Καλώς ήρθατε

Η Άνοιξη της ΠΑΣΟΚρατίας

Είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
«Σήμερα που μπαίνει η άνοιξη το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν»
...και αγαλίασε το φάντασμα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, δάκρυσε το κουφάρι του Γκαντάφι και αναστήθηκε το ζόμπι του Χουσεΐν. Το 97,3% του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνέτριψε κάθε... μπααθικό ποσοστό στην ιστορία των μεγάλων ηγετών και σωτήρων αυτού του κόσμου.

Στη συνέχεια, τα ΜΜ“Ε” ανέλαβαν την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της οπισθοδρομικής σοβιετίας σε μία σύγχρονη δημοκρατία του βορειοκορεατικού τόξου. «Κι όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ!» ανέκραξε μέσω του εξωφύλλου του, ο οραματιστής σύντροφος Ψυ-Χα-Ρή και οι αντεπαναστάτες του ανίερης συμμαχίας της δραχμής τοέβαλαν στα πόδια.

Το πιο αηδιαστικό εξώφυλλο κιτρινιφυλλάδας του ΔΟΛ εδώ και δεκαετίες. Πλέον δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τους βορειοκορεάτες. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι εκεί δεν χρυσοπληρώνουν δεκάδες μεγαλοεπιχειρηματίες για να τους προπαγανδίζουν την Αλήθεια της Εξουσίας.

Ομολογώ ότι μου είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω να κάνω (κρύο και κατάμαυρο) χιούμορ με τα καμώματα του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση δεν είναι διόλου αστεία. Ενδεχομένως μάλιστα, οι άγαρμπες προσπάθειες σαρκασμού της ραγδαίας βύθισης στη μεταμοντέρνα ολιγαρχία, να είναι άστοχες και παραπλανητικές. Να καταπιέζουν εν τέλει τη δίκαιη οργή και να καλωπίζουν την -αναμφισβήτητη- εφιαλτική πραγματικότητα.

Τα όσα συνέβησαν προχθες ήταν σκύλευση του πτώματος της δημοκρατίας. Μίας δημοκρατίας που πρώτα βίασαν και στη συνέχεια εκτέλεσαν οι φανατικοί μουτζαχεντίν της πασοκικής εξουσίας. Αφού αποφάσισαν να διαγράψουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα, χωρίς ανανέωση εντολής. Αφού τα χυδαία αποβράσματα τού πιο αγοραίου νεοφιλελευθερισμού -κατ’ επάγγελμα σοσιαλδημοκράτες- σε συνεργασία με νεοναζί και ελληνορθόδοξα φασιστόμουτρα επέβαλαν με ζήλο τις πιο ακραίες και αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες επιταγές, υπογράφοντας (δις) μνημόνια γενοκτονίας, χωρίς να απευθυνθούν στη λαϊκή βάση μέσω δημοψηφίσματος.

Αφού ξυλοκόπησαν, εξευτέλισαν, έπνιξαν στα χημικά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κατέβηκαν, ξανακατέβηκαν και συνέχιζαν να κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και εν τέλει να εκφράσουν -έστω και ασυντόνιστα- την αντίθετη άποψη. Αφού κατάργησαν στην πράξη την αντιπροσώπευση και εκμηδένισαν την -ούτως ή άλλως προβληματική- δημοκρατία, αποφάσισαν να μας χλευάσουν κι από πάνω. Έστησαν ένα πανηγυράκι με τον τελευταίο θύλακα κομματόσκυλων που τους έχουν απομείνει, αυτών των πασοκικών “κατσαρίδων” που θα επιβιώσουν και μετά από πυρηνικό πόλεμο, και το βάπτισαν “Άνοιξη της Δημοκρατίας”. Με ένα παπαδοπουλικό 97%, ο Μεγάλος Λαμογιέρης, Ευάγγελος Βενιζέλος, πέτυχε αυτό που πάντα ονειρευόταν κατά την μακρόχρονη πορεία του στο προσοδοφόρο επάγγελμα της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και καταστρατήγησης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Κι από κάτω, οι ζηλωτές της εξουσίας, αγκαλιά με τα παράσιτα της μιντιακής διαπλοκής και τους χάχολους -κατά φαντασία τεχνοκράτες- “μεταρρυθμιστές”, να χειροκροτούν το ρεντίκολο.

Κύριοι, από τη στιγμή που δολοφονήσατε τη δημοκρατία, ένα μόνο στόχο έχετε και κανέναν άλλον: να αναστήσετε το φασισμό.

Συνεχίζεται…

γράφει ο Zaphod

Y.Γ.1 Πόση εξουσιομανία να αντέξει αυτός ο τόπος; Κατέχει ήδη τη θέση αυτοκράτορα στο κόμμα. Κατέβαινε χωρίς αντίπαλο. Έστησε ανενόχλητος τις κάλπες. Κι όμως, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον αιωνίως χυδαίο εαυτό του. Χωρίς παραβάν, φακέλους, ακόμη και λευκά ψηφοδέλτια. Μπάχαλο και με τις απλές προσθαφαιρέσεις. Πολλαπλή ψήφος ακόμη και μπροστά στην κάμερα. Ξεφτιλίκια από τους ίδιους τους διοργανωτές. Ακόμη κι ο Παπαδόπουλος ήξερε να στήνει καλύτερη καλπονοθεία. Όλα πλέον μπορούμε να τα περιμένουμε για τις εκλογές που -μάλλον- έρχονται. Μήπως να ζητήσουμε και παρατηρητές του ΟΗΕ;

Υ.Γ.2 Στα πλαίσια του εορταστικού τριημέρου του πασοκισμού στη χώρα, μία 80χρονη αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά της, ένας 44χρονος άνεργος απαγχονίστηκε, αφού κατάπιε χλωρίνη κι έκοψε τα χέρια του, κάηκε το ΟΑΚΑ από πόλεμο που άνοιξαν οι οπαδοί του ΠΑΟ με τους μπάτσους, ένας 70χρονος παρανόησε και μπούκαρε με καραμπίνα στη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής κι ένας θεατρικός σκηνοθέτης φούνταρε με το αμάξι του στο λιμάνι του Πειραιά. Αν δεν είναι αυτό πρελούδιο πολέμου, δεν ξέρω τι είναι…

Υ.Γ.3 Δεν συνηθίζω να είμαι τόσο πικρόχολος, αλλά οι ανοχές μου έχουν εξαντληθεί εδώ και πολλές εβδομάδες. Αντί άλλης βιαιότητας, ξεσπάω στις λέξεις.
Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails