Καλώς ήρθατε

ΠΑΣΟΚ & the partners

Το κυβερνητικό οικοδόμημα σε κίνδυνο. Οι περιφερειακές εκλογές θα δώσουν ένα (μικρό ή μεγάλο) ράπισμα στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά όσοι θεωρήσουν ότι έπειτα θα είναι ζήτημα χρόνου η απεμπλοκή του σοσιαλιστικού κόμματος από την εξουσία, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εμπειρία στα δύσκολα και μελλοντικός σχεδιασμός. Τα αποτελέσματα των περιφερειακών θα αντιμετωπιστούν στωικά και με επιφανειακή ψυχραιμία. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες…», « η οικονομική κρίση…» «μια εκλογή που δεν αφορά την κατεξοχήν εκτελεστική εξουσία…μπλα, μπλα»

Θα αντιμετωπισθεί ως σεισμός. Το οικοδόμημα δεν καταρρέει. Δεν συντρέχει κανένας λόγος. Στη χειρότερη θα βγει "επισκευάσιμο". Και τότε ανασύρεται από το συρτάρι το plan B: Pasok & partners.

Θα έρθουν οι μηχανικοί και θα πουν «υποστυλώματα».
Και αίφνης αυτά θα εμφανισθούν...

Ένα «κεντροδεξιό» φρέσκο κόμμα, μες τη ζελατίνα, ένα κόμμα που ήταν προγραμματισμένο να μη μπει στη βάσανο των εκλογών και να πλασαριστεί ως εναλλακτική λύση αμέσως μετά τις κάλπες. Απευθύνεται σε μικροαστικά και αστικά στρώματα, που λίγο ή πολύ δεν έχουν νιώσει την οικονομική κρίση.

Ένα «αριστερό κόμμα», άρτι αποσχισθέν από την Κουμουνδούρου. Είναι η επιτομή της σύνεσης και της νηφαλιότητας ένα κόμμα με διείσδυση στα ίδια περίπου οικονομικά στρώματα αλλά με άλλες κομματικές αφετηρίες. Η κριτική στον δικομματισμό αντικαθίσταται σιγά-σιγά με την ανάδειξη των ευθυνών κυρίως των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Και βέβαια τρίτος στυλοβάτης το «υπερπατριωτικό κόμμα» που όταν αναλάβει κυβερνητικούς θώκους θα δημιουργήσει την μεγάλη Ελλάδα των 2 ηπείρων, των 5 θαλασσών, των μεγάλων του Οντάριο λιμνών και των 300 παράνομων ΧΥΤΑ.

Δεν λέμε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα. Κανείς δεν είναι πρόθυμος να εκχωρήσει μέρος της εξουσίας του. Πόσο μάλλον το ΠΑΣΟΚ. Ανάλογα με τις περιστάσεις και τα αμοιβαία πολιτικά συμφέροντα, τις οικονομικές εξελίξεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Οι συμμαχίες ήταν πάντα ευπρόσδεκτες και στην Ιπποκράτους με τέτοιο συνωστισμό αισθάνονται μια σιγουριά.

Στη χειρότερη το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει στο τρίκυκλο και θα περάσει ανέφελα στο 2013, όπου εκεί έχει ο Θεός, ο κόσμος δεν έχει, υπομονή, όλοι το ίδιο είμαστε, που να τρέχετε να βγάλετε άλλη κυβέρνηση και άλλα επιστημονικά.

Όταν στην Ιπποκράτους φθάνουν σήματα ανταρσίας εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, οι αποδέκτες σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους: Υπάρχουν και οι "άλλοι", η τρόικα αντιστηρίξεως.

Μικρός Οδυσσέας



από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails