Καλώς ήρθατε

ΚΚΕ: Το καθεστωτικό ανάχωμα της λαϊκής οργής

Η ηγεσία του ΚΚΕ ενεργεί ανοικτά και ανενδοίαστα υπέρ του καθεστώτος και εναντίον της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης: Λειτουργεί σαν κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης, σαν ανάχωμα στο ποτάμι της λαϊκής έκρηξης που έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάει. Δεν παίρνει μόνο καθαρές και ανοικτές ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από το λαό που κατεβαίνει, σαν χείμαρρος, στο δρόμο, δεν στέκεται απλώς σαν θεατής, αλλά και ανοικτά αφορίζει αυτό το κίνημα επειδή είναι (όπως μας λένε οι γραφειοκράτες μανδαρίνοι) «αυθόρμητο» και «απολίτικο»!!!!

Δηλαδή επειδή η ΟΡΓΗ του λαού είναι... «αυθόρμητη» ή «απολίτικη», το «κόμμα του λαού», το κόμμα που λέει ότι είναι της εργατικής τάξης ΓΥΡΙΖΕΙ τις πλάτες στο «αυθόρμητο», καταδικάζει και αφορίζει την έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης σαν «απολίτικη»!!!!

Αλήθεια σε πιο κομμουνιστικό εγχειρίδιο έχουν διαβάσει ότι η συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης και ένα αυθεντικό κόμμα του λαού (η συνειδητή οργάνωση του λαού), γυρίζει τις πλάτες και ΑΦΟΡΙΖΕΙ ή στέλνει τελεσίγραφα εναντίον του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ή των «απολίτικων» λαϊκών εκρήξεων;

Από πού αντλούν οι μανδαρίνοι γραφειοκράτες του ΚΚΕ τέτοιες «θεωρίες», οι οποίες αποτελούν το διαλεκτικό συμπλήρωμα της καθεστωτικής εξουσίας και μάλιστα στην πλέον άθλια και ύπουλη μορφή της;

Να θυμίσουμε την πρακτική των μεγάλων επαναστατών;

Το Σεπτέμβρη του 1870, μισό χρόνο πριν από την Κομμούνα, ο Μαρξ προειδοποίησε ανοιχτά τους Γάλλους εργάτες: μια εξέγερση θα είναι παραφροσύνη, έλεγε στη γνωστή έκκληση της Διεθνούς.

Ωστόσο ο Μαρξ ΔΕΝ γύρισε την πλάτη στην «παραφροσύνη» της εξέγερσης. Συμμετείχε ΠΟΛΙΤΙΚΑ με όλες του τις δυνάμεις, υπογραμμίζοντας με ενθουσιασμό:

"Οπως κι αν έρθουν τα πράγματα, η εξέγερση του Παρισιού, κι αν ακόμη καταπνιγεί από τους λύκους, τα γουρούνια και τα παλιόσκυλα της παλιάς κοινωνίας, αποτελεί τον ενδοξότερο άθλο του κόμματός μας από τον καιρό της εξέγερσης του Ιούνη".

Τον Ιούλη του 1917 το «αυθόρμητο» του ρώσικοι λαού έτεινε σε γενική εξέγερση.

Ο Λένιν θεωρούσε πρόωρη και καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν εγκατέλειψε στην τύχη του το «αυθόρμητο». Το κόμμα συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην εξεγερμένη κίνηση του ρώσικου λαού, ακριβώς για να τοn ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ και να το προφυλάξει από τις παγίδες!!!!!

Η ηγεσία του ΚΚΕ ΑΦΟΡΙΖΕΙ κάθε τι που δεν ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!

Η συνειδητή πρωτοπορία του λαού και η οργάνωσή της (το αυθεντικό κόμμα του λαού) είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ακριβώς για να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ενεργά μέσα το «αυθόρμητο», μέσα στην παλίρροια της λαϊκής αγανάκτησης ΟΣΟ «απολίτικη» και αν είναι.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ η συνειδητή πρωτοπορία του λαού, ΑΚΡΙΒΩΣ για να βοηθήσει την αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, το «απολίτικο» να γίνει «πολιτικό», το ανοργάνωτο να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ.

ΕΝΑ επαναστατικό εργατικό και λαϊκό κόμμα δεν κάθεται στην ακροποτομιά, ούτε στέλνει τελεσίγραφα επίκρισης ή αφορισμού στην έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης, ούτε φυσικά επιχειρεί να το καπελώσει.

ΚΑΛΕΙ τον κόσμο να συμμετάσχει στις αυθόρμητες παλίρροιες της λαϊκής αγανάκτησης, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το ίδιο με όλες του τις δυνάμεις (όχι με ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες) στο «αυθόρμητο» και αγωνίζεται με όλα τα μέσα να το εξοπλίσει πολιτικά, να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει τις μανούβρες, τις δολοπλοκίες και τις μοχθηρές και ύπουλες επιδιώξεις του καθεστώτος, των κομμάτων του και των ποικίλων μηχανισμών προπαγάνδας και προβοκάτσιας.

ΕΝΑ αυθεντικό κόμμα της εργατικής τάξης και του λαού ρίχνει όλο το βάρος του και όλες τις δυνάμεις του σε τέτοιες αυθόρμητες ροές της οργής, ΑΚΡΙΒΩΣ για να ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ το «αυθόρμητο» και να αποκτήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτική πλατφόρμα και συντονισμό, ΕΝΟΤΗΤΑ με τα οργανωμένα τμήματα της εργατικής τάξης και ΚΥΡΙΩΣ να αποκτήσει τα δικά του όργανα οργάνωσης (αυτό-οργάνωση) και Επιτροπές Αγώνα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ τελεσιγραφικά και αφοριστικά στέκεται ΕΞΩ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το «αυθόρμητο» της ρέουσας και εκρηκτικής λαϊκής οργής. Αφού δεν μπορεί να το καπελώσει, αφού το «κίνημα» δεν είναι δικό του, του γυρίζει τις πλάτες και από την καθεστωτική όχθη, σαν δόλιος «πράκτορας» και «προβοκάτορας» του κατεστημένου, το υπονομεύει ανενδοίαστα και επιχειρεί να το τσακίσει…

Εδώ δεν έχουμε απλώς το σταλινισμό στην πιο μακάβρια γκριμάτσα του.

ΕΔΩ έχουμε την ολοκληρωτική ενσωμάτωση του ΚΚΕ στο καθεστώς. Το μοχθηρό πρόσωπο του ύπουλου και μεταμφιεσμένου «πράκτορα» της διεθνούς μαφίας του χρήματος και των εγχώριων παραρτημάτων της, εναντίον των λαϊκών κινημάτων: Του «πράκτορα» με την ξύλινη αντικαπιταλιστική ρητορεία…

Η Ηγεσία του ΚΚΕ δεν αφήνει μόνο την εκρηκτική κίνηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο έλεος του καθεστώτος και των σκευωριών του, αλλά αποτελεί το πιο ισχυρό γρανάζι της καθεστωτικής μηχανής: Τον ύπουλο υπονομευτή της εκρηκτικής λαϊκής οργής, τον μεταμφιεσμένο συκοφάντη των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ της ΟΡΓΗΣ.

Να γιατί έσπευσε να καταδικάσει πρώτο και καλύτερο τις εκδηλώσεις εναντίον του τσίρκου της Βουλής και των ανδρεικέλων της…

Αυτό το κόμμα δεν έχει καμία, απολύτως ΚΑΜΙΑ, σχέση με την έννοια της Αριστεράς: Είναι ένα δόλιο καθεστωτικό κόμμα με μάσκες «αριστερές»
από το resalto

6 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Stavrosx1 είπε...

... καλημέρα σας ...
... ασφαλώς και είναι σεβαστή η άποψη που εκφράζει το "Resalto" ...
... και κατανοητό το μένος για το ΚΚΕ ...
... αλλά η πρόταση - ως όφειλε - δεν παρουσιάζεται πουθενά ...
... δυστοκία;
... ίσως ...
... τουλάχιστον το ΚΚΕ έχει ...
... καλή, κακή, αδιάφορη, αλλά έχει ...
... έρρωσο ...

GeroGriniaris είπε...

Είναι ενδιαφέρον πως από την πρώτη στιγμή, ακόμα και της Ισπανικής εξέγερσης σε αυτό το θέμα η άποψη του ΚΚΕ συμπίπτει με αυτή της Χρυσής Αυγής.
Τουλάχιστον ας ανεβάσουν στο Ριζοσπάστη κάποιο άρθρο που να συγχαίρουν τη ΧΑ για την ορθότητα της στάσης της σε αυτό το θέμα.
Οφείλουν να παραδέχονται το "σωστό" απ' όπου και αν προέρχεται, έτσι δεν είναι.
Και γιατί όχι, να παραδεχτεί και η ΧΑ πως το ΚΚΕ έχει "δίκιο".

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο είναι ένας συκοφαντικός λίβελλος ενάντια στο ΚΚΕ που δεν αξίζει απάντησης. Διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ για τους "αγανακτισμένους", θέσεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με "αφορισμούς" και "τελεσίγραφα". Εμφανίζεται με ένα μαρξιστικό προσωπείο για να συγκαλύψει τον απόλυτο αντικομμουνισμό του.

Χαρακτηριστικό είναι το ανιστόρητο γραφόμενο ότι το κόμμα της εργατικής τάξης οφείλει να συμμετέχει σε αυθόρμητες κινητοποιήσεις "με όλες του τις δυνάμεις" και μάλιστα "όχι με ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες". Πότε έγινε αυτό ιστορικά; Οι Μπολσεβίκοι για παράδειγμα έδρασαν πάντα μέσα στις μάζες με ξεκάθαρη ιδεολογική και κομματική ταυτότητα. Ποτέ δεν κρύφτηκαν, ακόμα και σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας.

Οι "πρακτικές της οργής" δεν οδηγούν πουθενά χωρίς καθοδηγητική πολιτική δύναμη. Πουθενά παρά στην ενσωμάτωση και στην πιο βαθιά ήττα.

apneagr είπε...

Οι "πρακτικές της οργής" δεν οδηγούν πουθενά χωρίς καθοδηγητική πολιτική δύναμη

όπως π.χ. καθοδηγητική πολιτική δύναμη είναι η καραμέλα της πλουτοκρατίας...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΕΤΕ" ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ "ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ" ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΤΙΚΟ, "ΜΕΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ" (γι' αυτό δεν είσαστε μαζί του).
ΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ "ΤΟΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΥ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΟ ΘΥΜΟΥ, ΚΑΙ ΥΒΡΕΩΝ;
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΕΙ!!!
ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ.
ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ;
ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (της αντιπαραθεσης) ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ;
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ; ΓΙΝΕΣΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ¨Η ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ;;;;

apneagr είπε...

@Ανώνυμε από πάνω το άρθρο εκφράζει κάποιες απόψεις-σκεψεις για το ΚΚΕ δεν καταλαβαίνω που είδατε βρισιές... δηλαδή απαγορεύετε η κριτική που δεν μας συμφέρει; για να καταλάβω δηλαδή

Related Posts with Thumbnails