Καλώς ήρθατε

Ζούμε μεγάλες στιγμές

Το γεγονός ότι αμολήθηκαν όλες οι βρωμερές διάρροιες αυτού του τόπου να μας τρομάξουν ότι την Παρασκευή βγαίνουμε από το ευρώ και αντί για τρόμο σπέρνουν γέλιο είναι η καλύτερη απόδειξη ότι πράγματι πρέπει να φοβάσαι αυτόν που δεν του έχει μείνει τίποτε άλλο να χάσει.

Τρέχουν τώρα οι άρχοντες των Βρυξελλών να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα του εκλεκτού τους, αλλά δεν τον προλαβαίνουν. Δεν πα να δηλώνει ο Μοσκοβισί ότι «Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»; Οι διάρροιες που ξεχύνονται από τηλεοπτικές οθόνες και καθεστωτικές ενημερωτικές ιστοσελίδες έχουν πάρει τις εντολές τους και τις εκτελούν όπως έμαθαν να κάνουν χρόνια τώρα. Επί πληρωμή. Δεν ανακαλούνται οι εντολές, δεν επιστρέφονται χρήματα. Μαφιόζικες δουλειές με λίγους όρους, για να ισχύουν.

Ο Σαμαράς δεν έχει πλέον από πού να...πιαστεί. Απέμεινε γύρω του με δέκα βλάκες και άλλους τόσους φασίστες να ορκίζονται ότι θα επαναφέρουν το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» και πως θα κάνουν «ό,τι χρειαστεί για να μην πέσει η χώρα στα χέρια των αριστερών». Αυτά δεν τα λέει κάποιος γραφικός υποψήφιος. Τα ξερνάει ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, νυν υπουργός Υγείας και φιλόδοξος δελφίνος για την ηγεσία του κόμματος.

Κι αναρωτιέται ο κάθε κοινός νους «μα γιατί κάποιος να πάει να ψηφίσει τη ΝΔ και όχι τη Χρυσή Αυγή που είναι και οι ορίτζιναλ φασίστες; Γιατί κάποιος που ονειρεύεται κομμένα κεφάλια αριστερών κρεμασμένα από κλαδιά δέντρων να μην ψηφίσει τους γνήσιους λάτρεις των γερμανοτσολιάδων που δεν περίμεναν τις εκλογές για να πετάξουν από πάνω τους τη δημοκρατική προβιά που τους έπνιγε τόσο καιρό;».

Ο Σαμαράς βρίσκεται σε τεράστιο πανικό κυρίως επειδή κατάλαβε ότι δεν του απέμεινε κοινό να απευθυνθεί. Τους μικρομεσαίους τους λιάνισε. Τους καθαρούς φασίστες τους συσπείρωσε γύρω από τη Χρυσή Αυγή, καθώς το ίδιο το «ΒΗΜΑ» γράφει «Πολιτική “σανίδα σωτηρίας” στους κεντρώους αναποφάσιστους αναζητεί ο Σαμαράς», άρα είδε ότι από ακροδεξιά του στέγνωσε.

Μα τι να κάνει, άνθρωπέ μου, ο κεντροδεξιός με τον Βορίδη και ο νεοναζί με τον κεντρώο; Να σφαχτούν; Να κάνουν κομματική συνεννόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό της καριέρας του Σαμαρά; Τι ζήσαμε να δούμε; Τα ύστερα της γαλάζιας παράταξης, μετά από εκείνα της πράσινης.

Οι κεντροδεξιοί στη ΝΔ απέμειναν μια μικρή μειοψηφία που βλέπουν το κόμμα τους να μετατρέπεται σε μία σφηκοφωλιά διασπορέων εμφυλιοπολεμικού μίσους. Και τι να κάνουν; Πως ν’ αντιδράσουν; Να, γράφουν τον καημό τους στο twitter.


Κι από την άλλη, αυτοί που επιμένουν για τους … δικούς τους λόγους να μαζεύονται σε συγκεντρώσεις ακατανόητων υποψηφίων θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι έτσι τους αντιμετωπίζουν τα ινδάλματά τους.


Δε θυμούνται ούτε τις φάτσες τους, ούτε τους… λόγους που πήγαν να τους ακούσουν, ούτε σε ποια περιοχή μένουν, ούτε τι τους έταξαν, τίποτα! Είναι απίστευτο ε; Κι όμως! Το λέει ο άνθρωπος: «Δεν ξέρω» τι έκανα, που πήγα, ποιους είδα. Είναι απελπιστικό όλο αυτό και βασικά ντροπιαστικό.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι μπορούν να το παρακολουθήσουν όλο αυτό το σκηνικό. Δεν έχει αρχή, μέση, τέλος, λογική. Αντί οι υποψήφιοι της ΝΔ να βγουν και να μιλήσουν για το πρόγραμμα του κόμματός τους βγαίνουν και αρχίζουν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο. Δηλαδή ρε πάτε καλά; Πόσο μπορεί να τον χαλάσει αυτό τον ψηφοφόρο; Βγαίνουν και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαγορεύσει το κυνήγι. Αυτό τώρα ήταν μεγάλο θέμα για 2-3 μέρες. Κι απορώ γιατί οι υποψήφιοι της ΝΔ το κατέκριναν. Νομίζω ότι θα τους βόλευε πολύ μια τέτοια απαγόρευση.

Βγαίνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και λέει ότι «Η υπερφορολόγηση έχει αριστερό άρωμα. Εμείς οι φιλελεύθεροι είμαστε εναντίον των φόρων, αλλά αναγκαστήκαμε να υπερφορολογήσουμε λόγω του Μνημονίου». Δεν πάνε καλά. Αυτοί κάποιες δημοσκοπήσεις κρυφές πρέπει να έχουν δει και κάνουν δηλώσεις βιαστικά ενώ ταυτόχρονα φτιάχνουν βαλίτσες. Δεν ξέρω τι θα γίνει στις εκλογές, αλλά όλο αυτό το διάστημα που χτυπάνε καστανιέτες τα δόντια τους από το φόβο, το απολαμβάνω τρελά. Είναι υπέροχες αυτές οι στιγμές που βλέπεις μπροστά σου να γκρεμίζεται με τόσο θόρυβο η υπεροψία της εξουσίας.
γράφει ο Καρτέσιος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails