το μέλλον της δυναστείας Παπανδρέου.

Μια μόνο ομαλή λύση υπάρχει.
Να αποσύρει απόψε την εμπιστοσύνη της η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, από το πρόσωπό του. Και μάλιστα, όσο πιο μαζική είναι αυτή η αποδοκιμασία, τόσο πιο πολύ θα εξαφανιστεί πολιτικά και δεν θα κινδυνεύσει κάποιος να κατηγορηθεί για αποστάτης. Άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και οι επίδοξοι μνηστήρες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρεϊσμός είναι ο βασικότερος κορμός του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν θα μπορεί να σταθεί στο μέλλον στον κεντροαριστερό χώρο, με την ρετσινιά ότι ανέτρεψε βίαια έναν Παπανδρέου.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails