Καλώς ήρθατε

Ακόμα μας... φτύνουν (για να μην μας ματιάσουν) για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004

Πριν από έναν χρόνο, το μόνο που είχαν δει τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στο Λονδίνο ήταν μόνο σκόνη και μία μεγάλη έκταση στο Στράτφορντ όπου θα κατασκευαζόταν το Ολυμπιακό Πάρκο.

Τώρα όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε επιθυμητό επίπεδο κατασκευής, έχουν πάρει την τελική τους μορφή και πολύ γρήγορα μέσα σε έναν ακόμα χρόνο θα είναι έτοιμες για να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός.

Ο Ντένις Όσβαλντ, πρόεδρος της επιτροπής της ΔΟΕ, άνθρωπος που έχει εμπειρία στην πρόοδο μιας Ολυμπιακή διοργάνωσης, αφού είδε την Αθήνα τα έχει δει όλα, δήλωσε «εντυπωσιασμένος» απ’ όσα έχουν γίνει από τον περασμένο Μαίο που ήταν πάλι στο Λονδίνο.

Μάλιστα έκανε και… χιούμορ με την Αθήνα: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς έχει γίνει. Θα έχουμε Ολυμπιακό στάδιο. Αυτό δεν ήταν σίγουρο σε άλλη περίπτωση σε προηγούμενους Αγώνες» είπε ο Ντένις Όσβαλντ.

Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει όσα γράψαμε χθες περί απαξίωσης του έργου στην Ελλάδα, για τα χιλιάδες προβλήματα που είχε η ΔΟΕ τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με την «Αθήνα 2004» καθώς και για το ότι ακούνε Ελλάδα και… τρέχουν στη ΔΟΕ.
Σε ότι αφορά το Λονδίνο το Ολυμπιακό Στάδιο θα κοστίσει 1.4 δις δολ. για τους Αγώνες θα έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων και μετά 25.000 και ο δοκιμαστικός αγώνας το «test event» θα γίνει το 2011.

Αυτό όμως που ενδιέφερε πραγματικά τη ΔΟΕ δεν ήταν τόσο η πρόοδος των έργων, την οποία έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθούν καθημερινά από web cam. Το σημαντικό στην επίσκεψη είναι τα οικονομικά δεδομένα.
Και σε αυτά ο πρόεδρος της Οργανωτικής του Λονδίνου, Σεμπάστιαν Κόε (φωτό AP με Όσβαλντ) υποσχέθηκε ότι τα 13,8 δις δολ. του κόστους κατασκευής των έργων είναι εξασφαλισμένα και δεν τα επηρεάζει η ύφεση και η οικονομική κρίση.

Ελπίζουν όμως ότι θα εξοικονομήσουν περίπου 29 εκατ. δολ. από την αλλαγή χωροθέτησης του μπάντμιντον και της ρυθμικής γυμναστικής που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν σε μία πρόχειρη κατασκευή στο βόρειο Γκρένιτς σε μία υπάρχουσα, ενώ μάλλον θα μετακινηθεί η πυγμαχία από το ExCel, ένα συνεδριακό κέντρο που θ φιλοξενήσει αρκετά αθλήματα στο ανατολικό Λονδίνο.

Για να επιστρέψουμε όμως στα σχόλια του Ντένις Όσβαλντ, ίσως θα έπρεπε ο Σπύρος Καπράλος εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» και πρόεδρος της ΕΟΕ σήμερα να στείλει ένα γράμμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ και να του ζητά να… λείπουν τα σχόλια τόσο του Όσβαλντ όσο και των υπολοίπων μελών της ΔΟΕ.
από greek-olympics

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails