Καλώς ήρθατε

Το τέλος της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης είναι εδώ! Με νόμο που έρχεται…

Πόσο εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος ρατσιστής; Πανεύκολα μπορούν να του φορέσουν αυτή την ταμπέλα! Αρκεί απλά να εκφράσει την άποψη του με μερικές λέξεις. Αρκεί απλώς να πει πως δεν δέχεται άλλους παράνομους στη χώρα του για να χαρακτηριστεί ρατσιστής, νεοναζί και χιτλερικός.

Εύκολα μπορούν κάποιοι να κάνουν συνειρμούς πως ο άνθρωπος αυτός που απλώς μιλά για νομιμότητα έχει βίαιες διαθέσεις, και ας είναι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος του κόσμου, από τη στιγμή που μιλά για νομιμότητα σε αυτή τη χώρα και στρέφεται "εναντίον" κάποιων ξένων παρανόμων είναι "ρατσιστής" και πρέπει να καεί στην πυρά, να περάσει από μια σύγχρονη ιερά εξέταση, να φοβάται πως θα τον στείλουν στη Γυάρο οι εκπρόσωποι της "σοσιαλιστικής" Χούντας, ή πως θα χρειαστεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο σε κάποια χώρα που επιτρέπει την ελευθερία της σκέψης και της διάδοσης ιδεών! Όχι δε σας κάνω πλάκα! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ… Και ναι, ίσως δεν θα ήταν τόσο τρομακτικός αν δε χαρακτηρίζαμε ο ένας τον άλλον "ρατσιστή" έτσι ελαφρά τη καρδία!

Το νέο Σχέδιο Νόμου με τίτλο...
«Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», που θα υποβληθεί το Μάρτιο για ψήφιση στη Βουλή, στο Άρθρο 3 και στις δύο πρώτες του παραγράφους αναφέρει:

"1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη."

Σε αυτό το σημείο θα σας παραθέσω αυτούσιο το σχόλιο που άφησα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

"Το συγκεκριμένο άρθρο στην 1η του παράγραφο ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!
Σε μια τάχα μου δήθεν αριστερίστικη κοινωνία είναι πολύ εύκολο οποιοδήποτε άρθρο ή οποιαδήποτε άποψη που δημοσιεύεται δημόσια να χαρακτηριστεί ρατσιστική.
Αν θέλετε να φιμώσετε τους πολίτες και να τους αναγκάσετε να μην εκφράζονται δημόσια με το φόβο του προστίμου ή της φυλάκισης σημαίνει πως οδηγούμαστε σε μια «σοσιαλιστική» ΧΟΥΝΤΑ!

Εγώ προσωπικά έχω χαρακτηριστεί πάρα πολλές φορές «ρατσίστρια» για κείμενα μου. Τι σημαίνει αυτό; Πως είμαι; Πως υποκινώ τη βία; Ή πως είναι απλώς ΚΑΘΕΣΤΩΣ να έχεις κάποιες συγκεκριμένες απόψεις και όταν πας να εκφράσεις κάτι διαφορετικό πέφτουν τα κοράκια να σε φάνε;
Είναι μόδα να παριστάνεις τον δήθεν αριστερό, και οποιοσδήποτε άλλος είναι ρατσιστής… Τι θα με κάνετε εμένα; Θα με βάλετε μέσα; θα με στείλετε στη Γυάρο επειδή ΔΕΝ είμαι κομουνίστρια; Να πάω να ζητήσω από τη Μέρκελ πολιτικό άσυλο επειδή στην Ελλάδα δε μ’ αφήνουν να γράφω ελεύθερα;

Ως δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του ειδησεογραφικού site trupokarudos
θα ήθελα να μου κάνει την τιμή να απαντήσει ο Υπουργός ο ίδιος στο σχόλιο μου!

Κύριε υπουργέ με βάση την παραπάνω παράγραφο κείμενα σαν τα παρακάτω
θεωρούνται ρατσιστικά; Ή απλώς κοιτάζουν τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία;
Αν είμαι ρατσίστρια ελάτε να με πιάσετε…

Η επιστροφή της φυματίωσης, οι λαθρομετανάστες και η επείγουσα εντολή για εμβολιασμό στα σχολεία!

Οι Έλληνες μετανάστες του παρελθόντος δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς τους κάφρους που παραβιάζουν τα σύνορα!

Γιατί ο μετανάστης-λαθρομετανάστης να θέλει να έρθει στην Ελλάδα;

Ναι ελάτε! Με λένε Ευαγγελία Καλλιόπη Πακάκη. Γεννήθηκα στη Ρόδο. Ζω στη Θεσσαλονίκη και αν μπείτε στο site μου έχει και τηλέφωνο να σας πω και διεύθυνση να ρθείτε αμέσως να μου φορέσετε χειροπέδες! Δε θα αντισταθώ!

Εμπρός λοιπόν! Μαστιγώστε με!
Και θα βρείτε και πολλούς σαν εμένα!!!"

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα έπρεπε να φροντίζει για τα δικαιώματα όλων και όχι να μεριμνά για τα δικαιώματα κάποιων καταργώντας κάποια άλλα επίσης θεμελιώδη δικαιώματα! Φυσικά και πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρχουν κρούσματα βίας έναντι κάποιων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει καταργώντας την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία της έκφρασης και την ελεύθερη διάδοση ιδεών! Ναι κύριε υπουργέ, η ελευθερία έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που θα έπρεπε επίσης να προστατέψετε!

Κάποτε είχε πει ο Βολταίρος: "Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες"… Εσείς όμως αμφισβητείτε το μεγάλο Γάλλο φιλόσοφο! Και όμως κύριοι και κυρίες μου έτσι είναι, δεν έχουμε το δικαίωμα να φιμώνουμε και έπειτα να έχουμε την απαίτηση να λέμε πως το πολίτευμα μας είναι δημοκρατικό! Δεν έχει σημασία τι πρεσβεύεις, δεν έχει σημασία, αν διαφωνώ μαζί σου, αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να σε φιμώσω ακόμη και αν έχεις εντελώς αντίθετες απόψεις από εμένα.

Δικαιολογημένα και εγώ αναρωτιέμαι "Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;", εκτός από την Τρόικα φυσικά… Όταν σπούδαζα θυμάμαι κάτι αστεία τυπάκια από κάτι πεταμένες φοιτητικές παρατάξεις που μας προσέγγιζαν στα πρώτα έτη με το στανιό και ούρλιαζαν με φανατισμό στους διαδρόμους. Αν έλεγες κάτι που δεν τους άρεσε φώναζαν όλο και πιο δυνατά, και κάποιοι νταγλαράδες μεγαλόσωμοι θα ορκιζόσουν πως θα σε πλάκωναν στο ξύλο. Όμοιοι τους είναι οι προστάτες κάθε λαθραίου και μη νόμιμου σε αυτή τη χώρα. Και συγχωρέστε με δε με πειράζει το χρώμα, η καταγωγή και η θρησκεία αλλά η παρανομία που είναι η ρίζα του προβλήματος. Ναι με τον ίδιο τρόπο που με ενοχλεί και κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε και από εμάς τους ελληναράδες. Αλλά εγώ είμαι "ρατσίστρια", συγνώμη και πάλι το ξέχασα! Αυτοί κυβερνούν τη χώρα (ανεπίσημα φυσικά), οι πεταμένοι τσολιάδες των αριστερών τάχα-μου-δήθεν παρατάξεων, και αυτούς ευνοεί το νομοσχέδιο. Ποιος νοιάστηκε τώρα για τα δικαιώματα του Κινέζου και του Αφγανού! Θυμάται κανείς το παιδί που πέθανε επειδή έσκασε μια βόμβα στα χέρια του; Εγώ η "ρατσίστρια" όμως τον θυμάμαι!

Οι τάχα-μου-δήθεν αριστερές παρατάξεις που παίζουν με τον πόνο αυτών των ανθρώπων και είναι πάνω από όλα "φιλάνθρωπες" εξυπηρετούνται από αυτό το νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει τη φίμωση του Τύπου και των ελεύθερων μέσων του διαδικτύου, ώστε να συνεχίσουν ακάθεκτες το “έργο” τους… Οι ξένοι αντί για τη χώρα τους θα πεθαίνουν στην Ελλάδα, από βόμβες ή ασθένειες, οι Έλληνες θα τους εκμεταλλεύονται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, και όποιος μιλάει για ευθύνες και των ίδιων των μεταναστών (είναι ενήλικοι) και του κράτους που πρέπει να τους απελάσει και να μην τους μαντρώνει σε αυτά τα άθλια κέντρα υποδοχής μεταναστών είναι ρατσιστής. Αλλά είπαμε οι τάχα-μου- δήθεν- αριστερές παρατάξεις που παίζουν ένα τεράστιο ανήθικο πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος τους είναι πάνω από όλα "καλές" και "φιλάνθρωπες"!

Τώρα στα αλήθεια αφού μιλάμε για δικαιοσύνη, ποιος πρέπει να πάει φυλακή;

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ο Κάστωρ είπε...

Μετά την εκδίωξη του κομμουνισμού ο ολοκληρωτικός ναζισμός της νέας τάξης πραγμάτων αποπειράται με ένα κατάπτυστο για κάθε ελεύθερο και ελευθερόφρονα άνθρωπο νόμο να καταστήσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους όμηρους και άφωνους παρατηρητές της φίμωσής τους.
Το «1984» του μεγάλου συγγραφέα και αγωνιστή Τζ. Οργουελ και ο «Μεγάλος Αδελφός», ο «αόρατος» πρωταγωνιστής του αποκτούν σάρκα και οστά με την ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που εισάγει την ουσιαστική προληπτική φίμωση και τον έλεγχο του ψυχισμού τρίτων.
Όταν κ. υπουργέ ανέλυα στο site διαλόγου του ΠΑΣΟΚ τις έννοιες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, κάποιος εκ των διαδικτυακών συνομιλητών μου, δηλώνων οπαδός του ΠΑΣΟΚ, με αποκάλεσε «παλιοκομμούνι» και με πίεσε με ύβρεις και απειλές να παύσω να αναλύω «κομμουνιστο-μαρξιστικές ιδέες». Αυτή ήταν η θεώρησή του για την ίδια την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Ως ελευθερόφρονας άνθρωπος δεν ζήτησα και δεν ζητώ την «προστασία» κανενός…

Εσείς κ. υπουργέ προχωρήσατε σε μία ενέργεια την οποία δεν σας την ζήτησα, ούτε θα σας την ζητήσω ποτέ (αν και πολλάκις θιγόμενος), γιατί θίγει βάναυσα την ελευθερία του ανθρώπου και της έκφρασής του. Η ενέργεια σας αυτή κ. υπουργέ προσβάλλει τα θέσφατα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε θεμελιώδους έκφρασης της προσωπικότητάς του.
Παρότι νομικός δεν θα γράψω νομικά και δεν θα επικαλεστώ στην παρούσα επιστολή μου το Σύνταγμα και τις δεκάδες διατάξεις διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν απόλυτα την ελευθερία της κάθε περιεχομένου ανθρώπινης έκφρασης, την οποία παραβιάζετε βάναυσα και κατάφορα με το νομοσχέδιό σας.
Θα σας επισημάνω μόνο, ότι με την συμπεριφορά σας αυτή προκαλείτε αυτομάτως στο μυαλό μου την εικόνα του ανθρώπου που φορά μία μαύρη μπότα και επιδιώκει να καταπιέσει και να πατήσει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μου προκαλείτε έντονη ανάστροφο αντιφασιστική «εχθροπάθεια».
Ο ειδικός ποινικός νόμος τον οποίο εισάγετε είναι της αυτής αξίας και περιεχομένου με τους ναζιστικούς νόμους που απαγόρευαν και τιμωρούσαν την έκφραση αντιεθνικών, κομμουνιστικών και άλλων απόψεων.

Βεβαίως πλέον και μετά ταύτα, αν και σας κατέτασσα στους διασωθέντες από το κυβερνητικό πολιτικό ναυάγιο, δεν σας θεωρώ πια ούτε «σύντροφο», ούτε δημοκράτη, ούτε καν θα ήθελα να συνυπάρχω μαζί σας σε καμία συλλογικότητα, γιατί μου προκαλείτε έντονα αρνητικά συναισθήματα.

Ο νόμος που προτείνετε είναι χαρακτηριστικός νόμος φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος και περιέχει όλα τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης που αυτά εφαρμόζουν, όλα τα «απαγορεύεται» που εγκαθιδρύουν και χαρακτηρίζουν ολοκληρωτικά κάποια καθεστώτα. Δείχνει καθαρά φασίζουσα ολοκληρωτική νοοτροπία σύνταξης με αοριστολογικό, γενικευτικό περιεχόμενο που κατατάσσει τις αντίστοιχες ποινικές διατάξεις στην κατηγορία των πλέον ακραίων ασαφών κατά τα όρια διατάξεων.
Έκανα λόγο για τον Οργουελ … . Το νομοσχέδιο με τον καινοφανή και επιστημονικά ανύπαρκτο όρο της «εχθροπάθειας» εισάγει ως ποινικά κολάσιμη και απαγορευτέα μία εσωτερική κατάσταση του προσώπου (αυτό καταμαρτυρεί το συνθετικό «-πάθεια»). Ελέγχεται ποινικά η εσωτερική πεποίθηση, μια εσωτερική τάση του προσώπου να «εχθρεύεται», ελέγχεται το φρόνημά του, ο στενός εσωτερικός κύκλος σκέψης του, η έκφρασή του κατά την πιθανή πρόκληση αυτής στον εσωτερικό κόσμο τρίτων. Αυτό αποτελεί ακραίο και πρωτοπόρο δείγμα φασισμού και ολοκληρωτισμού του προληπτικού συστήματος (αυτό όπως είπαμε ακολουθούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα).
Ο νόμος σας κύριε υπουργέ όχι μόνο είναι φασιστικός, αλλά είναι για τα σκουπίδια, για τον μεσαίωνα και τις «μάγισσες» που κυνηγούσαν οι «ιεροεξεταστές» με τα αυτά ασαφή, απροσδιόριστα και προσωπικά τους κριτήρια. Ως ελεύθεροι πολίτες και άνθρωποι εγώ και άλλοι σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εφαρμόσετε αυτό το νόμο. Προτιμούμε να μας βρίζουν οι φασίστες παρά να επιβληθεί ο φασιστικός νόμος.
Συνεχίζετε στο επόμενο σχόλιο...

Ο Κάστωρ είπε...

...Συνέχεια απο το προηγουμρνο σχολιο

Εάν θέλατε ή θέλετε να προστατεύσετε την κοινωνία από τον ρατσισμό εσείς και οι όμοιοί σας, θα έπρεπε να φροντίσετε πρωτίστως, ώστε να ασκούνται αδιακώλυτα και ίσα όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων.
Αυτό είναι το έργο της πολιτείας – κράτους και όχι η χυδαία φίμωση της έκφρασης των ανθρώπων.
Το νομοθέτημά σας θα έπρεπε να περιέχει μόνο καταδίκη και ακυρότητα των πράξεων που παρεμποδίζουν ή διακρίνουν στην ακώλυτη και ίση άσκηση των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, με βάση διακρίσεις φυλής, φύλου, χρώματος, έθνους, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων (οι τελευταίες δεν περιέχονται στο ακραίο τερατούργημά σας).
Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας και ο,τιδήποτε πέρα από αυτό είναι επονείδιστη διαστροφή και κατάλυση των θεμελιωδών αρχών της.
Αντί λοιπόν να τιμωρείτε την «εχθροπάθεια» με ακραία αδικήματα αφηρημένης διακινδύνευσης (είναι τα αδικήματα όπου τιμωρείται η θεωρητική δυνατότητα πρόκλησης αορίστου κινδύνου) θα έπρεπε να περιέχει το νομοσχέδιό σας μόνο θετικές διατάξεις που θα ακύρωναν κάθε πραγματική ενέργεια διακρίσεων και όχι με «εγκλήματα» δυνητικής αφηρημένης υπόστασης.
Ούτε κ. υπουργέ μπορείτε να ακυρώνετε και να ποινικοποιείτε την ιστορική και επιστημονική έρευνα (άρθρο 4).

Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;
Κ. υπουργέ, ως Πόντιος, έχετε πολλάκις παραστεί, μιλήσει και εκφραστεί σε εκδηλώσεις του ποντιακού ελληνισμού για τα θέματα της γενοκτονίας. Εχετε πολλάκις κατηγορήσει την Τουρκία για την εγκληματική συμπεριφορά της, τότε και σήμερα. Κατ’ εμέ ορθώς έχετε πράξει, αν και κάποιες φορές ίσως ορμώμενος και από προσωπικές μνήμες και συναισθηματισμό ξεπεράσατε το μέτρο.
Σε όλες αυτές τις αναφορές σας κ. υπουργέ ήσασταν «εχθροπαθής» κατά της Τουρκίας και προκαλούσατε στο ακροατήριο «εχθροπάθεια» με άγνωστες συνέπειες και επειδή κάποιες εκ των ανωτέρω υφίστανται έγγραφες ή στο διαδίκτυο θα με βάλετε στον κόπο να προκαλέσω άλλους (όχι εμένα γιατί είμαι ελευθερόφρονας) να σας μηνύσουν, διότι με τις δηλώσεις σας αυτές υπάρξει προκαλείται ή διεγείρεται εχθροπάθεια κατά ομάδων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που δυνητικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη.
Ομοίως πρέπει να συμβεί με όσους μιλούν για τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, για τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού, για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά των Εβραίων, του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κ.ο.κ.
Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές :
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

Προτείνω την άμεση συγκρότηση Μ.Κ.Ο. (να μας επιχορηγούν …) με σκοπό να μηνύει με βάση το νόμο αυτό όσους τον ψήφισαν και τον στηρίζουν.

Υ.Γ. Όπως είδατε οι χαρακτηρισμοί μου είναι αμιγώς πολιτικοί, συνεπώς δεν προκαλούν «εχθροπάθεια»!!!.

Related Posts with Thumbnails