Καλώς ήρθατε

Απάντηση στον κ. Πιπερόπουλο για το:"Λίγες σκέψεις με αφορμή το «νέο» δίκτυο παιδεραστίας"

Λάβαμε ένα σχόλιο (το οποίο δημοσιεύεται και στα σχόλια της ανάρτησης) για τη ανάρτηση "Λίγες σκέψεις με αφορμή το «νέο» δίκτυο παιδεραστίας" του κ. Πιπερόπουλου το οποίο παραθέτουμε:


"Με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σας, επιτρέψτε μου, κύριε Πιπερόπουλε, να διαφωνήσω μαζί σας, διατυπώνοντας την ταπεινή μου άποψη κάτω από κάθε προτροπή-εντολή σας που παραθέτω σε εισαγωγικά:

«Πρώτον, καιρός να σταματήσουμε στην πατρίδα μας να "πέφτουμε από τα σύννεφα"...»

Αν σταματήσουμε να "πέφτουμε από τα σύννεφα", θα πει ότι εθιστήκαμε στη μπόχα, πάθαμε ανοσία απέναντι στη διαφθορά, και τα ηθικά αντανακλαστικά μας αποχαυνώθηκαν.

«Δεύτερον, να... σβήσουμε από το λεξιλόγιό μας την απίστευτη έκφραση "άτομα υπεράνω πάσης υποψίας".»

Αν δε θεωρούμε κανέναν και καμία υπεράνω υποψίας θα πει ότι χάσαμε την πίστη μας στον άνθρωπο και στο αξίωμα που κατέχει, και τότε όταν κάποιος μας μιλάει τον γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια, φανταζόμενοι τι μπορεί να κρύβει μέσα του. Με άλλα λόγια, καταντάμε κυνικοί.

«Τρίτον, το να εμπλέκονται αρχιμανδρίτες, ηγούμενοι, γέροντες ακόμη και δεσποτάδες σε οικονομικά, σεξουαλικά και πολιτικά σκάνδαλα ΔΕΝ μπορεί, πέραν του προβληματισμού και ΔΕΝ επιτρέπεται πέραν του σκανδαλισμού να εκλαμβάνεται ως γεγονός κλονισμού της πίστης μας σε Εκείνο, τον Ιησού τον Ναζωραίο…»

"Σκανδαλισμός" σημαίνει κλονισμός της πίστης κ. Πιπερόπουλε. Ο άλλος σκέπτεται, "αφού ο τάδε Αρχιμανδρίτης και ο δείνα Δεσπότης, που από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλάνε για Χριστό, κάνουν αυτά που κάνουν, θα πει ότι δεν πιστεύουν. Και για να μην πιστεύουν αυτοί που διαβάζουν τις Γραφές, κάτι θα ξέρουν..."

«Σε τελική ανάλυση καταντήσαμε ως κοινωνία εδώ που καταντήσαμε και θα συνεχίσουμε να κατρακυλάμε εφόσον ΔΕΝ τιμωρούμε τους κάθε λογής "κακούς" Και ΔΕΝ επιβραβεύουμε τους κάθε λογής "καλούς."…»

Η κοινωνίες ενάρετων πολιτών δε γίνονται με σκληρές τιμωρίες, κύριε Πιπερόπουλε. Γίνονται με την κατάλληλη εκπαίδευση, αρχίζοντας από τα νηπιαγωγεία. Θα μου πείτε, πώς να εκπαιδεύσει στην ηθική ο ανεκπαίδευτος δάσκαλος;
Όσο για την επιβράβευση των καλών, τέτοια δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία. Η μοίρα των καλών ήταν σταύρωμα, φυλακή, εξορία, και, στην καλύτερη περίπτωση, περιφρόνηση και απομόνωση... Αφήστε που ο "καλός" που αναμένει επιβράβευση, δηλαδή τιμή και δόξα, επειδή απλά συμπεριφέρεται ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ, δεν είναι πραγματικά καλός.


Μαρία Σεφέρου

5 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Εκτιμούσα πάντα τον κ. καθηγητή. Σήμερα όμως, και αν βέβαια διερμήνευσα σωστά το πνεύμα της κ. Σεφέρου, θα ταχθώ με το μέρος της.

Πράγματι, ένας υγιής και ορθός τρόπος αντιμετώπισης της σαπίλας που βιώνουμε. Μπράβο!

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου.

AATON είπε...

Τέλειες απαντήσεις, "της βγάζω το καπέλο" της κυρίας Σεφέρου!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ωστόσο θα σταθώ στο σημείο ως προς τον ανεκπαιδευτο δάσκαλο. Ως προς την ηθική "εκπαίδευση" οι απόψεις διίστανται : διδάσκεται η αρετή ή όχι? Είναι έμφυτη και μπορεί να διαμορφωθεί, να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί. Με ποια μέσα όμως? Γιατί προχωρώντας παραπέρα, για να διδαχθεί η ηθική θα πρέπει η Πολιτεία και η κοινωνία να δέχονται ΜΙΑ ηθική και όχι την ηθική του συμφέροντος. Δέχεται η κοινωνία μας μία ηθική? Θεωρεί την αρετή ύψιστο αξίωμα ή απλά μια μεγαλοστομία για εκγαρδιωτικές πομφόλυγες? Και αν δέχεται ότι υπάρχει μία και ενιαία ηθική, ποιος θα την διδάξει? μα ο ενάρετος που συχνά στη λαϊκή αντίληψη είναι ο ιερέας, ως φορέας του θεϊκού νόμου.

Με λίγα λόγια αγαπητέ ΑΠΝΕΑ "πάρ' τ' αυγό και κούρευτο"...Γιατί ό,τι και αν διδάσκει ο εκπαιδευτικός, έρχεται η οικογένεια και η κοινωνία και τα κάνουν ρημαδιό. Εκτός και αν η κ. Σεφέρου αναφέρεται στην επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, οπότε (αν και εκπαιδευτικός εγω η ιδια) όχι μόνο επαυξάνω , αλλά εις τη νιοστή....

Οι σκεψεις μου επουδενί δεν αναιρούν τη συμπόρευσή μου με τα γραφόμενά της.

Καλησπέρα :)

Maria Seferou είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα θετικά σας σχόλια!

Η Μαριάννα έθεσε πολύ σπουδαία ερωτήματα περί ΗΘΙΚΗΣ, στα οποία θα προσπαθήσω, όταν βρω λίγο χρόνο, να καταθέσω τις απόψεις μου σε ξεχωριστό άρθρο.
Ελπίζω, όταν θα είναι έτοιμο, το φιλόξενο apneagr να το αναρτήσει. Φυσικά θα αναρτηθεί και στο δικό μου μπλογκ.

apneagr είπε...

Πάντα στην διάθεση κάθε αναγνώστη με αξιόλογη άποψη.

Related Posts with Thumbnails