Καλώς ήρθατε

το τρίγωνο της αδικίας…

Μιλούμε για τους υπουργούς και τους λειτουργούς της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης. Ενώ στην πραγματικότητα δεν πρόκειται, παρά για τους υπουργούς και λειτουργούς της Νομιμότητας.

Η οποία Νομιμότητα μπορεί, συχνά, να έχει μικρή ή και μηδαμινή σχέση με την αληθινή Δικαιοσύνη. Αν δεν βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση και δεν έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με αυτήν.

Σχετικά, ιδιαίτερα, με τους λειτουργούς της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης, η πραγματικότητα μας λέει ότι είναι εγκλωβισμένοι-για να μιλήσουμε χονδρικά- μέσα σε ένα «τρίγωνο αδικίας».

Η μία κορυφή του τριγώνου αυτού της αδικίας συνίσταται στο γεγονός ότι την ηγεσία των λειτουργών της ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση. Και, αν λάβουμε υπόψη το πόσο σέβονται τη δικαιοσύνη οι εκάστοτε κυβερνώντες, αντιλαμβανόμαστε και τα κριτήρια, με τα οποία γίνονται, σε μεγάλο βαθμό, και οι εκάστοτε επιλογές τους. Που είναι, προφανώς, κομματικά και ιδιοτελή.

Την άλλη... κορυφή του «τριγώνου της αδικίας» χαρακτηρίζουν οι «χρυσές χειροπέδες». Που συνίστανται στην προνομιακή μισθοδοσία των δικαστικών λειτουργών. Γεγονός, που από καιρού εις καιρόν παίρνει σκανδαλώδεις διαστάσεις. Όταν εισπράττουν τερατώδεις αυξήσεις και υπέρογκα καθυστερούμενα…

Η προνομιακή μισθοδοσία των δικαστικών λειτουργών αιτιολογείται με την πρόφαση ότι πρέπει, τάχα, να μισθοδοτούνται προνομιακά, για να αποφασίζουν δικαιοκριτικά. Πράγμα, που αφήνει, κατά κάποιο τρόπο, να υπονοηθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων, που δεν μισθοδοτείται προνομιακά, δικαιολογούνται να λειτουργούν και πλημμεληματικά…

Αλλά η πραγματικότητα φαίνεται να είναι διαφορετική. Αφού η προνομιακή μισθοδοσία φαίνεται να λειτουργεί ως αντικίνητρο για την απονομή ακριβοδίκαιης δικαιοσύνης. Ιδιαίτερα, όταν οι άνθρωποι των λαϊκών τάξεων βρίσκονται σε αντιδικία με το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Όπου οι «χρυσές χειροπέδες» φαίνονται, σύμφωνα με πάμπολλα παραδείγματα, να υπαγορεύουν αποφάσεις που αλληθωρίζουν προς τα συμφέροντα των γαλαζοαίματων του κοινωνικού Libro d’ oro…

Και βέβαια πίσω κι απ’ τις «χρυσές χειροπέδες» βρίσκεται η πολιτικάντικη ιδιοτέλεια και αγυρτεία. Η οποία έχει συνδέσει σκανδαλωδώς την προνομιακή μισθοδοσία των δικαστικών λειτουργών με εκείνη των βουλευτών. Που σημαίνει ότι κάθε φορά, που παίρνουν αυξήσεις και καθυστερούμενα οι δικαστικοί λειτουργοί, παίρνουν ανάλογα και οι βουλευτές…

Και βέβαια την κορυφή του «τριγώνου της αδικίας» αποτελεί το ερεβώδες χάος της άδικης νομιμότητας, με βάση την οποία καλούνται να αποφασίζουν κάθε φορά οι δικαστικοί λειτουργοί. Που τους εξαναγκάζει, συχνά, να παίρνουν, όπως φαίνεται, υπό το κράτος συνειδησιακών συγκρούσεων, άδικες αποφάσεις.

Και βέβαια πίσω απ’ την άδικη νομιμότητα και πάλι βρίσκονται οι άδικοι νομοθέτες. Που, ενώ έχουν εγκλωβίσει το λαό και τους δικαστικούς λειτουργούς μέσα στα τρίγωνα και τα τετράγωνα και τα πολύγωνα γκέτο της αδικίας, οι ίδιοι κουκουλώνουν τη δική τους αγυρτεία και παραλυσία με την κουκούλα της ασυλίας.

Και δεν μπορούν, λέει, μέχρι το 2013, να αλλάξουν το καθεστώς της δύσοσμης αυτής δυσνομίας, γιατί δεν τους το επιτρέπει, λέει, το Σύνταγμα. Που, όπως φαίνεται, οι ίδιοι, σαν τους φαρισαίους του Ευαγγελίου, συνέταξαν έτσι, ώστε να περιφρουρούν το δικό τους άδικο και να κλείνουν την πόρτα της δικαιοσύνης για το λαό. Για να προσθέτουν πλιάτσικο στο πλιάτσικο. Και, εντεύθεν, πλούτο στον πλούτο. Το δικό τους και του συναφιού τους. Και φτώχεια στη φτώχεια του λαού…

Κι ύστερα «κόπτονται», τάχα, για κράτος δικαίου. Και φλυαρούν ανόητα και ανούσια περί δικαιοσύνης. Και, με περισσή υποκρισία, μέμφονται τον έναν ή τον άλλο δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό (τον κ. Σανιδά ή κάποιον άλλο), για να παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν το λαό. Έτσι ώστε να παγιδεύεται και να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η ρίζα και η πηγή του κακού είναι- κατά κύριο λόγο- αυτοί οι ίδιοι…

Πράγμα που, αν συνειδητοποιούσε ο λαός, όχι μόνο δεν θα τους χειροκροτούσε και δεν θα τους ζητωκραύγαζε και πολύ περισσότερο δεν θα τους ψήφιζε ποτέ, αλλά θα τους έστελνε «εδώ και τώρα» στον αγύριστο, με γιουχαΐσματα και «βρεγμένη σανίδα»…

Παπα-Ηλίας

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ.

Μετά την άσφαιρη σκανδαλολογία που μας έπρηξε έξι μήνες τώρα, ο βλακογιώργος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την ατζέντα και να αρχίσουμε να συζητάμε για άλλα πράγματα, ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ (την οικονομία, την ακρίβεια, την παιδεία, την καθημερινότητα, τ΄αρχίδια καπαμά).

ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΤΗ ΖΙΜΕΝΣ.

Τί μας λές πουλάκι μου, μιλάς σοβαρά;

Έτσι όμορφα τα σχεδιάζετε εκεί στην ιπποκράτους; Κεφάλια είναι ο λιμοκοντόρος ο Παπακωνστατίνου και ο κλαψιάρης ο Ραγκούσης.

Καλά κρασιά αμόρφωτε βουτυρομπεμπέ των βορείων προαστίων.

Εάν νομίζεις ότι επειδή είσαι μισός αμερικάνος και έχεις διάσημο επώνυμο ότι εμείς είμαστε ντόπιοι ιθαγενείς της μπανάνα ριπάμπλικ, ξανασκέψου το, ζωντόβολο.

Ξανασκέψου το γιατί σε περιμένουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ τους επόμενους μήνες.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι πραγματικοί, δεν είναι εντυπώσεις.

Οι συναλλαγές του φίλου σου του Τρεπεκλή, του Τσουκάτου, του Μαντέλη και καμμιά τριανταριά στελεχών του πασόκ ΕΙΝΑΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΟΛΗΣ.

Θά έλθει η μέρα που θα συζητάμε την υπόθεση Παυλίδη και τα υποτιθέμενα 100 ψωροχιλιάρικα και θα γελάμε.

Το πασόκ, βέβαια, δεν ξέρω τι θα κάνει αλλά υποψιάζομαι ότι θα ψάχνει για νέο αρχηγό να ξεκαθαρίσει τους λαδιάρηδες υπουργούς του πασόκ, που συνεχίζουν υποκριτικά να μας κάνουν κηρύγματα περί προσωπικής ηθικής, δημόσιας διαφθοράς, πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

Να κάνει δηλαδή όλα όσα δεν έκανες εσύ, άχρηστε ημίαιμε.

ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ (που εσύ ξεκίνησες, κάνοντας την τρίχα τριχιά) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Η ΖΙΜΕΝΣ ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

ΚΑΚΩΣ ΣΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΉΣ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΧΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

ΕΚΛΑΒΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΖΙΜΕΝΣ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Μέχρι τότε όμως θα πείτε το δεσπότη Παναγιώτη.

Κατάλαβες Γιώργο βαρεμένε, ή ακόμα να μπείς στο νόημα;

Είσαι και βούρλο, γαμώ το, και πρέπει να στα λέμε πολλές φορές για να εμπεδώσεις.

Related Posts with Thumbnails