Καλώς ήρθατε

Πολιτικοί καλούνται σε δήλωση ερωτικών φρονημάτων


Οι υπουργοί και οι συνεργάτες της αυστραλιανής κυβέρνησης του Κέβιν Ραντ υποχρεώνονται να κάνουν υπεύθυνη δήλωση για την ερωτική τους ζωή αν θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους! Και η δήλωση δεν αφορά μόνο την παρούσα ερωτική τους ζωή αλλά και το παρελθόν τους.

Οι υπουργοί και 300 κορυφαία στελέχη τους υποχρεώνονται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο 25 σελίδων με καθαρά προσωπικές ερωτήσεις αλλά και στη συνέχεια να απαντήσουν σε άλλες ερωτήσεις σε προσωπική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων καλούνται να ομολογήσουν αν είχαν ή έχουν εξωσυζυγικές ή ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Πολλοί θεωρούν τις ερωτήσεις "εισβολή" στην προσωπική τους ζωή, αλλά οι αρμόδιοι λένε ότι θα πρέπει να τις απαντήσουν και για λόγους ασφαλείας. "Έτσι", τους λένε, "θα σας προστατεύσουμε από πιθανές απόπειρες εκβιασμού".

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τζον Φόλκνερ, παραδέχθηκε πως κάποια στελέχη βρίσκουν τις ερωτήσεις "απαράδεκτα προσβλητικές". Πρόσθεσε όμως ότι τα στελέχη αυτά κατέχουν "ευαίσθητες θέσεις" και για λόγους ασφαλείας η πολιτεία πρέπει να τα προστατεύσει από τυχόν περιπτώσεις εκβιασμού.

Εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε ότι κάποια στελέχη υπουργών, στις προσωπικές συνεντεύξεις τους, δέχονται προσωπικές ερωτήσεις. "Τα ρωτάμε αν έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, πόσους ερωτικούς συντρόφους είχαν ή έχουν καθώς και αν είχαν ή έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Τους ρωτάμε ποιες είναι οι αγαπημένες τους ερωτικές συνήθειες και αν απατούν τους (τις) συζύγους τους.

Ο ίδιος είπε ότι τους γίνονται ακόμα ερωτήσεις για πιθανή χρήση ναρκωτικών και τα στελέχη καλούνται να δηλώσουν αν υπάρχει κάτι στη ζωή τους που θα τους φέρει σε δύσκολη θέση αν αυτό αποκαλυφθεί.

πηγή:ert.gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails