Καλώς ήρθατε

Ο ροζ πάνθηρας σε νέες περιπέτειες

Η Βασούλα μετά από την επικοινωνιακή αντίδραση της για ένα και μόνο άρθρο του πολυμαχαιριού του Μπένι αποφάσισε να ψηφίσει τα πάντα.

Ανάμεσα στην θέση της στο ΠΑΣΟΚ και στο καλό των πολιτών διάλεξε το αναμενόμενο. Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι το ξεζούμισμα και η εξαθλίωση γίνεται για το καλό μας.

Αλλά έχει συνειδησιακό πρόβλημα. Και πήγε να τις το λύσει ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ο οποίος παριστάνει (όταν δεν κάνει κανό) τον πρωθυπουργό.

Και αυτός ο Μπένι… έφερε ένα νομοσχέδιο, χάρμα οφθαλμών, που θα το ψήφιζε ο καθένας με μεγάλη χαρά και πρόσθεσε ένα άρθρο ίσα – ίσα για να δημιουργεί συνειδησιακά προβλήματα στους υπηρέτες του λαού.

Μεγάλη η χθεσινή διαδήλωση, μεγάλη και... η σημερινή. Διαφωνώ. Σε σχέση με όλα αυτά που μας έχουν κάνει και συνεχίζουν να μας κάνουν, σε σχέση με το παρών και το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Σύνταγμα.

Και μάλιστα χωρίς να φεύγουν από εκεί.

Θα πάρουμε την έκτη δόση. Σιγά το νέο. Δούλεμα είναι όλο αυτό με τις δόσεις. Υποτίθεται ότι κάθε τρεις μήνες η τρόικα θα έλεγχε την πορεία της οικονομίας και αν δεν πιάναμε τους στόχους δεν θα μας έδιναν την δόση.

Ούτε μια φορά, να το επαναλάβω, ούτε μια φορά δεν πιάσαμε τους στόχους. Και όμως η δόση ερχόταν κανονικά.

Γιατί η δόση εξυπηρετεί τους δανειστές μας, το τραπεζικό σύστημα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την Ελλάδα και τους πολίτες.

Και οσονούπω θα μας στείλουν και στην πτώχευση. Ωραία χώρα και ωραίοι πολιτικοί. Ούτε για την πτώχευση μας δεν αποφασίζουμε.

Απλά θα μας ανακοινώσουν το τι θα μας κάνουν.

Τι τα θέλουμε τα ΜΑΤ άμα έχουμε τα ΚΝΑΤ. Το ΚΚΕ είναι ένα επαναστατικό κόμμα. Θα κάνει την επανάσταση του σαλονιού. Α! και της καταψήφισης στην βουλή.

Υποτίθεται ότι θέλει να ανατρέψει το καθεστώς του καπιταλισμού αλλά σέβεται και υπερασπίζεται τους θεσμούς που τον στηρίζουν.

Αλλά ας μην είμαι άδικος με το κόμμα. Απλά αργεί λίγο να καταλάβει την πραγματικότητα και να αποδεχθεί την αλήθεια. Σκέψου ότι μόλις τώρα δικαίωσε τον Πλουμπίδη και τον Ζαχαριάδη από την ρετσινιά που τους είχαν ρίξει.

Η Λούκα αφού αποδέχτηκε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο 1, το μεσοπρόθεσμο 2, τα ανάλογα μέτρα ανά δόση αποφάσισε να κάνει ηρωική έξοδο για το άρθρο 37.

Με το να φεύγει ένας κάθε τρίμηνο που έρχεται νέο πακέτο μέτρων έχουμε εξασφαλίσει άλλες τρεις δόσεις.

Παράλληλα θα έχουμε εξασφαλίσει μισθό 250 ευρώ, σύνταξη στα 158 ευρώ και σε ηλικία 75 ετών με 65 χρόνια προϋπηρεσία, απόλυση 300000 δημοσίων με την ανεργία να φτάνει στο 30%, αύξηση του ΦΠΑ στο 27%, καμιά δεκαριά έκτακτες εισφορές και αφορολόγητο στις 2000.

Μην την κάνουμε και ήρωα την Κατσέλη. Έχει συμβάλει όσο μπορούσε για την σημερινή κατάσταση των πολιτών.

Ωραία, τώρα που τελείωσε η 48ωρη απεργία τι κάνουμε; Περιμένουμε την 7η δόση.
Η οποία μπορεί να μην υπάρξει καθώς θα έχει προηγηθεί η χρεοκοπία.

Τελευταία τα κανάλια είναι πρόθυμα να δώσουν βήμα στα μικρά κόμματα και αποκόμματα (όπως της κόρης του επίτιμου). Το ξέρουν ότι αυτά τα κόμματα στηρίζουν το πολιτικό σύστημα του χθες.

Παράλληλα υπάρχει ένα 40% και πλέον που έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το πολιτικό σύστημα. Ιδιαίτερα όμως στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ. Και οι περισσότεροι που δηλώνουν αποχή ψήφιζαν αυτά τα δύο κόμματα.

Για να μην γίνει καμιά στραβή και δημιουργηθεί τίποτα καινούριο και ανεξέλεγκτο και με δεδομένο ότι αυτοδυναμία δεν θα υπάρχει καλό είναι να προσανατολίσουμε στα ήδη υπάρχοντα κόμματα τον κόσμο. Αυτά ξέρουμε αυτά εμπιστευόμαστε. Εξάλλου 29 διαμορφωτές της κοινής γνώμης προτείνουν την σταθεροποίηση του υπάρχοντος συστήματος.

Και ενώ στο Σύνταγμα γινόταν ο κακός χαμός τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν τις γνωστές αηδίες τους. Κατά τα άλλα μας ενοχλεί που κάνουν απεργία οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν δείχνουν τίποτα (εκτός από τον Σκάι).

Ο Γιωργάκης είχε πει ότι με 153 βουλευτές δεν πρόκειται να κυβερνήσει. Και επειδή είναι προνοητικός και περίμενε ότι θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό η κοινοβουλευτική του ομάδα, εδώ και ενάμιση χρόνο όντως δεν κυβερνά. Έχει αφήσει αυτήν την δουλειά στην τρόικα. Συνεπέστατος.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails