Καλώς ήρθατε

Αν έχετε τα... καταδικάστε τον!!!

Οι γελοίοι! Μπήκαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη σπίτι του όπου βρισκόταν με τη γυναίκα και τα 4 παιδιά του! Ο άνθρωπος έκανε το αυτονόητο. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! Όπως οφείλουμε να κάνουμε όλοι.

Με καραμπίνα που κατείχε ΝΟΜΙΜΑ, έδωσε να καταλάβουν ότι εδώ “τα πρόβατα” τελείωσαν.

Δεν γυρνάμε πλέον μάγουλο, δεν έμεινε άλλωστε για να γυρίσουμε.

Αν θέλετε, καταδικάστε τον. ΤΕΣΣΕΡΑ παιδιά, μέσα στο σπίτι του και μπήκαν τα ανθρωποειδή πάνοπλα. Καταδικάστε τον λοιπόν, αν έχετε τα κότσια…

Γιατί αυτός ο άνθρωπος, άσκησε το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, το ηθικό του καθήκον, προάσπισε την εστία του και την ελευθερία του.

Καταλάβετε το κρατικοί υπάλληλοι της συμφοράς: ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ τέλος. Θα μπαίνουν με κουκούλες, θα βγαίνουν μόνο οι κουκούλες (γεμάτες).

Άσε που μπορεί να... σας ΡΗΜΑΞΕΙ στις μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος κλπ κλπ.

Ακολουθεί η είδηση από ΤΑ ΝΕΑ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα βρίσκεται 47χρονος αργυροχρυσοχόος από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν από τους ένοπλους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Το γεγονός της σύλληψης και της άσκησης εις βάρος του διώξεων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία προκαλεί ήδη αντιδράσεις ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αυτοάμυνας και των ορίων της.

Ο αργυροχρυσοχόος την ώρα που αντιλήφθηκε τους κακοποιούς βρισκόταν στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του στο Καψοχώρι Αλεξάνδρειας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πήρε στα χέρια του την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα και αθόρυβα έφθασε στην αποθήκη της μονοκατοικίας όπου είχε φυσίγγια και τη γέμισε. Τότε είδε τον συνεργό- τσιλιαδόρο των τριών ενόπλων που είχαν μπει στο σπίτι στην αυλή και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη μέση. Οι άλλοι τρεις, ακούγοντας τον πυροβολισμό βγήκαν από το σπίτι και ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών. Τελικά οι ληστές πήραν τον τραυματία συνεργό τους στο αυτοκίνητο που οδηγούσε πέμπτος συνεργός (ήταν κλεμμένο) και εξαφανίσθηκαν. Μία ώρα αργότερα εγκατέλειψαν τον τραυματία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ομως και το θύμα της απόπειρας ληστείας συνελήφθη και κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας έως χθες το απόγευμα που αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και αφού συντάχθηκε εις βάρος του το βαρύ κατηγορητήριο.

Προβληματισμός
Η ποινική αντιμετώπιση πολιτών που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους ειδικά σε μια περίοδο έκρηξης της εγκληματικότητας διχάζει (που το κατάλαβες ότι διχάζει μήπως ζεις σε καμιά άλλη χώρα;) και προκαλεί προβληματισμό και στον νομικό κόσμο που θέτει το ζήτημα των ορίων ανάμεσα στην αυτοάμυνα και την αυτοδικία. «Δυστυχώς, αντίστοιχα περιστατικά δεν είναι πλέον σπάνια. Η αυτοάμυνα όμως παραπέμπει σε μια παλαιότερη, παρωχημένη (!!!) εποχή. Επίσης όταν ένας πολίτης παίρνει τον νόμο στα χέρια του αυτό σημαίνει ότι οι μηχανισμοί καταστολής της εγκληματικότητας έχουν αποδυναμωθεί» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο ΑΠΘ.

Ειδικά ως προς τα όρια της αυτοάμυνας, ο κ. Μαργαρίτης σημειώνει ότι υπάρχουν νομικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία μια αντίστοιχη πράξη συνιστά αδίκημα ή όχι. «Η αυτοάμυνα δεν συνιστά αδίκημα όταν διαπιστωθεί ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος για να αποκρουστεί μία απειλή τη δεδομένη στιγμή» λέει ο κ. Μαργαρίτης. Αναφορικά με τη δικαστική τύχη του πολίτη που αποφασίζει να υπερασπισθεί τον εαυτό του, τραυματίζοντας ή και σκοτώνοντας έναν κακοποιό, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου εξηγεί: «Στις περισσότερες περιπτώσεις σχηματίζεται δικογραφία και πιθανότατα ασκούνται ποινικές διώξεις. Ωστόσο στην πράξη ο ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα απαλλάσσεται είτε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είτε στη χειρότερη περίπτωση στο ακροατήριο».
από το olympia

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Psaxmenos είπε...

Γιατί αυτός ο άνθρωπος μπορεί να φάει τα υπόλοιπα χρόνια του στη φυλακή, σε ένα κράτος που δεν καταδικάζει τη λαμογιά, την αρπαχτή και την καταστροφή του λαού του, αλλά το θάρρος κάποιου να σώσει δική του τη ζωή και των παιδιών του!!!
Τέτοιο (ΠΑΡΑ) ΚΡΑΤΟΣ φτιάξατε!!!!

Παιδιά σας έχουμε βάλει στη λίστα μας, , εάν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Πάντως οτιδήποτε θελήσετε μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα.

Φιλικά: Η ομάδα του katse-kala.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails