Καλώς ήρθατε

Γιατί, κύριε, με κοιτάς σαν χαζός;

Τα διαφημιστικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας ανέβασαν τους τόνους. Το ένα θλιβερό σποτ, δείχνει την ελληνική σημαία να υποστέλλεται, λες και μπήκαν πάλι οι Γερμανοί στην Ομόνοια (που έγινε) και οι Ναζί είναι φίλοι μας (που και αυτό συμβαίνει) και θα ανέβει η σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό στην Ακρόπολη (όχι ακόμη!). Αντ' αυτού η σημαία με μουσική, που δηλώνει τραγωδία, υποστέλλεται απ το πλάι της Ιρλανδικής και της Πορτογαλικής!

Το σποτ όμως με τα παιδάκια είναι αυτό που... έκανε θραύση. Σε διαμαρτυρίες, αντιδράσεις, καταγγελίες, πάντα! Μια τάξη δημοσίου σχολειού που θυμίζει ιδιωτικό, ευάερη και ευήλια, με λίγα παιδιά και όχι καμία 50αρια που έχουν οι τάξεις των δημοσίων, είναι μες στην θλίψη, με έναν δάσκαλο που δείχνει σαν ηθοποιός που παίζει τον δάσκαλο. Τα παιδιά έχουν όλα μεγάλα μάτια και είναι πολύ θλιμμένα. Μόνο η Βουγιουκλάκη και ο Αντωνόπουλος λείπουν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να θυμίζει όλο το πράγμα τη σκηνή απ' το «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά», όπου σε λίγο θα βομβαρδίσει η ΛουφτΧάβε το συγκεκριμένο σχολειό, υπό τους ήχους του Άγια Νύχτα.

Τα παιδάκια ρωτάνε τον δάσκαλο γιατί δεν είμαστε εμείς στο ευρώ και στην ευρωζώνη που είναι μια εύγλωττη απορία και όλα τα 7χρονα που ξέρω με αυτόν τον προβληματισμό κοιμούνται και ξυπνάνε! Προσφάτως μάλιστα και η 4χρονη μικρή μου, εμένα με ρώτησε αν το παράδειγμα της Ελλάδας αποδεικνύει το λάθος στην θεωρία του μονεταρισμού και πως τοποθετούνται οι Κεϊνιστές επ'αυτού, αλλά της είπα να ρωτήσει την νηπιαγωγό που αυτά τα παίζει στα δάκτυλα μαζί με τις μαριονέτες που τις χρησιμοποιεί για να μάθουν αλφάβητο! Ο δάσκαλος όμως της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς είναι απ τις διετείς ακαδημίες, που δεν τους δίδασκαν μακρό – οικονομία και έτσι δεν έχει εύκαιρες απαντήσεις για τα 7χρονα που τον κόλλησαν στο τοίχο.

Και αφού το σποτ μας δείχνει σκηνές από το μέλλον γιατί δεν απεικονίζει την τάξη χωρίς ρεύμα μες στα σκοτάδια, τα παιδιά ρακένδυτα να μασάνε λαχανίθρες, τον δάσκαλο να πίνει καφέ από ρεβίθι ντυμένο με μαοϊκή στολή εργασίας-διότι αν βγει ο Τσίπρας, ως και τα χαρακτηριστικά μας θα αλλάξουν και θα γίνουμε Κινέζοι- τα παιδιά να γράφουν στην πλάκα με κονδύλι και απ το παράθυρο να αχνοφαίνονται οι γονείς τους, απ' έξω κάτω από μια γέφυρα να ζουν σε χαρτόκουτα και να κάνουν μάχες για το πετρέλαιο, ενώ τους σώζει ο Μελ Γκίμπσον (ωχ σορι αυτό μου ήρθε εικόνα απ το MAD MAX, αλλά με τον Τσίπρα που θέλετε ως και το τέλος του κόσμου θα έρθει!).

«Με το μέλλον των παιδιών μας δε παίζουμε» καταλήγει η πολιτική διαφήμιση. Σωστά! Δεν παίζουμε διότι δεν μπορούμε, διότι 38 χρόνια τώρα ότι ήταν να παιχτεί, το παίξατε και μείναμε τόπι και ρέστοι! Τέλος, τι κατάλαβα, κύριε, εγώ το παιδάκι, απ την διαφήμιση αυτή; Πως σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση κανείς πολιτικός δεν βάζει τη φάτσα του! Σου λέει κάτσε άμα με δουν μπορεί να σιχτιρίσουν, ενώ αν κρυφτώ μπορεί και να τους μπερδέψω και να ρίξουν κάνα ψηφαλάκι...
γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα
από το queen

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ είπε...

Όντως σαχλή η διαφήμιση της ΝΔ αλλά απορώ με το θράσος ορισμένων να επικαλούνται την φτωχή μνήμη τους για να μας κάνουν κριτική και υποδείξεις και μαθήματα δημοκρατίας. Όλοι οι έχοντες κοντή μνήμη βρήκαν αμέσως από που εμπνεύσθηκε ο ηλίθιος επί αυτών των θεμάτων και μας είπαν ότι είναι αντιγραφή αργεντίνικου, αν δεν κάνω λάθος, σποτ. Ξέχασαν όμως όλοι το ανάλογο του Ανδρέα Παπανδρέου με την μικρή Αννούλα που μας υπόσχονταν, το έτος 1985, καλύτερες ημέρες. Και το θέμα ξέρετε ποιο είναι; Η μικρή Αννούλα μεγάλωσε και απ' ότι φαίνεται έγινε μια έξυπνη κοπέλα που μάλλον προβληματίσθηκε με την αγκαλιά του Ανδρέα και απεφάσισε να ψάξει το θέμα. Και κατέληξε να αφήσει την σχέση της με το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο επίπεδο και με την ίδια θέρμη που είχε «επιδείξει» σε ηλικία πέντε ετών. Άλλαξε κόμμα το κορίτσι και ακόμη τρέχει. Αυτά έτσι για να τα θυμόμαστε. Οδυσσεύς

Related Posts with Thumbnails