Καλώς ήρθατε

Συγκυβέρνηση… με το στανιό!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια ξαφνική προσφυγή στις κάλπες, με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν «νομιμοποιηθεί», θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής, για να μην πω προσωπικής, ιδιοτέλειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο εντολοδόχος του Μνημονίου και αρχιτέκτονας του εφιάλτη της χρεοκοπίας γνωρίζει καλά ότι με αποκλειστική του ευθύνη οδήγησε τη χώρα σε ναυάγιο. Και τώρα ψάχνει δανεικό σωσίβιο για να πηδήξει πρώτος από το καράβι…

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, οι ξένοι κηδεμόνες του και τα...
εγχώρια παπαγαλάκια της «συναίνεσης» δεν έχουν στο μυαλό τους μία καθαρή λύση. Να μας αδειάσουν τη γωνιά, δηλαδή, οι μαθητευόμενοι μάγοι και οι «παρακοιμώμενοι του γυμναστηρίου», ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος, σοβαρότερος και πιο υπεύθυνος, τα ηνία της διακυβέρνησης σε αυτή τη δραματική συγκυρία. Συγκυβέρνηση με το στανιό εκβιάζουν.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ο Γιώργος, μουσκίδι μεν, αλλά πάντα πρόθυμος να συμβάλει από κοινού με άλλες δυνάμεις του φιλομνημονιακού περιθωρίου στην τελεσίδικη διάλυση της κρατικής μας οντότητας.
Ξεδιάντροπα, απροκάλυπτα και εξόχως εκβιαστικά, όλοι αυτοί επιχειρούν να παρασύρουν μέσα στο κάδρο της καταστροφής και τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά που καλείται να… «πληρώσει» επειδή δικαιώθηκε!

Λίγα 24ωρα πριν από την παρουσίαση στο Ζάππειο ενός διαφορετικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, στήνεται ένα βρόμικο «παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών» (το γνωστό blame game), τόσο για τους λόγους που θα μας «υπαγορεύσουν» την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες όσο και για την επαπειλούμενη διακοπή δανειοδότησης που θα μας οδηγήσει στον «ξαφνικό θάνατο».
Πρόκειται για μια ανοίκεια συμπαιγνία του πανικόβλητου πρωθυπουργού με την Τρόικα, ώστε να υπάρξει «διάχυση ευθυνών» και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που μέχρι τώρα έχει βγει αλώβητη χάρις στη σθεναρή άρνηση Σαμαρά να επικυρώσει με την ψήφο του το Μνημόνιο.
Ο μεν κ. Παπανδρέου θέλει τώρα τις εκλογές για να γλιτώσει μια χειρότερη εκδοχή… αποκαθήλωσης και οι ξένοι εντολείς του ονειρεύονται να «εκβιάσουν» τον Σαμαρά και να κάμψουν τις αντιστάσεις του, στο πρότυπο του πορτογαλικού μνημονιακού consensus.

Προσοχή όμως. Οι ευσεβείς πόθοι, ακόμη και των πιο ισχυρών παικτών του πλανήτη, ενίοτε διαψεύδονται…
Του Γιώργου Χαρβαλιά
απο το politis-gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails