Καλώς ήρθατε

Όταν τα χρηματιστήρια “λένε” την αλήθεια...

Λένε... οι ειδικοί δείχνουν το μέλλον.

Στις 8 Οκτωβρίου 2009, τέσσερις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και την θεαματική νίκη Παπανδρέου το χρηματιστήριο εκτινάσσεται. Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση τότε πως η κρίση της Lehman έχει ξεπεραστεί και το ελληνικό χρηματιστήριο διασπά ανοδικά το μηδέν στο δείκτη σχετικότητας των τιμών (ROC).

Το ίδιο κάνει και ο γερμανικός DAX μαζί με τους αμερικάνους και τους υπόλοιπους μεγάλους δείκτες ανά... την υφήλιο.


Η άνοδος για τους ξένους δείκτες θα κρατήσει δύο χρόνια και θα δώσει κέρδη της τάξης του 40% περίπου. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον ελληνικό δείκτη. Ενώ διασπά μαζί με τους ξένους την γραμμή του μηδέν στις 8 Οκτωβρίου, 40 ημέρες μετά στις 17 Νοεμβρίου αλλάζει κατεύθυνση και διασπά καθοδικά το μηδέν ξεκινώντας την βύθιση του. Για τους εμπλεκόμενους στο χρηματιστήριο αυτό δεν είχε, τότε, κάποια εξήγηση. Η αντίθετη πορεία από τα υπόλοιπα χρηματιστήρια κάτι κακό προμήνυε για την χώρα. Κάποιες αποφάσεις πάρθηκαν το διάστημα 8 Οκτωβρίου με 17 Νοεμβρίου. Αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στα "έξυπνο χρήμα" που άρχισε την έξοδο του από τις ελληνικές μετοχές.


Επειδή όμως πάντα υπάρχει εξήγηση, αυτήν την μάθαμε τον Μάιο του 2011 από τα χείλη του ίδιου του Στρος Καν. Αναφέρει σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού Canal+ ότι ο Παπανδρέου τον είχε ενοχλήσει τηλεφωνικά απο τον Νοέμβριο του 2009 για βοήθεια και ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ. Μέσα στο διάστημα των κρίσιμων αποφάσεων που αναφέραμε παραπάνω. Φυσικά μια τέτοια είδηση δεν την κράτησε ο Στρος Καν για τον εαυτό του. Ενημερώθηκαν τα δυνατά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού που άρχισαν σιγά σιγά να λακίζουν από το ΧΑΑ.


Όσο και να μην θέλεις να πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας ο Παπανδρέου δεν σου αφήνει και πολλές επιλογές. Εδώ δεν κάνουμε πολιτικά σχόλια. Αναφέρουμε δείκτες και αριθμούς που άρχισαν να ενεργούν αρνητικά αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο πολύ πριν το 2009 ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Το σχέδιο που φαίνεται στις φωτογραφίες θα λάβει σύντομα οριστικό τέλος με την απομάκρυνση Παπανδρέου.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στις φωτό (ανοίγουν σε νέο παράθυρο) για μεγέθυνση.
γράφει ο ο 29-26
από το Himaira
Διαβάστε αναλυτικά... πως μεθοδεύουν την χρεοκοπία.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καταρρέει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της. Δεν πρόκειται μόνο περί των πρωτοφανών, αντιλαϊκών , αντικοινωνικών και ανθελληνικών μέτρων από μια αυτονομαζόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αλλά περί αποκαλύψεως του συστηματικού ψεύδους και της εξαπάτησης με τα οποία καθησυχάζει το Λαό μέχρι να καταφέρει τα κτυπήματά της.
Πόσες φορές τους τελευταίους μήνες ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν διαβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Είναι ολοφάνερο ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι πλήρως αναξιόπιστοι. Οι προεκλογικές τους υποσχέσεις απέχουν πολύ πέραν των συνήθων ψευδών που είχε συνηθίσει να ανέχεται ο Λαός από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Με την καταστρεπτική πολιτική τους δεν σώζουν τη Χώρα από τη χρεοκοπία αλλά οδηγούν το Λαό στην εξαθλίωση.
Η Κυβέρνηση απέτυχε να κυβερνήσει τον τόπο προστατεύοντας τα συμφέροντα του Λαού. Οφείλει αμέσως να παραιτηθεί και η Χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων τα οποία άμεσα πρέπει να διαλυθούν. Ο πολιτικός τους βίος τερματίσθηκε, Αν δεν το πράξουν μόνοι τους θα το πράξει βίαια ο Λαός. Και δεν πρόκειται μόνο περί του κυβερνώντος κόμματος αλλά όλων των κομμάτων. Αν έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης πρέπει σήμερα να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. Αλλά δεν πρόκειται γιατί είναι συνένοχοι στα εγκλήματα κατά του Λαού. Δεν τους απαλλάσσει σε τίποτα από τις ευθύνες τους επειδή δεν ανήκουν στην κυβερνώσα παράταξη. Έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες γιατί υπηρετούν το ίδιο ανθελληνικό και αντιλαϊκό σύστημα εξουσίας.
Η Χώρα βαίνει προς το χάος και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι βέβαιο πως οι βουλευτές και τα κόμματα θα εξαφανισθούν όταν θα έρθει το τέλος αφού έχουν εξασφαλίσει τις καταθέσεις τους για τους ιδίους και τις οικογένειες τους. Αλλά ο Λαός θα τους αναζητήσει και από την οργή του δεν θα γλυτώσει κανείς. Τώρα είναι η ευκαιρία, όσοι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και αισθάνονται Έλληνες, να παραιτηθούν άμεσα και να ωθήσουν την ανθελληνική Κυβέρνηση στην πτώση. Άλλως είναι συνένοχοί τους.
Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας, τους επισκέπτες της σελίδας μας να κινητοποιηθούν δυναμικά στους χώρους τους και να αξιώσουν την παραίτηση της Κυβέρνησης και διάλυση όλων των κομμάτων της Βουλής. Άμεση προκήρυξη εκλογών και ανάδειξη συντακτικής Βουλής για να τεθεί τέλος στην άθλια μεταπολίτευση με την ψήφιση νέου Συντάγματος. Έλεγχος των υπευθύνων, καταδίκη και δήμευση των περιουσιών τους. Επιτέλους να σταματήσει η διαφθορά και να ανασχεθεί η κατρακύλα του Έθνους.

http://apostratoi.blogspot.com/2011/09/blog-post_8806.html#comments

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Related Posts with Thumbnails