Καλώς ήρθατε

Μειώνεται η αποχή, οι πολίτες αποφάσισαν να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα

Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά στις δύο τελευταίες, τόσο της Pulse, όσο και της Public Issue, παρατηρείται το εξής αξιοπρόσεκτο φαινόμενο. Αφενός έχουμε δραστική μείωση της αποχής και του λευκού και του άκυρου, αφετέρου έχουμε μείωση (αντί αύξησης) των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ταυτόχρονα έχουμε περισσότερα κόμματα, που δείχνουν τάσεις να μπουν στη Βουλή.

Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει. Ότι οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που ήταν αηδιασμένοι και απομακρυσμένοι από το πολιτικό σύστημα, αποφάσισαν να επανακάμψουν μαζικά και... να το διαλύσουν με τους ίδιους τους όρους του συστήματος. Δηλαδή αποφάσισαν να επιστρέψουν και με την ψήφο τους να συντρίψουν τον θεατρικό δικομματισμό, στέλνοντας στην τεφροδόχο τους υπεύθυνους της καταστροφής, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Μακάρι αυτή η λογική να επικρατήσει μέχρι το τέλος και να μην παρασυρθεί ο κόσμος από τα καθεστωτικά ΜΜ"Ε" ή από ψεύτικα διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», καθώς και από τα δίκτυα κομματικής πατρωνίας, μήπως τελικά και μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά ενός σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.
από το προεδρική δημοκρατία

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

σωστα
ειχα σκοπο να μην παω να ψηφισω
γιατι τους συχαθηκα και τους μισησα
ΟΛΟΥΣ

αλλα προχθες πηρα αποφαση να ψηφισω
και μαλιστα για τους ξευτελισω
θα ψηφισω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts with Thumbnails