Καλώς ήρθατε

Αυτοί θα διαλέξουν μόνο το πώς θα φύγουν...

Την ίδια ώρα που εκατομμύρια Ινδοί πανηγυρίζουν στον Γάγγη για το γεγονός ότι η Ινδία δεν θα γίνει Ελλάδα, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Ινδία, ο κ. Παπανδρέου αναζητά σε σενάρια εκλογών διέξοδο στα αδιέξοδα της κυβέρνησής του. Θα είναι η τελευταία κακή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η οικογένεια Παπανδρέου στην χώρα. Οι εκλογές δεν είναι λύση, είναι αυτοκτονία.

Η κυβέρνηση αυτή απέτυχε οικτρά. Πιστέψαμε ότι δεν... μπορούσε να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεώτερου. Σφάλαμε! Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει και τα πιο απλά προβλήματα της χώρας, πόσο μάλλον να πείσει ότι μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Το χειρότερο, όμως, που μπορεί να συμβεί είναι να εγκαταλείψουν άτακτα την εξουσία και να οδηγήσουν την χώρα σε αναρχία. Οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών είναι ένας κακός προάγγελος αυτών που μπορούν να συμβούν. Οι επαγγελματίες σαματατζήδες της αριστεράς τρίβουν τα χέρια τους για το λαμπρό πεδίο δόξας που τους ανοίγεται. Μπορούν να καταλαμβάνουν ατιμώρητοι το υπουργείο Εργασίας και την ίδια ώρα οι κομματικές τους επιχειρήσεις να επικαλούνται την... κρίση και να συμπεριφέρονται με ανάρμοστο τρόπο στους εργαζόμενούς τους.

Την κρισιμότητα αυτή των στιγμών δεν μπορεί καν να την αντιληφθεί ο κυβερνητικός θίασος που υποδύεται τον ρόλο μιας δήθεν υπεύθυνης κυβέρνησης. Οι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από τον ρόλο τους, έχουν πιστέψει ότι ο πλανήτης γη εξαρτάται από τις δικές τους επιλογές. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν τους χρειάζεται και τους έχει ήδη ξεγράψει.

Το πώς θα φύγουν, όμως, έχει σχέση με το πώς θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν. Σαν πατριώτες, παραδίδοντας την εξουσία σε όσους τίμιους Έλληνες έχουν ακόμη την διάθεση να κρατήσουν το πλοίο στην καταιγίδα ή σαν κυνηγημένοι κλέφτες, αναζητώντας καταφύγιο στην κολυμπήθρα των εκλογών;
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails