Καλώς ήρθατε

Το διεφθαρμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σωθεί με τον Άκη

Βορά στη δίψα του ελληνικού λαού για κάθαρση και ικανοποίηση του αισθήματος «να πάει κάποιος φυλακή επιτέλους», γίνεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όχι αδίκως φυσικά. Τις λαμογιές του τις έκανε και πλέον είναι και επίσημο καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αδιάσειστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιοσύνη, εκτός από την υπόθεση της δωροδοκίας για τα υποβρύχια, έχει ψάξει κι έχει βρει και εμπλοκή του πρώην υπουργού και σε άλλους φακέλους με εξοπλιστικά προγράμματα. Όπερ σημαίνει ότι... έχουν αποκαλύψει στοιχεία που συνδέουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και με άλλες υποθέσεις που ξένες εταιρείες έδωσαν χρήματα για να αγοράσει η Ελλάδα όπλα.

Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, ωστόσο, οδηγεί κατευθείαν στο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος το οποίο είναι διαρκές, επομένως απαράγραπτο.

Είναι προφανές ότι οι δικαστές έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους αυτή τη φορά, όπως και η ΕΛ.ΑΣ. η οποία έκανε εφόδους στα σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού και βρήκε ράβδους χρυσού και άλλα περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικά βιβλιάρια.

Είναι προφανές ότι η σύλληψη, κράτηση και διαπόμπευση του Άκη βολεύει πολλούς, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ (σχόλιο Χάρρυ Κλυνν: το είπα το 1983,το λέω και τώρα...) ο που για έναν «τελειωμένο» πολιτικό θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της διαφάνειας και της «καθαρής» εικόνας απέναντι στο ελληνικό λαό.

Θα επιχειρήσει ο άλλοτε φίλος του Άκη, ο κ. Βενιζέλος, να παίξει το χαρτί του αδιάφθορου που τολμά να βάλει στη φυλακή ακόμη κι έναν πρώην υπουργό.

Το κολπάκι είναι παλιό. Το διαπλεκόμενο και σαθρό πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια επιχειρεί να αναβαπτιστεί στην Κολυμβήθρα του… Τσοχατζόπουλου.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι για όσους τα σχεδίασαν έτσι. Η υπόθεση «καθαρά χέρια» στην Ελλάδα δεν τελειώνει με το να μπει στη φυλακή ο Άκης. Υπάρχουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να πληρώσουν για την κατάντια της χώρας. Ας κοιτάξει ο κ. Βενιζέλος γύρω του, θα δει πολλούς.

Και να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι τσέπωσαν τις μίζες, αλλά το κόστος της φουσκωμένης εξαιτίας αυτών αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων το πλήρτωσε ο ελληνικός λαός. Ιδού τι αναφέρεται σχετικά στο πόρισμα που συνέταξε πέρυσι η Εξεταστική για το σκάνδαλο.

«Στην προκειμένη περίπτωση –αναφέρεται στο πόρισμα- φέρεται να καταβλήθηκε για δωροδοκίες ποσοστό 4,5% επί του κοστολογίου (τζίρου) του έργου, το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των 72-83 εκατ. ευρώ. Οι δε δωροδοκούμενοι υπάλληλοι του κράτους γνώριζαν ότι το ποσό των προς αυτών δωροδοκιών τελικά μετεκυλίετο σε βάρος του Δημοσίου και ότι η δωροδοκούσα γερμανική εταιρία τα συνυπολόγιζε στην τελική τιμή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου». Το έργο κατάφερε να το πάρει η Ferrostaal χάρη σε στελέχη της γερμανικής εταιρίας και σε μεσάζοντες που είχαν προηγούμενη μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία, σε συνεργασία με τέσσερις Έλληνες επιχειρηματίες, εμπόρους και μηχανικούς.

Οι επερχόμενες εκλογές ίσως είναι η χρυσή ευκαιρία της αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος. Και μια τελευταία ευκαιρία να ανασάνει η χώρα από τη βρόμα και δυσωδία της διαπλοκής, της μίζας, των νεόπλουτων λαμόγιων, των πολιτικών που δεν είχαν ούτε κρεβάτι να κοιμηθούν και τώρα μένουν σε βίλες.
από το antinews
Σχόλιο apneagr: Η ασθένεια της Ελλάδος λέγεται “ΠΑΣΟΚ”

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

iojik είπε...

Το μεγαλύτερο έγκλημα το έκανε ο μητσοτάκης,που αντί να χώσει τον παπανδρέου τρις ισόβια ,τουλάχιστον,φυλακή,τον αθώωσε,δίνοντάς σε αυτόν και την υπόλοιπη συμμορία, την ευκαιρεία να αποτελειώσουν την ελλάδα.

Related Posts with Thumbnails