Καλώς ήρθατε

Συνταγή προκάλεσε εγκαύματα


Μία μεγάλη εφημερίδα της Χιλής, η Λα Τερσέρα, καταδικάστηκε την Πέμπτη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 250.000 δολαρίων σε ορισμένους αναγνώστες της που υπέστησαν εγκαύματα όταν προσπάθησαν να φτιάξουν μια συνταγή που είχε δημοσιεύσει σε ένθετό της.

Η υπόθεση των "εκρηκτικών λουκουμάδων" είχε κάνει αίσθηση στη Χιλή πριν από τέσσερα χρόνια, όταν 14 άνθρωποι έπαθαν εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και στο θώρακα καθώς το καυτό λάδι τινάχτηκε επάνω τους μόλις βύθισαν σε αυτό το ζυμάρι.

Δικαστήριο του Σαντιάγκο καταδίκασε την εκδοτική εταιρεία Copesa που βγάζει την εφημερίδα, με το αιτιολογικό ότι όταν δημοσιεύτηκε η συνταγή στο ένθετο της Λα Τερσέρα για τις γυναίκες δεν δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Η αιτία της έκρηξης των λουκουμάδων, σύμφωνα με το δικαστήριο, οφείλεται στη δυσαναλογία των συστατικών τους (αλεύρι, μαγιά, βούτυρο, ζάχαρη και γάλα ή νερό).

Η εφημερίδα είχε ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της ενώ ένα τηλεοπτικό κανάλι έδειξε απευθείας τα αποτελέσματα της συνταγής, δηλαδή το πώς οι λουκουμάδες εκτόξευαν καυτό λάδι προς όλες τις κατευθύνσεις μόλις έμπαιναν στο τηγάνι.

πηγή:pathfinder.gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails