Καλώς ήρθατε

Ευρώ, δραχμή, ευρωδραχμή, λαός και ΛΑ.Ο.Σ.

Κουλουβάχατα!

Επί τέλους, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μού έδωσε σήμερα να καταλάβω τι εννοεί με τον όρο «ευρωδραχμή» και πώς αυτός οραματίζεται με αυτήν να σώσει την κατάσταση και να μας διατηρήσει τόσον εντός ΕΕ όσο και εντός ΟΝΕ.

Είπε, λοιπόν, ότι θα υπάρχει μεν το ευρώ, αλλά δίπλα του θα υπάρχει η ευρωδραχμή. Τι σημαίνει ευρωδραχμή: νόμισμα, το οποίο δεν θα μπορεί να εξαχθεί ελεύθερα, ώστε αφ’ ενός να μην εξάγονται € 12 δισ. ετησίως από τους μετανάστες προς τις χώρες καταγωγής τους αφ’ ετέρου να μην εξάγονται ελευθέρως € 27 δισ. ετησίως από τις εδώ ευρωπαϊκές επιχειρήσεις προς τις μητρικές τους υπό μορφή κερδών. Έτσι, είπε, θα επιτύχουμε πλεόνασμα.

Αντελήφθην από τα λεγόμενά του ότι η ευρωδραχμή δεν θα αποτελεί νέο νόμισμα κυκλοφορούν παραλλήλως προς το ευρώ. Απλώς θα... χαρακτηρίζεται ως ευρωδραχμή το ευρώ που θα βρίσκεται στην κατοχή μεταναστών και των θυγατρικών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Αν εννούσε αυτό που κατάλαβα, δεν μου εξήγησε, ότι μία τέτοια ρύθμιση επάγεται αναπόδραστα περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, η οποία είναι σήμερα παντελώς ελεύθερη προς κάθε χώρα και αποτελεί έναν από τους 4 πυλώνες ύπαρξης της ΕΕ. Πώς θα το επιτύχει αυτό; Θα δεχθεί η ΕΕ τέτοιο περιορισμό; Επιτρέπεται τούτο κατά τη Συνθήκη της ΕΕ;

Εν ολίγοις, αυτή η μπαρούφα του κ. Καρατζαφέρη μού θύμισε την άλλη μπαρούφα του, τότε που αποκαλούσε τον εαυτό του «συγκολλητική ουσία» στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Εκείνη την ξέχασε, μόλις είδε τα ποσοστά του να κατεβαίνουν στο ναδίρ και την πόρτα της Βουλής να κλείνει.
Τώρα μας πιπιλίζει το μυαλό με την ευρωδραχμή. Ως άριστος πολτικός αναλυτής, μάλιστα, είπε σήμερα ότι πρέπει να εκλεγεί ο Τσίπρας τώρα, να κυβερνήσει 3 μήνες, ώστε να μπορέσει το αστικό σύστημα να ανασυνταχθεί. Ενώ, αν ο Τσίπρας εκλεγεί μετά από 3 μήνες, θα μείνει 8 χρόνια. Βλέπει μακρυά, λοιπόν, ο Αρχηγός και φοβάται μήπως δεν υπάρχει σε λίγο αστικό σύστημα και τα 52 ακίνητά του. Για τον λαό αδιαφορεί.

Το ζήτημα κ. Πρόεδρε είναι αν θα επιβιώσει ο λαός τα επόμενα 8 χρόνια, ώστε να έχει ανάγκη κυβερνήσεως, και όχι αν θα επιβιώσει υπό αστικό σύστημα, το οποίο στο κάτω-κάτω ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια. Όσο για το επιχείρημα ότι η αριστερά φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη που δεν άφησε με τις διαμαρτυρίες, πορείες, διαδηλώσεις και απεργίες της να κυβερνηθεί σωστά η χώρα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η μόνη απάντηση είναι: η αριστερά φέρει τεράστια ευθύνη που δεν σκάλισε όλες τις λαμογιές και τις αρπαχτές σας, εξ αιτίας των οποίων, κυρίως, βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.
Για τον Άκη δεν μας είπε τίποτε. Γιατί άραγε;
γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
από το taxalia η φωτό από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails