Καλώς ήρθατε

Ιδού γιατί το Ελληνικό κράτος είναι διάφανο!

Είναι το θέμα που προαναγγείλαμε χθες. Προτιμήσαμε από το να βάλουμε σάλτσες και να γράφουμε κατεβατά, να παραθέσουμε μόνο στοιχεία χωρίς ούτε μία δική μας παρέμβαση (εκτός από τα ενδιάμεσα σχόλια).

Ποιος ήταν λοιπόν ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της "Διεθνούς Διαφάνειας" Ελλάδος από το 2005; Ο κύριος Αριστομένης Συγγρός.

"Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα διαφάνειας έχει συνεργασθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς."

Δείτε λοιπόν ενδιαφέροντα σημεία από το...βιογραφικό του κυρίου Αριστομένη Συγγρού:

Με σπουδές σε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γερμανία, ο Άρης Συγγρός εργάστηκε στην SIEMENS την περίοδο 1987-1999 κατά την διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε σε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Βιετνάμ). Ως εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας της Κεντρικής Υπηρεσίας Οργάνωσης και Συμβούλων της SIEMENS ανέλαβε την επίλυση προβλημάτων σε πολλά καίρια projects της εταιρείας σε διάφορες χώρες (Πορτογαλία, Σουηδία, κ.ά).

Έπειτα; Μα που αλλού;

Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργικού Σχεδιασμού στην ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» με αντικείμενο τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής λειτουργίας του Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου, του οποίου ανέλαβε και την διοίκηση κατά την διάρκεια των Αγώνων.

ΜΚΟ έχουμε;

Διατηρεί ενεργό παρουσία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σήμερα είναι μέλος της ευρείας συντονιστικής επιτροπής της «Καμπάνια των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα».

Και πως αξιοποιεί η "νέα διακυβέρνηση" αυτό το στέλεχος με το πλούσιο βιογραφικό;

Τον ορισμό του κ. Αριστομένη Συγγρού στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» και διακριτικό τίτλο «Invest in Greece S.A.» ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Συγγρός διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς» τα τελευταία πέντε χρόνια. (25/01/2011)

Και μία μεγάλη αλήθεια από το στόμα του Άρη Συγγρού: Ζήτημα νοοτροπίας η διαφθορά στην Ελλάδα (Καθημερινή)

Διαφωνεί κανείς;

I LOVE THIS COUNTRY!!
από το olympia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails