Καλώς ήρθατε

Ο πολιτισμός σταματά εδώ...

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα ήταν το ιδεολογικό δίλημμα που μας είχε θέσει προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός. Και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι μας κορόιδεψε καθώς δεν θυμάμαι να το είχε απαντήσει. Προφανώς τώρα γνωρίζουμε ποια ήταν η απάντηση.

Κι εγώ όπως και όλοι μας πιστεύω έχουμε μείνει άναυδοι με την έξαρση της εγκληματικότητας. Ποιος να το περίμενε ότι με το ένα εκατομμύριο ανέργους, τη συρίκνωση της οικονομίας, τη γενίκευση της φτώχειας και την απώλεια κάθε ελπίδας ότι αύριο μπορεί να είναι μια καλύτερη μέρα, θα καταλήγαμε στη ραγδαία άνοδο της εγκληματικότητας και με μορφές εξαιρετικά βίαιες. Έχω πέσει απ’ τα σύννεφα.

Νομίζω θα συνταχθώ κι εγώ με αυτούς που πιστεύουν ότι...αυτό που λείπει είναι περισσότερη αστυνόμευση. Με περισσότερη αστυνομία και πιο ελεύθερη να δράσει κατά των εγκληματιών είναι βέβαιο πως θα μειωθεί η απόγνωση και η πείνα και θα σταματήσει η εγκληματικότητα. Οι άνθρωποι θα πεθαίνουν ήσυχα, ήσυχα στη γωνιά τους. Και θα γίνουμε και η πρώτη χώρα στην ανθρώπινη ιστορία που με αύξηση της φτώχειας είχε μείωση της εγκληματικότητας. Η άλλη λύση είναι η κυβέρνηση να καταφέρει να μας βγάλει γρήγορα από την κρίση.

Παρακολουθώ κι εγώ τη δράση των χρυσαυγητών και διάφορων νοικοκυραίων στο πλάι τους που βρήκαν ευκαιρία να λεονταρίσουν τσάμπα κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Όλο και περισσότερο καταλήγω στο ότι μάλλον η Ελλάδα μετά από 3000 χρόνια ιστορίας έκλεισε τον κύκλο της και βρίσκεται ξανά εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Στις ρίζες της. Τον πρώιμο ανθρωποπίθηκο. Αυτό κι αν είναι αποανάπτυξη…


Απ’ ότι καταλαβαίνω από το όλο σκηνικό, την ελεύθερη βία των χρυσαυγητών, τη συνεργασία της αστυνομίας, το τσάκισμα των διαδηλωτών και τη χαμογελαστή αδιαφορία της κυβέρνησης έχουμε διολισθήσει σε φάση χούντας στην οποία δεν διώκεται προς το παρόν το φρόνημα. Η κυβέρνηση απλώς απολαμβάνει να είναι στην Αθήνα οι ληστές της Τρόικα και η κοινωνία να σπαράσσεται από το έγκλημα και τη φασιστική βαρβαρότητα. Άλλωστε η αυτοδικία των χρυσαυγητών συμβαδίζει με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών. Οι μπάτσοι θα παραμείνουν στο δημόσιο μόνο ως σώμα καταστολής διαδηλώσεων.

Καλά βαθιά μεσάνυχτα να έχουμε.
Ο πολιτισμός σταματά εδώ...
από το antistachef

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

hackaday είπε...

Πρώτα απ' όλα να δηλώσω ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και σε καμία οργάνωση.
Δεύτερον έχω μια ένσταση με το παραπάνω κείμενο: Οι αναρχοαριστεροί γιατί δεν αναφέρονται; Όλα τα ακραία στοιχεία, δεξιά και αριστερά προκαλούνε το ίδιο κακό...

Related Posts with Thumbnails