Καλώς ήρθατε

Ψωμί κι Ελιά και… Μπουτάρη βασιλιά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις προσπάθειες ορισμένων να αναστήσουν την κεντροαριστερά, τώρα που έχουν πεθάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ωραία τα σενάρια που κυοφορούνται και τα δείπνα που στήνονται από τα «ορφανά» του πράσινου εκσυγχρονισμού, του Σημίτη, του ΓΑΠ και όσων έμειναν στον Βενιζέλο.

Αλλά και από ορισμένους «αριστερούς» που δε χώρεσαν στις συνιστώσες του Αλέξη, βλέπουν ότι ο κυρ Φώτης δεν τραβάει και ονειρεύονται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα κλέψει τον ζωτικό χώρο που άφησε το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ακραίες θέσεις του.

Το βασικό σενάριο, λοιπόν, λέει ότι... κυοφορείται η δημιουργία μιας ευρύτερης παράταξης στο κέντρο και τα αριστερά στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ως αυτόνομα κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Κάτι σαν συνιστώσες δηλαδή, μιας και το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν… πετυχημένο και θα το κάνουν αντιγραφή.

Η σκέψη απλή: Θα φτιάξουν την ελληνική «Ελιά», θα ενώσουν το Βενιζέλο, τον Κουβέλη, κάτι ξέμπαρκους όπως ο Λοβέρδος, η Διαμαντοπούλου, ίσως ο Ραγκούσης, κάτι τελειωμένους όπως ο Ανδρουλάκης, ο Παπαδήμος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Γιαννίτσης, ολίγον από Σημίτη και γαρνιτούρα κάτι δήθεν προοδευτικοί καθηγητές, οικονομολόγοι και λοιποί ορφανοί από πολιτική στέγη.

Στόχος; Όποτε γίνουν εκλογές να πιάσουν ένα 15% και να γίνουν τρίτο κόμμα πίσω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά με προοπτική να ψαλιδίσουν τις ελπίδες του Αλέξη για την πρωθυπουργία και να γίνουν ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ το βλέπουν θετικά. Πώς αλλιώς, αφού οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αλλά και στη ΔΗΜΑΡ δε βλέπουν με κακό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού και γι’ αυτούς οι δημοσκοπήσεις είναι αμείλικτες.

Ενδιαφέρον έχουν, όμως, τα ονόματα που φέρονται να ηγούνται της ελληνικής «Ελιάς». Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιώργος Καμίνης, αμφότεροι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας με πολλούς φίλους αλλά και πολλούς άσπονδους εχθρούς.

Όσο να πεις άφθαρτοι είναι και γι’ αυτό τους προωθεί το σύστημα που ενδιαφέρεται να φτιάξει τον νέο πολιτικό σχηματισμό.

Καλή τύχη, λοιπόν, στην προσπάθεια της κεντροαριστεράς και τους δίνουμε και μια ιδέα για συνθήματα. «Ψωμί κι Ελιά και… Μπουτάρη βασιλιά».
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails