Καλώς ήρθατε

Ανακούφιση στο ΠΑΣΟΚ, χάος στην Αθήνα

Παρά το γεγονός ότι… δημοσιογραφική αδεία τα δύο αυτά γεγονότα μπαίνουν μαζί, εντούτοις είναι αστείο να είναι και του ίδιου πολιτικού και κοινωνικού βάρος.

Είναι αστείο να μιλάμε για το αν ανακουφίστηκε ο Παπανδρέου όταν όλη η χώρα είναι σε αναβρασμό, η Αθήνα καίγεται, στα ξένα ΜΜΕ έχουμε γίνει ρεζίλι και το σημαντικότερο: Μια μεγαλειώδης αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στη βαρβαρότητα του σοσιαλισμού καταπνίγεται στο αίμα, τα δακρυγόνα και την ανομία. Είτε πρόκειται για προβοκάτορες που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία είτε για “στρατούς” που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο. Η ουσία είναι μία: Ο ελληνικός λαός που μαστίζεται από την πολιτική της κυβέρνησης, έμεινε για ακόμη μια φορά απροστάτευτος.

Τον εγκατέλειψαν οι πολιτικοί του, αυτοί που... ψηφίζει και βάζει στη Βουλή.

Και καλά, το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά και αποφασίζει για Μεσοπρόθεσμα και λιτότητες δεν είχε τα μούτρα να στηρίξει το λαϊκό κίνημα. Δεν έχει καν το σθένος να πολεμήσει τον κακό του εαυτό. Να αφήσει τις σκοπιμότητες και να πάει με τη θέληση του κόσμου. Η πολιτική δειλία θα μείνει για καιρό ανεξίτηλη στην ιστορία.

Τα άλλα πολιτικά κόμματα, όμως, που ήταν; Γιατί άφησαν ακάλυπτο τον κόσμο που θέλησε ειρηνικά να πάει κόντρα στην κυβερνητική υποτέλεια στους ξένους;

Για φανταστείτε να κατέβαιναν όλα τα πολιτικά κόμματα στους δρόμους και να έμπαιναν ασπίδα στη λαοθάλασσα που θα έπνιγε και την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Για φανταστείτε ένα εκατομμύριο πολίτες να βούλιαζαν την Αθήνα χωρίς κουκουλοφόρους, προβοκάτορες και ΜΑΤ.

Ο κόσμος ξυπνά σιγά – σιγά. Το κίνημα των Αγανακτισμένων που δε δίσταζε να πλακωθεί με το ΠΑΜΕ και τους μπαχαλάκηδες και μετά να καθαρίσει την πλατεία, είναι η πρώτη -έστω και πρωτόγονη- μορφή λαϊκής αντίστασης.

Οι πολιτικοί το έχουν καταλάβει, το πήραν το μήνυμα και γι’ αυτό προσπάθησαν να απαξιώσουν την αντίδραση του λαού. Άλλοι με τα ΜΑΤ να δέρνουν αλύπητα, άλλοι με την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό.

Το νερό, όμως, έχει μπει στο αυλάκι και δε μιλάμε για… κόκκινες “επαναστάσεις” . Μιλάμε για αγνή λαϊκή αντίδραση, ακομμάτιστη και αχρωμάτιστη. Η αρχή έγινε.

Πικρή η αλήθεια. Στα κομματικά κατεστημένα δεν αρέσει να ξεσηκώνεται ο λαός.

Και για να προλάβουμε τους “έξυπνους” φυσικά και ο αρχηγός της ΝΔ πρέπει “να προστατευθεί”. Και το ίδιο ισχύει για την Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέξη Τσίπρα και κάθε άλλο πολιτικό αρχηγό.

Τα υπόλοιπα στελέχη όμως;

Πως μπορεί να είναι στέλεχος της νέας Νέας Δημοκρατίας ο γραμματέας που οργάνωνε σήμερα σύσκεψη του τομέα του; Ή ο βουλευτής που καλούσε για τα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου σήμερα;

Παρόλα αυτά είμαστε επίσης βέβαιοι ότι αν στο χώρο της ΝΔ βρισκόταν σήμερα ένα άλλο κόμμα, αυτό που ονειρεύονται οι χιλιάδες των οπαδών της που εξέλεξαν τον Σαμαρά δεν θα τα λέγαμε αυτά. Ούτε ο Σαμαράς θα ήταν τόσο μόνος του, να παλεύει με θεούς και με δαίμονες. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κι αυτό σύντομα.
FactorX
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails