Καλώς ήρθατε

Τώρα θα πληρώνεις ενοίκιο για το σπίτι σου!

Νέες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εφόσον εφαρμοσθεί το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης. Το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης ίσχυε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, για τις κατοικίες άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων. Το μέτρο αυτό καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν γίνεται σαφέστατη αναφορά στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με «εντολή» για... κατάργηση φοροαπαλλαγών, ενώ για πρώτη φορά προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκύψουν μελλοντικά και νέες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης, ενώ λένε ότι υπάρχουν περιθώρια ακόμη και για νέες αυξήσεις στου Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι τα έσοδα που εισπράττει η Ελλάδα από τη φορολογία των ακινήτων είναι χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και κάνουν σαφή αναφορά ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει φόρος στο «τεκμαρτό ενοίκιο», δηλαδή στην ιδιοκατοίκηση.

Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για νέες αυξήσεις στους ΕΦΚ αποτελεί μονόδρομο η κατάργηση των δεκάδων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν σήμερα εκατομμύρια πολίτες μειώνοντας ανάλογα το φόρο εισοδήματος.
η φωτό από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails