Καλώς ήρθατε

Από την επανάσταση του "γιασεμιού" στην επανάσταση της... λεμονόκουπας!

Οι συνθήκες έχουν μάλλον ωριμάσει για να παρουσιάσει ο κυρίαρχος λαός τη δική του εκδοχή…

Οι απανταχού επιτήδειοι, που είχαν καταφέρει να καθίσουν στον σβέρκο του αδαούς πληθυσμού, χρησιμοποιώντας ως μέσο είτε τον αυταρχισμό (μουσουλμανικά κράτη) είτε την υπερκατανάλωση (τα μπιχλιμπίδια της δυτικής καπιταλιστικής κοινωνίας, αντίστοιχα με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια των κονκισταδόρος, του Κορτέζ), έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Και δεν έχουν άδικο!

Ο «πολύς» Μπεν Αλί, της Υεμένης, μετά της...πολυμήχανου συζύγου του (τυπικά το Νο 2 της χώρας, ως αντιπρόεδρος, αλλά ουσιαστικά "the bosh" που κινούσε όλα τα νήματα), δείχνει να έχουν σπάσει το νήμα και σύντομα θα δούμε μάλλον να τους ακολουθούν ασθμαίνοντας και πολύ άλλοι συνάδερφοι…

Η παράδοξη σιωπή που επικρατεί στις περισσότερες αραβικές πρωτεύουσες, ύστερα από αυτή την ανατροπή του Τυνήσιου προέδρου, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον αραβικό κόσμο: τα περισσότερα από τα καθεστώτα του έχουν ουκ ολίγα κοινά σημεία με τον ανατραπέντα… Με άλλα λόγια ο φόβος για διάδοση της εξέγερσης, της "επανάστασης του γιασεμιού", όπως ονομάστηκε, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός και στις δικές τους χώρες…

Πράγματι η είδηση είναι βέβαιο ότι προκάλεσε ρίγη στις αραβικές πρωτεύουσες (Κάιρο, Τρίπολη, Αμμάν κ.ά.) καθώς οι ηγέτες τους έχουν συνηθίσει είτε να πεθαίνουν στην εξουσία είτε να δολοφονούνται ή να ανατρέπονται από πραξικοπήματα. Ανατροπή και αναγκαστική φυγή ως αποτέλεσμα διαδηλώσεων ήταν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου κάτι το αδιανόητο στον αραβικό κόσμο.

Η περίπτωση λοιπόν της Τυνησίας είναι υποδειγματική και…..συνιστά αναμφισβήτητα μια… πρωτιά… Και όχι μόνο για τον αραβικό κόσμο.

Ένας από τους τρομοκρατημένους, είναι ο αφρικανικής καταγωγής «πλανητάρχης», και αυτό φάνηκε από την σπουδή που έδειξε να ταχθεί υπέρ των επαναστατών, μια ημέρα πριν την εκδίωξη του Μπεν Αλί από την χώρα. Ο αμέσως επόμενος, είναι ο άλλος κατεργάρης, ο Σαρκοζί, ο οποίος όμως δεν τολμάει να πάρει παρόμοια θέση διότι ξέρει τι τον περιμένει στη χώρα του, μιας και εκεί το καζάνι βράζει.

Και για την Ιστορία, ας μην ξεχνάμε, ότι οι κινητοποιήσεις στην Τυνησία ξεκίνησαν από την αυτοπυρπόληση ενός νεαρού μικροπωλητή, που η αστυνομία είχε κατασχέσει το εμπόρευμά του… Η αυτοπυρπόληση ενός άνδρα έξω από την (κατ’ όνομα μόνο) Βουλή στο Κάιρο, που ακολούθησε, αλλά και οι τέσσερις παρεμφερείς περιπτώσεις αυτοπυρπολήσεων στην Αλγερία δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ρίγη ανησυχίας.

Ας πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη την παράδοξη εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας, και ας τολμήσουμε να κάνουμε έγκαιρα συνειρμούς (βλέπε: Άγιος Παντελεήμονας, συγκέντρωση Μουσουλμάνων στα προπύλαια, και τώρα κατάληψη της Νομικής) πριν βρεθούμε προ οδυνηρών απροόπτων. Τι σηματοδοτούν όλα αυτά (και πολλά άλλα χειρότερα); Μήπως ετοιμάζουν οι διεθνιστές την συμπλήρωση του «μπουκέτου» των επαναστάσεων στη χώρα μας; Τι θα ακολουθήσει τις επαναστάσεις του «πορτοκαλιού» και του «γιασεμιού»; Μήπως η επανάσταση της …λεμονόκουπας;


Γεγονός είναι, πως γι αυτούς που κινούν τα νήματα, μια ελεγχόμενη εξέγερση είναι προτιμότερη από τις ανεξέλεγκτες αναταραχές. Και στη χώρα μας η προβοκάτσια ανήκει στις συνήθης πλέον μεθόδους καταστολής, ανεξάρτητα ποιο κόμμα (από τα δυο) βρίσκεται στην εξουσία. Θα τα καταφέρουν οι ΜΚΟ να ενεργοποιήσουν τη δική τους επανάσταση (ίσως τώρα του …μαϊντανού), ή θα τους προλάβουν οι λεμονόκουπες του λαού;

Η «Le Monde» αποκάλυψε, ότι το προεδρικό ζεύγος στην Τυνησία σήκωσε πριν φύγει από τη χώρα τις «οικονομίες» του, δηλαδή 1,5 τόνο χρυσού, που αντιστοιχεί σε 45 εκατ. Δολάρια. Ας το έχουμε αυτό υπόψη και ας μπει καλού κακού καραούλι έξω από τα σπίτια των πολιτικών και των τραπεζικών…

Η …βελούδινη εξέλιξη στην υπόθεση SIEMENS βοά!

Φύλαγε τα ρούχα σου να ‘χεις τα μισά.

Ας μην την πάθουμε σαν του Τυνήσιους, που χάσανε το «μάρμαρο» και τους έμεινε μόνο το …άρωμα του γιασεμιού!

Και κάτι σημειολογικό: Τον Νοέμβριο του 2008, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την παρασημοφόρηση του από τον Μπεν Αλί στην Τυνησία, ο κ. Στρος Καν δήλωσε (βλέπε εδώ), ότι η άποψη που έχει το ΔΝΤ για την πολιτική που ακολουθείται στην Τυνησία είναι πολύ θετική: «Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά, ακόμα κι αν σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση αποδειχθεί δύσκολη στην Τυνησία τα πράγματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά». Έπεσε όμως έξω… και ο «σύντροφος» από την Σοσιαλιστική Διεθνή βρίσκετε σήμερα σε εξορία.

Τα ακούει αυτά ο πρόεδρος Jeffrey;
από το Alkimos archive

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails