Καλώς ήρθατε

Λοιπόν, άκου μ@λ@κ@

Από την ημέρα που ανέβασα αυτό το πράγμα για να γράφω δεν έχω δει ούτε μια φορά τα στατιστικά του. Δεν έχω ιδέα ούτε καν πώς τα βρίσκουν και τα διαβάζουν. Το έχω ξαναγράψει στο πρώτο κείμενο που ανέβασα εδώ, έγραφα σε ένα έντυπο, αλλά την ημέρα που μου είπαν να κόψω την κριτική στο καθεστώς και-αν-μπορώ-να-γράφω-καμιά-καλή-κουβέντα, σηκώθηκα κι έφυγα. Έχασα λεφτά, αλλά τον κώλο της συνείδησής μου τον κράτησα. Γι’ αυτό κι έχω βαρεθεί τα λαμόγια και μπορώ να τα βρίζω όπως γουστάρω. Γι’ αυτό, ούτε ζητάω ούτε παραχωρώ άλλοθι.

Νομίζω ότι αυτά που γράφω τα διαβάζουν λίγοι και καλοί. Αυτό το έχω καταλάβει κι από τα μέιλ που παίρνω. Επειδή, όμως, οι...ρουφιανάκοι δε λείπουν και κάποιοι ηδονίζονται με τα μπινελίκια, επίτρεψέ μου σήμερα φίλε να γράψω κάτι για τον αναγνώστη του Πάσχου, του Μπάμπη και του κάθε άρρωστου νεοσιχάματος που κάνει παιχνίδι βρώμικο στο twitter και στο facebook και μπορεί να περνάει κι από δω να «δει τι παίζει».

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ετοιμάζεστε να ξαναπαίξετε το ίδιο παιχνίδι εκβιασμού για να μας πάρετε κι άλλο το κεφάλι με νέα μέτρα. Θα μας πείτε πάλι τα γνωστά ότι δε θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Θα ξαναπείτε ότι τα λεφτά τα τρώνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ξέρω ότι θα βρείτε ευήκοα ώτα ηλιθίων που θ’ αρχίζουν να καταριούνται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Αν το πρόβλημα ήταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις, θα μπορούσατε να μην τους πληρώνατε για έναν ή και δύο μήνες και να τελείωνε το θέμα.

Παράλληλα θα διατάσσατε τις τράπεζες να μη ζητήσουν δόσεις δανείων από αυτούς που δε θα πληρωθούν. Οι τράπεζες έχουν πληρωθεί ήδη για κάθε δάνειο που έδωσαν, πρώτον από τους ληστρικούς τόκους και δεύτερον από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.

Επίσης, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, Εταιρείες Ύδρευσης και κάθε ιδιωτική εταιρεία που παρέχει αγαθά (π.χ. τηλεπικοινωνίες) χρησιμοποιώντας δημόσια περιουσία, δε θα ζητούσαν πληρωμή λογαριασμών όσων δε θα πληρωθούν.

Τέλος, θα έμπαιναν σε εφαρμογή όλα τα γαμωσχέδια κρίσεων και καταστροφών που υπάρχουν στα συρτάρια σας και θα έπρεπε να είχατε μαζέψει ένα σκασμό λεφτά για την υλοποίησή τους, καθώς κάθε χρόνο εντάσσονται στον προϋπολογισμό και παίρνετε φόρους γι’ αυτά. Από αυτά τα γαμωσχέδια θα κάλυπταν τις ανάγκες τους όσοι δε θα πληρωνόταν.

Αυτό σημαίνει κοινωνία και Κράτος. Για να οργανώνει και να βρίσκει λύσεις. Όμως αν γινόταν αυτό, θα μάθαιναν όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις. Και τότε θα σας γαμιόταν το άλλοθι.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ξέρουμε και οι δύο ότι το πρόβλημα του καθεστώτος είναι οι τράπεζες. Αν δεν πάρουμε τη δόση του δανείου δε θα μπορέσουμε να τη δώσουμε ολόκληρη για να ξεπληρώσουμε τους τόκους από τα δάνεια που πήρατε σα χώρα και τα ντερλικώσατε πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Ξέρουμε ότι αν δεν πληρώσετε τις δόσεις στους διεθνείς τοκογλύφους που σας τάιζαν τόσα χρόνια, αυτοί δε θα δανείσουν τις ελληνικές τράπεζες και τότε το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και τη ζημιά θα την πάθουν οι υποστηρικτές και χορηγοί του καθεστώτος, οι τραπεζίτες.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ξέρουμε ότι μας έχετε βάλει σε αυτό το λούκι για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες και ίσως παραπέρα κάποιες ευρωπαϊκές. Οπότε είναι μεγάλη κουτσαβακιά να το χρεώνετε στους εργαζόμενους. Λέτε για τους δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχει τρόπος να κάνετε το δημόσιο υγιές και παραγωγικό. Αλλά δε θέλετε. Θέλετε να μένει εκτεθειμένο στις κατάρες των πολιτών ώστε να μπορείτε να το ξεπουλήσετε σε εταιρείες των Μπομπολαίων, των Ψυχάρηδων και των Κοκκαλαίων. Γι’ αυτό μιλάτε για ιδιωτικές εφορίες και για ιδιωτικές εταιρείες που θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους του δημοσίου. Διαβάζω αρκετούς που βρίζουν τη «φακλάνα που δουλεύει στην τάδε δημόσια υπηρεσία και με ταλαιπωρεί». Και δεν καταλαβαίνει ο στόκος ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η τάδε υπηρεσία, πάλι μια «φακλάνα» θα κάθεται εκεί, μόνο που θα πληρώνεται 500 ευρώ, αντί για 1.200. Χάρηκες ηλίθιε, ε; Αυτό θες, μια κούφια εκδίκηση επειδή δε μπήκες εσύ στο Δημόσιο αν και το πάλεψες. Ανθρώπινο το βρίσκω. Άκου και το υπόλοιπο, όμως. Αυτή η «φακλάνα» θα σου λέει ότι πρέπει πλέον να πληρώνεις 10 ευρώ για κάθε σου συναλλαγή με την υπηρεσία, σε κάθε υπηρεσία, για κάθε υπηρεσία. Ξέχασες τι έπαθες ηλίθιε με τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών. Γι’ αυτό θα μείνεις πάντα ηλίθιος, επειδή ξεχνάς.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Μας λένε συνέχεια οι δικοί σου ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε ο καφετζής που πουλάει 10 καφέδες την ημέρα στη γειτονιά και δεν κόβει απόδειξη ή ο τάδε μαγαζάτορας που κλέβει ΦΠΑ. Βρες μου ένα λόγο να μην το κάνει. Βρες μου κάτι που η Πολιτεία επέστρεψε στον μεροκαματιάρη από τους φόρους που του παίρνει χρόνια ολόκληρα. Πες μου έναν πολιτικό που ξεψαχνίστηκε όχι για το έσχες, αλλά για το πόθεν. Πες μου έναν μεγαλοφοροφυγά που μπήκε φυλακή. Πες μου βρε μαλάκα, γιατί από τη στιγμή που το Κράτος θεωρεί κλέφτη τον μικροεπιχειρηματία και δίνει τρόπο νομιμοποίησης στο μεγαλοφοροφυγά μέσω των περαιώσεων, να μην κρύψει κάτι κι ο μικρός; Έτσι τον έμαθες κι έτσι τον υποχρέωσες να κάνει για να επιβιώσει εκείνος και να δημιουργήσεις συνενόχους εσύ.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Κυνηγάνε τ’ αφεντικά σου τον εργάτη που δέχεται να δουλέψει δίχως ένσημο για να μη χάσει τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκε κάποιος μεγάλος για το θάνατο ναυτεργάτη στα ναυπηγεία. Κατηγορεί το καθεστώς σου τον ιδιωτικό υπάλληλο επειδή ζητά να ζήσει αξιοπρεπώς κι όποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί τον βαφτίζει «μέλος συντεχνίας». Τελευταία, το καθεστώς σου υποσχέθηκε την ποινή του ενός εργαζόμενου σε κάθε οικογένεια. Ούτε αυτό δε θα το καταφέρετε. Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν δίχως καν έναν εργαζόμενο. Κι αυτό, επειδή πρέπει να σώσετε τις τράπεζες. Κι αυτή η σωτηρία απαιτεί αίμα. Δικό μας. Απαιτεί ύφεση. Απαιτεί απολύσεις και γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους. Βρήκατε και τα κάνετε. Να παρακαλάτε μόνο μην έρθουν κάποτε τούμπα τα πράγματα. Τότε θα παρακαλάτε να σωθείτε αλλά μόνο ένα θα σου πω εκείνη τη στιγμή:

Λοιπόν, άκου μαλάκα… οι χάρες τελειώσανε.
Άμε στο διάολο.
γράφει ο kartesios

17 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ να δεχθείς τα θερμά μου συγχαρητήρια! Τίποτε άλλο...

καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνω κι εγώ ένας φως στο τούνελ. Μια αλήθεια, τουλάχιστον να ξέρω προς τα πού να ρίξω μια μούτζα. Γιατί, για την ώρα την ρίχνω σε μένα... Πολύ καλό άρθρο! Μπήκε ήδη με μαγνητάκι στο ψυγείο μου...

Βακαλόπουλος Παναγιώτης

Φοίνικας είπε...

Βλέπω δίπλα ακόμα επαγγελματίες κάθε είδους να γιουχάρει ο ένας τον άλλο. Ο ταξιτζής τον τύπο που έχει συνεργείο γιατί τον "έκλεψε". Ο ιδ. υπάλληλος τον δημ. γιατί κωλοβαράει και δεν του δίνει το χαρτί. Τον ελεύθερο επαγγελματία τον δάσκαλο γιατί δεν μαθαίνει γράμματα στον γιο του παρά τον πάει εκδρομή. Πότε θα το καταλάβουμε πως δεν φταίει κανείς μας; Το "Διαιρεί και βασίλευε" που έχει μπει σε πλήρη ισχύ πότε θα το μάθουμε γμτ μου;!!!

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

kartesios,
Δανείζομαι το κείμενό σου για δημοσίεθση στο φατσοβιβλίο μου.
Ευχαριστώ
ΣΓ

Dimitrios Mantes είπε...

ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ "ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΠΟΛΙΤΗ". ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Η ΟΡΓΗ ΦΕΥΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΛΗΣΜΟΝΕΙ, ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Dimitrios Mantes είπε...

ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΜΕΝ, ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕ..ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ. ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και με την δημόσιο υπάλληλο που εγκρίνει ή παραβλέπει, με όφελος ή μη, την δημόσια δαπάνη που καρπώνεται ο δημοσιοιδιωτικός τομέας, εσκεμμενα ή μη, τι θα γίνει;
Δεν θα περιοριστεί ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω απλά να σου δώσω συγχαρητήρια αλλά να σε αναδείξω κ ηρώα!!!! Αυτά που λες κ γραφείς, πιστεύεις με όλο σου το είναι η αλήθεια!!! Μόνο που οι κακομοίρηδες πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε πια μορφωμένοι κ όχι σαν τούς μεγαλύτερους που πιστεύουν ακόμη τούς ψεύτες!!! Κ εγώ τελείωσα οικονομικά κ καταλαβαίνω την κάθε παπάρα που εκτοξεύουν στις συζήτησης με τούς κολλητούς τούς (κανναλαρχες, δημοσιογράφου). Τέλος τα ψέματα παιδιά!! Μπράβο κοπελιά μου πάμε γερά όλου!!!!!!!!!!

Vassilios A είπε...

Μπράβο... Συγχαρητήρια...
Περιεκτικό, αληθινό και πολύ καυστικό.
Συνέχισε...

Ανώνυμος είπε...

Στέλιος.Α.
Συγχαρητήρια αδελφέ. Πολύ δυνατός. Να είσαι καλά.

Elena είπε...

Εύγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι, όπως γράφεις και στις προϋποθέσεις δεν θα αναρτώνται υβριστικές εκφράσεις κλπ. Το άθρο είναι εξαιρετικό, δομημένο και τεκμηριωμένο.
ΑΛΛΑ, διαφωνώ με το εκλαϊκευμένα χυδαίο Μαλάκες... και να σου πω έναν απλό λόγο, που νομίζω (απ' ότι έχω εισπράξει από την επικοινωνία μας στο twitter) ότι σε εκφράζει, τελικά μένει να είμαστε μαλάκες, εμείς που τελικά διαβάσαμε "ρουφήξαμε" κατ' ουσcία το άρθρο, διότι αυτοί που εννοείς, τα λαμόγια, οι μαλάκες (ελπίζω αυτούς να εννοείς), μόλις αντιλήφθηκαν, ποιούς εννοείς παράτησαν την ανάγνωση.
... Άσε που δεν πολυπιστεύω, ότι είναι ικανοί να καταλάβουν μία πρόταση περισσότεροι από γραμμούλες του facebook ή του twitter, πόσο μάλλον ένα κείμενο. Οπότε παράκληση μην εκχκυδαΐζεις τα γραπτά σου ... κάντε για μας... κάντο για μένα τον πνευματικά εγγύτατο φίλο σου.
Odysseas Darthmohl / απευθείας: odys7843@gmail.com
Σίγουρα με ιδιαίτερη εκτίμηση

apneagr είπε...

Odysseas Salonikios να σε καλά, καμιά φορά χρειάζεται να τα λέμε και λίγο πιο λαϊκά δεν νομίζεις; όχι τόσο για να μας καταλαβαίνουν αλλά για να εκτονωνόμαστε. :) :)

GEORGE-G. είπε...

Καλά τα λες αλλά
1. Όλοι όσοι τουλάχιστον έχου με ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου, είμαστε εγκλωβισμένοι στη "σωτηρία" των τραπεζών αφου εξ' ορισμού η κατάρευση μιας τράπεζας συνεπάγεται άμεση καταστροφή των αποταμιευτών. Οι τραπεζίτες ωστόσο σίγουρα έχουν εξ-ασφαλίσει την προσωπική τους καλοπέραση και αρκετή μαγιά για να ξαναχτίσουν τα μαγαζιά τους. Δεν είναι μόνο ιδεολογικό το σύνδρομο της συνενοχής (που υποκινούσε ο Πάγκαλος με το μαζί τα φάγαμε) ώστε να το αποτινάξουμε με ένα σοκ, μια κραυγή, δυστυχώς έχει βαθειές υλικές ρίζες.
2.Στο πρακτέο : Πως ο κάθένας χωριστός "μαλάκας" μπορεί να αντιπαρατεθεί στο "σύστημα".Αν τουλάχιστον έδειχνες έναν τρόπο να διεκδικήσει ο "μαλάκας" τη φωνή και τα θεμελίώδη δημοκρατικά δικαιώματα του(ισηγορία, ισονομία ,ισοκρατία) πέρα απ' το σάπιο κομματοκρατικό μοντέλλο, η κραυγή σου θα άρχιζε να δείχνει διεξόδους.

apneagr είπε...

GEORGE-G. ο τρόπος είναι ένας αλλά, δυστυχώς ξαναγίναμε χέστηδες

Related Posts with Thumbnails