Καλώς ήρθατε

Η Siemens φεύγει, η Intracom έρχεται

Διαφωνώ εντονότατα με τον τίτλο που είδα σε πολλά blogs "Αν το του ζητούσε ο Κόκκαλης, θα έκοβε ακόμη και το μουστάκι για πάρτη του!". Ο Γιωργάκης ποτέ δεν θα ξύριζε το μουστάκι του γιατί θα έχανε το πιο χαρακτηριστικό σημείο της ταυτότητάς του. Σοσιαλιστής δεν είναι, ηγέτης δεν είναι, εθνοσωτήρας δεν είναι, μουστακαλής όμως είναι και θα μείνει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα ξυρίσει εμάς όπως απαίτησε ο κ. Κόκκαλης.

Η απευθείας ανάθεση των 200.000.000 ευρώ του ΟΠΑΠ είναι...μόνο η αρχή. Τα καλά έρχονται συντόμως με το νόμο για τα τυχερά παιχνίδια που θα περάσει "νύχτα" μέσα στον Αύγουστο. Εδώ είναι τα πολλά λεφτά.

Όπως έχω ήδη γράψει, η Intralot είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τζόγου στον κόσμο και από τους βασικούς κατασκευαστές VLT (φρουτάκια) διεθνώς. Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής VLT παγκοσμίως είναι η Lottomatica που και αυτή έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά.

Τι σχέση έχουν τώρα αυτοί οι δυο κολοσσοί με τον ΟΠΑΠ:
  • H Intalot είναι ο βασικός προμηθευτής του ΟΠΑΠ και αυτό το ξέρουμε όλοι.
  • Η Lottomatica έχει μαζί με τον ΟΠΑΠ την εταιρία Neurosoft και βρίσκονται σε σταθερή συνεργασία.
Ποιο είναι το βαζάκι (βαρέλι) με το μέλι για τα φρουτάκια:

Κάθε VLT κοστολογείται από 5.000 – 10.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα κόστη συντήρησης. Άρα για τα 50.000 VLT που θέλει να εγκαταστήσει η παρέα ΟΠΑΠ – Intralot – Lottomatica θα κερδίσει 5.000 (ευρώ ) x 50.000 (VLT) = 250.000.000 ευρώ το λιγότερο. Αν το κόστος είναι 10.000 ευρώ το τερματικό (που μάλλον τόσο θα το χρεώσουν) τότε θα βγάλουν 500.000.000 ευρώ. Το επόμενο συμβόλαιο συντήρησης δεν θα είναι 200.000.000 ευρώ αλλά τουλάχιστον τα διπλά και θα συνεχίσουν να κερδίζουν κάθε χρόνο.

Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να περάσει μια αυγουστιάτικη νύχτα χωρίς φεγγάρι ο νόμος. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη και τα περίμεναν πολύ καιρό. Ο Γιωργάκης δεν θα ξυρίσει το μουστάκι του αλλά όλους τους άλλους που θα πρέπει να τα σκάσουν για να κάνει απόσβεση από όσα έχει τάξει και θα δώσει στον Κόκκαλη και την παρέα του. Μόλις γυρίσετε από τις διακοπές κάνετε ψιλά και τρέξτε για ξύρισμα. Ο Κόκκαλης της γειτονιάς θα περιμένει.

poor journalisto
από το olympia
Σχόλιο apneagr: Διαβάστε επίσης πως πέντε μέρες όλες κι όλες ήταν αρκετές για ένα νέο σκάνδαλο... με την υπογραφή ΠΑΣΟΚ.

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Αν είχατε σκοπό να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και να καταστήλετε τον παράνομο τζόγο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ενεργοποιούσατε τις ποινικές κυρώσεις που υπόκεινται τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Είναι ολοφάνερο πως το μόνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να εισπράξει το Ελληνικό Κράτος τα χρήματα από την εξαγορά των αδειών.

Αφού εξαγοραστούν αυτές οι άδειες από μερικούς μεγαλοκαρχαρίες και δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι, ανοίξουν τις κουρτίνες τους οι μέχρι τώρα παράνομοι, ξελυθεί η γλώσσα των δημοσιογράφων που τώρα πολεμούν τον νόμιμο στοιχηματισμό, ενώ διαφημίζουν τον παράνομο,
μου δημιουργούνται μερικά εύλογα ερωτήματα:

1. Ποιοί θα έχουν τα χρήματα να παίξουν και που θα τα βρούν;

2. Οι άδειες που θα πάρουν τα καταστήματα για να παρέχουν τις υπηρεσίες θα δώσουν αέρα στους μεγαλοκαρχαρίες; Θα φορολογηθεί
αυτός ο αέρας, εγγύηση ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν;

3. Που θα οδηγήσει κοινωνικά η εξάπλωση του σκληρού τζόγου τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία;
Ή δε μας ενδιαφέρει αυτό;

4. Ποιές και πόσες επιχειρήσεις θα χρεωκοπήσουν εξαιτίας αυτού του νόμου;

5. Ο ΟΠΑΠ, που είναι από τις λίγες Ελληνικές εταιρίες με κέρδη και εισρροή άμεσου μετρητού, φορολογήσιμου χρήματος, στα ταμεία του Ελληνικού κράτους σε τι θέση θα βρεθεί;
Η μόνη με τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο!

6. Τα παιδιά μας ποιός θα τα προστατεύσει από τον εθισμό στο τζόγο;
Υπάρχει σχετική έρευνα που να μας δείχνει πόσο επιρρεάζει η συνήθεια της οπτικής επαφής και μόνο, με αυτό το αντικείμενο στον εθισμό σε νεαρή ηλικία;
Αν δηλαδή περνάει στη συνείδηση του ατόμου από την νεαρή του ηλικία σαν κάτι το αποδεκτό, φυσιολογικό, αυτονόητο;

7. Θα γίνει η πολιτεία ηθικός αυτουργός γιά τον εθισμό που του έχει προκληθεί σε οποιοδήποτε άτομο εξαιτίας του τρόπου που διαθέτει τις υπηρεσίες στοιχηματισμού, με μοναδικό σκοπό το οικονομικό κέρδος;

8. Εχετε λάβει υπ΄όψιν σας την αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψει;

9. Εσείς που αποτελέσατε το πρό ημερόν υπουργικό συμβούλειο,
σκοπεύετε να ζήσετε στην Ελλάδα ή κάπου αλλού;
Μήπως ήδη ζείτε σε άλλη χώρα;

Νίκος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κερδίσει το κράτος φορολογώντας και ουσιαστικά κλείνοντας όλα τα ίντερνετ καφέ (όχι τα φρουτάκια)

700 λουκέτα και 5.000 άνεργοι μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει επιτέλους κάποιος να διαχωρίσει τα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) από τα ίντερνετ καφέ! Δεν έχουν στην τελική καμία σχέση μεταξύ τους. Ούτε στον τρόπο λειτουργίας, ούτε στο είδος πελατείας, ούτε στους τζίρους, ούτε καν στην εμφάνιση.

Με αυτό το νόμο όχι μόνο επιτρέπετε να κλείσουν μικρές επιχειρήσεις ίντερνετ καφέ, αλλά ταυτόχρονα δίνεται ελεύθερα τη δυνατότητα στον τζόγο να λειτουργεί πλέον ελεύθερα!

Related Posts with Thumbnails