Καλώς ήρθατε

Βενιζέλος: με το βλέμμα στα εσωκομματικά και τρίτες εκλογές...

O Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες μιλάει συνέχεια για την επόμενη ημέρα του (όποιου εναπομείναντα) ΠΑΣΟΚ και την προσδιορίζει μάλιστα για 18η του Ιούνη. Τόσο γρήγορα δηλαδή! Σφαιράτος.

Άφησε ακόμη και υπονοούμενα για επερχόμενη ρήξη με Παπανδρέου, που απ΄ότι κατάλαβα, μάλλον άρεσε και στα δύο στρατόπεδα. Και ο λόγος είναι απλός: Ξέρει (και ξέρουμε όλοι) ότι με ενδεχόμενο χειρότερο αποτέλεσμα από τις προηγούμενες εκλογές, θα αμφισβητηθεί την ίδια νύχτα των εκλογών (Ξέρει από αυτά αυτός). Έτσι, το μονοψήφιο του ΠΑΣΟΚ θα το αποδώσει σε Παπανδρεϊκούς κύκλους και μηχανισμούς, που είτε έμειναν ουδέτεροι, είτε προσχώρησαν -ακόμη και με την παροχή τεχνογνωσίας- σε νεοφιλελεύθερους σχηματισμούς. Δηλαδή, Θα ζήσουμε ένα νέα Ζάππειο, από την ανάποδη. Μένει να τον δούμε να τρέχει προς τα εκεί για να προλάβει να καταγγείλει πρώτος, πριν αμφισβητηθεί...

Και απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, ακόμη και τώρα ο... Βενιζέλος, ΔΕΝ ασχολείται και τόσο πολύ με τις εκλογές της 17ης του Ιούνη, αλλά μάλλον με τις επόμενες.

Προσπαθεί να φτιάξει μια "νέα γενιά Βενιζελικών" που, είτε προέρχονται από την παλιά, είτε από το άλλο στρατόπεδο (Παπανδρεϊκό), ώστε την επόμενη ημέρα να δείξει ότι αυτός κρατά και την σφραγίδα και τα κλειδιά του "μαγαζιού" (!) τάζοντας σε ηλικιακά νέα (όχι στα μυαλά βέβαια...) στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώτες θέσεις στις λίστες των επόμενων εκλογών.

Μάλιστα, στα πρότυπα του ΓΑΠ, προσπαθεί να τα "εκπαιδεύσει" από τώρα στις νέες επικοινωνιακές τεχνικές, φτιάχνοντας ομάδες επιμόρφωσης, όπου νέοι που έχουν ήδη κάποια επαφή με την πολιτική των τηλεπαραθύρων, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους νέους, που έχουν εμπειρία στους... μηχανισμούς.

Εδώ μια πρόγευση (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε...):



Τώρα, πόσο πατριωτικό και σοβαρό είναι, την ώρα που όλα τα κόμματα ψάχνουν μια λύση για την χώρα, το ΠΑΣΟΚ (ή όπως θα το ονομάσει ο Βενιζέλος) να ασχολείται με τα εσωτερικά του, το αφήνω στην κρίση σας...

Και όπως είπε ο Βενιζέλος σε μια ομιλία του: Τα λέω τώρα, για να μην λέω μετά "σας τα 'λεγα εγώ".... (που είναι το ίδιο και το αυτό βέβαια, αλλά δεν βαριέσαι...)
γράφει ο Γιώργος Κρόγιας
από το krogias

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails