Καλώς ήρθατε

Γιατί θα αποτύχει το μνημόνιο με απλά λόγια και το ψέμα για την μείωση μισθών

Στον καπιταλισμό, κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα απασχολούμαι, υπάρχει ο νόμος της Ελεύθερης αγοράς, επειδή όμως δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς κλέφτες, πόρνες, τελώνες, φαρισαίους κτλ υπάρχουν κάποια ελάχιστα κριτήρια δικαίου, δεν κοιτάω την οικονομία, όπως ο διαιτητής σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου, και κερδίζει ο καλύτερος (εδώ ανταγωνιστικότερος).

Το καπιταλιστικό κράτος ορίζει λοιπόν τον κατώτερο μισθό, όχι γιατί είναι “σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό”, αλλά γιατί υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο είναι κλοπή (γι αυτό και συλλογικές συμβάσεις .) Ως κανόνα δικαίου.

Πχ για να πάει ένας εργάτης ένα κιβώτιο από... το σημείο Α στο Β κοστίζει ελάχιστο 1 €, αν τώρα είναι καλύτερος (ανταγωνιστικότερος) και σου πάει 2-3 ας πάρει 2 € ή μάλλον θα του δίνεις 2 € για να μην στον πάρει ο διπλανός.

Έρχεται τώρα το ΔΝΤ και μας λέει ότι αν την δουλεία την κάνει κάποιος μέχρι 25 ετών, πληρώνεται 0,50cent! Και μετά τα γενέθλια 0,70cent.

Γιατί;; Γιατί Έτσι! Το είπε η Πολυεθνική/Εργολάβος/Μπετατζής.

Μα θα είναι ανταγωνιστικότερος;; Μα ο ανταγωνισμός ορίζεται από την απόδοση ως βελτίωση (πχ βιομηχανοποίηση) κι όχι από την μη-απόδοση! Παρεμβαίνει δηλαδή στην Ελεύθερη αγορά υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας (πολυεθνικών) και καταστρατηγεί τον ανταγωνισμό που λέει ότι υπερασπίζεται!

Ένα άλλο παράδειγμα που βγάζει μάτια είναι η παρέμβαση στις Τράπεζες. Οι τράπεζες είναι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και θα πρέπει κι αυτές να υπόκεινται στους όρους του ανταγωνισμού δηλαδή να κλείνουν όπως κι ένα εμπορικό κατάστημα. Φυσικά λόγο του όγκου τους “κλείσιμο” εννοείτε η κρατικοποίηση ή συγχώνευση, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν (Ιωνική, Κρήτης, Χίος κτλ)

Άρα έχουμε ένα διαιτητή που σφυρίζει διαρκώς πέναλτυ υπέρ της μίας ομάδας (Tραπεζών κι offshore), κι άρα αυτή είναι ο μόνος λόγος μείωσης της ανταγωνιστικότητας και των μισθών. Και φυσικά κάποιοι μισθοί θα μειώνονταν, αλλά κι κάποιοι άλλοι θα αυξάνονταν, το λείμμα του ενός καταστήματος θα έφερνε ανάπτυξη στο άλλο, σήμερα αντί αυτού έχουν γαμ$%#σει την αγορά και δεν πουλάει κανένας.

Το θέμα χωράει ανάλυση, αλλά το νόημα το πιάσατε.
από το netakias

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ούτε της αγοράς εργασίας, ούτε των επιχειρήσεων ―να δεις που κι αυτό μετά, όταν θα έχουν καταφέρει αυτό που θέλουν, θα το βαφτίσουν "δυστυχώς κάναμε ένα τραγικό στρατηγικό λάθος". Ήδη από τώρα φτύνουν στα κανάλια του εξωτερικού, αυτή τη μαστίχα, 'κι άσ' την να αιωρείται'―

Ο αληθινός στόχος τους είναι η πλήρης καταστροφή, ΟΧΙ ΜΟΝΟ της οικονομίας της Ελλάδας, ―που ούτως ή άλλως αυτήν όπως πλασματικά την έριξαν, πλασματικά μπορούν και να την ανορθώσουν―, αλλά η πλήρης καταστροφή της οικονομίας του κάθε σπιτικού. Αυτό γι' αυτούς είναι το σημαντικότερο. Η πλήρης ένδεια του πληθυσμού αυτής της χώρας. Μόνο έτσι θα σκύψουν το κεφάλι και θα δεχτούν αυτά που πραγματικά έχουν ως στόχο τους. Την φιλετοποίηση δηλαδή της Ελλάδας και μοίρασμά της σε εταιρείες.

Κι αυτό δεν μπορούν να το καταφέρουν όταν ο ελληνικός λαός μπορεί να αντισταθεί, διότι έχει ιδιωτική κατοικία. Γιατί έχοντας ιδιωτική κατοικία μπορεί να απεργήσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και να γονατίσει τις εταιρείες. Το μεγάλο πρόβλημά τους λοιπόν είναι το πως θα κάνουν τον Έλληνα να πουλήσει τα σπίτια του για ένα κομμάτι ψωμί. Και για να το κάνουν αυτό πρέπει να τον εξαθλιώσουν.

Η εξαθλίωση άρχισε, καταστρέφοντας όλο τον ―ελληνικό― ιδιωτικό τομέα και διατηρώντας ανέπαφο όλο το τερατώδη δημόσιο τομέα.

Σε συνδυασμό με τα δυσβάσταχτα χαράτσια στις ιδιοκτησίες που θα ενταθούν ακόμα περισσότερο, θα αρχίσουν θα έχουν αργά και βασανιστικά αυτό που θέλουν.

Μετά θα κόβουν σαν με katana σε βούτυρο ότι γουστάρουν.

Εντωμεταξύ όσο οι καπιταλιστές περιμένουν να αυξηθεί η φτώχια για να μπουν και να ρουφήξουν το καϊμάκι, άλλο τόσο περιμένουν και κάποιες αριστερές ηγεσίες, τρίβοντας τα χέρια τους, για τον αριθμό των κουκιών που θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Πρέπει να αναγκάσουμε τις ηγεσίες της αριστεράς να ενώσουν την δύναμή τους και να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους. Όχι μόνο να περιμένουν τις εκλογές, γιατί εκλογές μπορεί και να μην γίνουν. Ένα τηλέφωνο του καπιταλιστή παπαδήφραγκου στον καπιταλιστή ερΝτουγάνι απέχουν οι εκλογές. "Γεια σου ρε κολλητέ, μας κάνεις σε παρακαλώ ένα οξύ και θερμό επεισόδιο για να αναβάλω τις εκλογές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!"

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΦΟΔΡΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
Ν' ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει την δύναμή μας;


Ένας Δούλος.

Related Posts with Thumbnails