Καλώς ήρθατε

Πληρώστε ρε τα σπασμένα γιατί θα σας …

Με ύφος λυπημένο και τόνο δακρύβρεχτο έδωσε χθες τη νέα του συνέντευξη τύπου ο Μπένι… Το τι παρακάλι έριξε για να πληρώσουμε τα χαράτσια ώστε να μην αναγκαστεί ο άνθρωπος να μας επιβάλει και νέους φόρους, δεν λέγεται!

Το γεγονός ότι οι πολίτες σκέφτονται ότι η χώρα βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο- ή στο γύρο του θανάτου- όπου δανείζεται όλο και περισσότερα για να τα βγάλει πέρα με τα χρέη της, εξανεμίζοντας την ανάπτυξη και... επιδεινώνοντας συνεχώς την αναλογία του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, φαίνεται να μην του πάει καν στο μυαλό.

Μας εξήγησε επαρκώς και γιατί αναβάλλεται η δόση του δανείου μας για τον Νοέμβριο... Τράβηξε τ’ αυτί σε όσους κάνουν λόγο για ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας μας… Είπε ο άνθρωπος ότι η αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup κρίθηκε αναγκαία γιατί να έχουν διευθετηθεί όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν όπως η έκθεση της Τρόικα και η έγκριση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια και των 16 δανειστών μας…

Βεβαία ούτε λόγος για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ που έρχεται στην χώρα μας έχοντας στο βαλιτσάκι το σενάριο της χρεοκοπίας μας.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά, ότι με τη στάση του υπονομεύει τη θέση της χώρας και επιβαρύνει κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς το μήνυμα που στέλνει σε όλο τον κόσμο είναι αρνητικό και επηρεάζει ακόμη και τα επιτόκια. Βέβαια δεν ήξερε ο άνθρωπος ότι την ώρα που ο ίδιος μίλαγε, διαλύθηκε ο Γενικός Δείκτης και άρχισε να πέφτει ακόμα πιο κάτω κλείνοντας στο -6,28%!!!

Στο τέλος διερωτήθηκε «Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι μπορούσαμε χωρίς κίνδυνο για τη χώρα, χωρίς δραματικό κίνδυνο για τις περιουσίες, τις δουλειές, τα εισοδήματα και τις προοπτικές των Ελλήνων, να πάρουμε άλλες αποφάσεις, πιο φιλικές, λιγότερο δύσκολες και δεν τις παίρνουμε;»

Τελικά έχει δίκιο ο Αντιπρόεδρος πράγματι αυτή η Κυβέρνηση έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Στράγγισε τα ελληνικά νοικοκυριά και μας σας οδηγεί στον μονόδρομο της καταστροφής που επέλεξε.
της Μιχαλούς
από το Ποντίκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails