Καλώς ήρθατε

Το ατελέσφορο της κοροϊδίας


Μόλις προχθές ήταν που λέγαμε ότι η πράξη αποδεικνύει πως ο Κ. Καραμανλής κάθε άλλο παρά ισχυρό χαρτί αποδεικνύεται μέχρι τώρα για το κόμμα του. Γιατί φυσικά μόνο σύμπτωση δεν είναι πως όσο πυκνώνει τις εμφανίσεις του, τόσο διευρύνεται η δημοσκοπική απόσταση που χωρίζει τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, ευεξήγητο είναι το φαινόμενο, καθώς ή αποστασιοποιημένος εμφανίζεται απ όσα απασχολούν την κοινή γνώμη ή σε χοντροκομμένα και αυταπόδεικτα ψέματα επιλέγει να καταφύγει.

Για την οικονομική κρίση, για παράδειγμα, ακόμη δεν έχει καταφέρει να ψελλίσει ένα μέτρο της προκοπής, έτσι ώστε να δείξει ότι συνειδητοποιεί έστω τη σοβαρότητα της κατάστασης. Για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου λέξη δεν βγαίνει από τα χείλη του, λες και όλα αυτά τα απίθανα που καθημερινά αποκαλύπτονται δεν έχουν συμβεί στην Ελλάδα και επί πρωθυπουργίας του, αλλά σε κάποια άλλη χώρα με την οποία δεν έχει λόγο ν ασχοληθεί.

Μην μπορώντας ή μην... τολμώντας, όμως, ν ασχοληθεί με τα σοβαρά και τα μεγάλα, αναζητεί καταφύγιο στην πρακτική την οποία πάγια ακολουθεί και μέσω της οποίας έφτασε στην εξουσία και τη διατηρεί επί πέντε χρόνια: στην υπερβολή και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Τον ακούσατε τι είπε προχθές: «Το 2009 δεν υπάρχει, ούτε και πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος».

Οτι είναι ψέματα το ξέρει. Αν μη τι άλλο, ο Αλογοσκούφης τον ενημερώνει για τα μέτρα που σχεδιάζει ή αποφασίζει. Και είναι τόσα και τέτοια, ώστε, ακόμη κι αν το επιδιώξει, δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα. Και για την κατάργηση του αφορολόγητου των ελευθέρων επαγγελματιών ξέρει και για τις περαιώσεις των χρήσεων 2001 μέχρι 2006 γνωρίζει και για την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, όπως και για τόσα άλλα είναι ενημερωμένος.

Εκείνο που μάλλον φαίνεται να αγνοεί είναι ότι αυτές οι πρακτικές είναι τελικά ατελέσφορες. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν την κακή συνήθεια να γίνονται αντιληπτές απ αυτούς που καλούνται να τις επωμισθούν. Γι αυτό και όποιος σκόπιμα περιφρονεί την πραγματικότητα αυτή, στο τέλος καταβάλλει το αντίτιμο. Κι αυτό ισχύει και για τον Καραμανλή.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος από το ethnos

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails