Καλώς ήρθατε

Καταργούνται οι συντάξεις άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων

«Πονοκέφαλος Νο. 2» αναμένεται να προκύψει για την κυβέρνηση από το Λουξεμβούργο, μετά την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το αργότερο έως τα μέσα του 2009 το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναμένεται να καταδικάσει την χώρα μας για μια ρύθμιση που ισχύει στο δημόσιο και στον τραπεζικό τομέα και αφορά την συνταξιοδότηση των άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και τραπεζικών υπαλλήλων.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση. Κυβερνητικές πήγες υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συντάξεων που ήδη λαμβάνουν όσες τις δικαιούνται, ακόμα και εάν η χώρα μας καταδικαστεί. Όμως όπως εκτιμάται θα πρέπει να σταματήσει η χορήγηση τους σε άλλες (νέες δικαιούχους) γυναίκες από εδώ και στο εξής.

Πρόκειται στην ουσία για... μια διάταξη που ισχύει μόνο στην Ελλάδα εδώ και περίπου 30 χρόνια και αφορά επίσημα πάνω από 40.000 γυναίκες, οι όποιες λαμβάνουν την σύνταξη του πατέρα τους εφόσον παραμένουν ανύπανδρες. Άλλα δεν είναι μόνο αυτό. Τη σύνταξη αυτή τη λαμβάνουν ακόμα και γυναίκες οι όποιες έχουν εισόδημα από άλλες πήγες, όπως για παράδειγμα από μισθούς ή από άλλες συντάξεις. Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχουν σήμερα γυναίκες οι όποιες εργάστηκαν στο δημόσιο τομέα για 15-20 χρόνια και κατόπιν συνταξιοδοτήθηκαν στα 40 τους χρόνια με συντάξεις από την εργασία τους από 800 έως 1.000 ευρώ. Με την προσθήκη όμως της σύνταξης του πατρός τους, αυτή την στιγμή έχουν συνολικές αποδοχές περίπου 2.000 ευρώ.

Το κόστος για το δημόσιο μόνο για τις συντάξεις αυτές είναι τεράστιο και υπερβαίνει τα 550.000.000 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι η μέση σύνταξη κυμαίνεται μεταξύ 1.000-1.200 ευρώ μηνιαίως.

Φυσικά το κόστος για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των γυναικών αυτών από την εργασία τους είναι τεράστιο και είναι δύσκολο να υπολογισθεί. Η διάταξη αυτή ισχύει επίσης και στις τράπεζες του δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα (π.χ. Εθνική , Εμπορική κ.ά.).
Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη στο capital

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

maria mahou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΗ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΓΑΜΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 230 ΕΥΡΩ. ΤΟΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ (230 ΕΥΡΩ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΗΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ, ΟΤΙ Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ 1000-1200 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ΄40 ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ, ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 900 ΕΥΡΩ. ΕΤΣΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 450 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΔΙΑ ΤΟΥ 2, ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΩ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ. ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 230 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

apneagr είπε...

Τι να σου απαντήσω Μαρία τι...

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας,
κι εμένα η αδελφή μου παίρνει σύνταξη 300 ευρω και είναι ανεργη οχι γιατι βολεύτηκε με τη σύνταξη αλλά επειδή δεν υπάρχουν δουλειές και είναι 28 ετών. Τα χρήματα αυτά δε, τα συμπληρώνει με τη μητέρα μου που παίενει επίσης το ίδιο ποσό... 300 για να περάσουν το μήνα. Πως θα ζήσουν τώρα οι 2 τους;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ!

Related Posts with Thumbnails