Καλώς ήρθατε

Έτοιμος να καταλύσει πλήρως το Σύνταγμα είναι ο Παπανδρέου

Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση σε Καρατζαφέρη, Κουβέλη και Ντόρα αναμένεται να καταθέσει από βδομάδα ο Παπανδρέου αμέσως μετά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ήδη τα πρώτα τηλεφωνήματα έχουν πέσει προς τη συμμαχία των… προθύμων.

Το πρόβλημα είναι ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια τέτοια κυβέρνηση και ποια διάρκεια θα έχει.

Φυσικά, κάποιος θα... πρέπει να ενημερώσει πως οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας κυβέρνησης (συναινετική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής), είναι κατ’ ουσίαν αντισυνταγματική, αφού σαφέστατα ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας πως εάν μία κυβέρνηση δεν μπορεί (για οποιοδήποτε λόγο) να ανταποκριθεί, τότε παραιτείται και προκηρύσσει εκλογές.

Οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα κατατάσσεται σε ουσιαστικό πραξικόπημα, σε κατάλυση του υπάρχοντος Συντάγματος και επισύρει σοβαρότατες ποινές. Μπορεί, βέβαια, ο Γιώργος Παπανδρέου να σκέφτεται να καταπατήσει για μία ακόμη φορά το Σύνταγμα της χώρας μέσα από μία συναινετική κυβέρνηση (προετοιμάζοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του), αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την χωρίς προηγούμενο καταπάτηση του Συντάγματος, πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό. Γιατί, για τέτοιες εξόφθαλμες καταστρατηγήσεις του Συντάγματος της χώρας, το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει και παραδίδει την ευθύνη για την υπεράσπισή του στους πολίτες.

Ως εκ τούτου, η παραβατική και εκτός Συντάγματος συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να μην είναι η είδηση της ημέρας (αφού το έχει διαπράξει στο σύνολο σχεδόν της πρωθυπουργικής του θητείας), αλλά η συναίνεση στην κατάλυση του κράτους εκ μέρους κάποιων πολιτικών σχηματισμών (ανύπαρκτων στην πραγματικότητα) θα εκκινήσει πρωτοφανείς διαδικασίες από την πλευρά των πολιτών. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι αποφασίσουν να συναινέσουν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Οφείλει ο κόσμος να ξεσηκωθεί σε όλες τις πόλεις και να απαιτήσει από τους Δημάρχους να στείλουν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει την παρούσα Βουλή και να σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, Εθνικής Ενότητας ή όπως αλλιώς θέλει να το πει, αποτελούμενη από Πολιτικούς Επιστήμονες, Οικονομολόγους, Ανώτατους Αξιωματούχους του Στρατού, επιχειρηματίες, Συνταγματολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους όλων των πολιτικών και κοινωνικών σχηματισμών που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό από πολίτες, προκειμένου η νέα αυτή Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα αδηφάγα τρωκτικά του ΔΝΤ και της Τρόϊκα.
Οι Δήμαρχοι και όλοι οι τοπικοί Άρχοντες υποτίθεται ότι εκφράζουν τα συμφέροντα των κατοίκων των πόλεων τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ και να πάρουν ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στα Δημοτικά Συμβούλια να σταλεί το παραπάνω ψήφισμα για να φύγει από το τιμόνι της χώρας μας μια ανίκανη και επικίνδυνη ηγεσία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια χώρα που καταλύεται κατάφορα η Δημοκρατία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να διασφαλίσει την αποκατάσταση της. Και αν δε το θέλει ο ίδιος, θα τον υποχρεώσουμε εμείς.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Προωθήστε το παντού σε κάθε πόλη, σε κάθε blog, μέσω του facebook ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορείτε. Τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις τα χειρίζονται μια χαρά. Ρίχνουν μια ομάδα παρακρατικών και διαλύουν τις συγκεντρώσεις μέσα σε λίγη ώρα.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ.
Όπως αυτοί αποφασίζουν σε μια νύχτα να καταστρέψουν τη χώρα μας , να την φτάσουν στα έσχατα όρια εξαθλίωσης και να την ξεπουλήσουν, έτσι κι εμείς θα τους κοινοποιήσουμε ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού να φύγουν. Και θα το κάνουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσω των άμεσων αντιπροσώπων μας που είναι οι τοπικοί μας άρχοντες και τα Δημοτικά Συμβούλια. Αν το διαδώσουμε παντού και το υλοποιήσουμε τότε μιλάμε για ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Όλοι οι Δήμοι μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να στείλουν κοινό ψήφισμα στον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την απαίτηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, να διαλύσει την παρούσα Κυβέρνηση και να δημιουργήσει μια καινούρια ΑΦΘΑΡΤΗ Κυβέρνηση κάνοντας έκκληση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Για άλλη μια φορά η πατρίδα μας θα αποτελέσει ιστορικό παράδειγμα. Θα γράψουμε ιστορία εμείς οι "τεμπέληδες", οι "καλοπερασάκηδες" τα "κακά παιδιά" της Ευρώπης. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, άλλη λύση. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε παρέα, σε κάθε πόλη, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ πρέπει να διαδοθεί αυτό το μήνυμα επανάστασης του λαού μας. Πρέπει να πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι στον οποιονδήποτε. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι! Ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο σηκώστε ψηλά το κεφάλι, ΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ και πάρτε απόφαση να αλλάξουμε όλοι μαζί τη ζωή μας. Είναι στο χέρι μας. Όλοι έχουμε γνωριμίες μέσα από τις δουλειές μας, τις κοινωνικές επαφές μας, τους συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, τα τοπικά ή Δημοτικά Συμβούλια. Ας οργανώσουμε την ισχυρότερη μορφή αντίστασης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά μέσω των social media να επικοινωνήσουμε με εκατοντάδες ανθρώπους. Ας το κάνουμε. Ας αποφασίσουμε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τους τοπικούς μας άρχοντες να εκφράσουν τη βούληση μας για να σταλεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας ένα τέτοιο ψήφισμα. Ας το πράξουν αυτοί που τους έχουμε ψηφίσει για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν. Αυτή η πορεία είναι μονόδρομος. Δεν δεχόμαστε άλλο ούτε υπεκφυγές, ούτε υποσχέσεις, ούτε ευχές.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ.
Αν δε μπορέσουμε να κάνουμε ούτε αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για μας και την πατρίδα μας.
Αν όμως το πετύχουμε θα κάνουμε τα παιδιά μας υπερήφανα για τους γονείς τους.
Γιώργος Κ.

Related Posts with Thumbnails