Καλώς ήρθατε

Οργή

Οργή για μία κοινωνία που έμαθε να ανέχεται τα πάντα!
Που έμαθε να μη μιλά και να σκύβει το κεφάλι, δεχόμενη όλο και περισσότερους εξευτελισμούς! Που διαστρεβλώνει την αλήθεια και την βλέπει μόνο από την πλευρά που τη συμφέρει κάθε φορά.

Μέχρι μία άλλη κοινωνική ομάδα να γίνει στόχος και οι υπόλοιποι να τη λοιδορούν...
Μέχρι να έρθει η δική τους σειρά...
Και να μιλάμε με αριθμούς για να αποδείξουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση...
Ακόμα και σ΄αυτό χρειάζεται ένα αποδεικτικό στοιχείο και έρχεται η στατιστική να σου το τεκμηριώσει (λες και δε βλέπεις γύρω σου), 1.500.000 άνεργοι, 40.000 άστεγοι, τόσοι ανασφάλιστοι...

Και αφού μετατρέψουμε τους ανθρώπους σε... αριθμούς και τρομοκρατήσουμε όσους έχουν ακόμα τα βασικά (ένα σπίτι και μια δουλειά) για να σωπάσουν ώστε να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση των προηγούμενων...

Έρχονται οι λέξεις να διαχωρίσουν τους υπόλοιπους σε... δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι δε δρουν μαζικά, αφού χωρίζονται σε επιμέρους συνδικάτα. Πρόσφατο εξοργιστικό παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ που δεν υποστηρίζει την ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή, “πουλώντας τη”, πρακτικά και ουσιαστικά.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι “υποαπασχολούμενοι”, μικροί επιχειρηματίες και έμποροι, γεωργοί, οι δικαστικοί (που παίρνουν “αμερόληπτες” αποφάσεις), οι δημοσιογράφοι (ουδέν σχόλιο) κ.α. Κάθε κλάδος αντιδρά και ενίσταται περιστασιακά και όταν θίγονται τα δικά του συμφέροντα. Είναι τόσο απλό να συνειδητοποιήσουμε πως όταν απειλούνται κάποιοι εργαζόμενοι, στην πραγματικότητα απειλούνται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι! Και γι' αυτό μας αφορά ΟΛΟΥΣ! Δίκαιος είναι ο αγώνας κάθε εργαζόμενου που ζητά το αυτονόητο, να έχει έναν αξιοπρεπή μισθό και να εργάζεται σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Σε μία κοινωνία αναλγησίας, οι άνθρωποι παύουν να είναι άνθρωποι και γίνονται θηρία που κατασπαράσσουν ο ένας τον άλλο, δίνοντας άλλοθι στο λιοντάρι να κυβερνά μέσα στη ζούγκλα του. Αν όμως η αγέλη με τα πιθηκάκια, η αγέλη με τα ελαφάκια, τα γκνου και τα άλλα ζωάκια μαζεύονταν και παίρναν απόφαση να επιτεθούν, το λιοντάρι θα έβαζε την ουρά κάτω απ' τα σκέλια και θα έτρεχε να κρυφτεί...
Ή μήπως δε το ξέρετε αυτό πουλημένοι εργατοπατέρες και ανδρείκελα της αριστεράς;
γράφει ο νάμα
από το Αλληλέγγυα Δύναμη

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη μια φορά, αλλά με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καταδείχτηκε πόσο δημοκρατία είναι η αντιπροσώπευση!!!
Μετά από πάρα πολλά χρόνια υπήρξε μαζική συμμετοχή της βάσης σε συνδικαλιστικό φορέα και μάλιστα πανελλαδικά.
Κάτω από το κλίμα της τρομοκρατάς, του εκχυδαϊσμού, της παραπληροφόρησης και της κατασυκοφάντησης από τα ΜΜΕ και με την απειλή της απόλυσης λόγω της επιστράτευσης που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας – πριν καν κηρυχτεί απεργία – πάνω από 95% των καθηγητών αποφάσισαν να αγωνιστούν. Να αγωνιστούν όχι να απεργήσουν.
Να αγωνιστούν για τους ίδιους, για τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους, για τη δημόσια παιδεία, για το μέλλον ατού του τόπου που βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον οχετό του εκπροσώπου ΜΜΕ και αποβλάκωσης Άδωνι.
Και μια ελπίδα φάνηκε στη μερίδα του λαού – γιατί ποτέ δεν είναι όλος και ίσως ποτέ το μεγαλύτερο μέρος του – που είδε επιτέλους μια ρωγμή να πηγαίνει να δημιουργηθεί στο φράγμα της αποχαύνωσης και αυταρχισμού. Μια ρωγμή που θα ήταν αρκετή, συν τω χρόνω, να ενεργοποιήσει και ενώσει τις δυνάμεις εκείνες που είναι από καιρό έτοιμες, Ιούνης 2011 – Φλεβάρης 2012, να βγουν μπροστά και να στηρίξουν.
Μια τέτοια ρωγμή θα ήταν αρκετή για να ξεχυθεί η οργή σαν χείμαρρος.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που δεν έχει κάνει εκλογές σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και έτσι οι μΠΑτΣΟΚΟΙ διοικούν ακόμη το σάπιο συνδικαλισμό που έχτισαν οι ίδιοι, δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν κάτι τέτοιο και τελικά ούτε η ίδια η ΟΛΜΕ.
Και έτσι οι πρόεδροι-αντιπρόσωποι πρόδωσαν μια ακόμη ευκαιρία για να ξετυλιχτεί ένας αγώνας. Κατάφεραν και αυτοί να απογοητεύσουν ώστε να μη φαίνεται καμιά ελπίδα αλλαγής πορείας. Και το έκαναν αυτό κυριολεκτικά πραξικοπηματικά αφού πήγαν ενάντια στην θέληση και βουλή της βάσης τους.


Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz2TTE2xAtW

Related Posts with Thumbnails