Καλώς ήρθατε

Εκλογείς και βουλευτάρια θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια

Κυκλοφοράει μια φήμη δηλητηριώδης. Ότι ο Σόιμπλες γυρνούσε στις συνόδους κορυφής της ΕΕ ανεμίζοντας μια λίστα στο χέρι με τα ονόματα εκείνων των ένδοξων πολιτικών μας που λάδωσε ο Χριστοφοράκος.

Μια άλλη παλιά φήμη λέει πως οι θέσεις των διορισμών, τότε που το ελληνικό δημόσιο είχε τις δόξες του, μοιράζονταν αναλογικά σε όλα τα κόμματα. Ώστε να μπορούν όλα τα κόμματα να διορίζουν τους δικούς τους.

Όχι μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τράπεζες κλπ. ή στους δήμους (καλά εκεί…), αλλά και στον στενό. Τον πολύ στενό. Μέχρι και τα stage του δημοσίου (ναι υπήρχε και τέτοιο πράμα) μοιράζονταν, λέει, αναλογικά σε όλα τα κόμματα. Κι άμα λέμε όλα, εννοούμε όλα. Αλλά στις φήμες, τι βάση να δώσεις; Άμα δεν υπάρχουν αποδείξεις να μπορείς να τις πας στον εισαγγελέα…

Μια άλλη φήμη λέει ότι... οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν βρίσκουν τώρα τελευταία ανθρώπους που να θέλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα των πελατών τους. Καθόλου δεν θέλουν λέει να απαντήσουν. Όχι το κλασσικό “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ” (ΔΞ/ΔΑ). Πάει αυτό, ξεπεράστηκε. Μουγκαφόν οι εκλογείς.

Είναι ζόρικο πράμα να μην βρίσκεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου. Όσο φιλοσοφικά κι αν είναι αυτά. Μη απαντώντας οι άκαρδοι εκλογείς στα ερωτήματα των άμεμπτων δημοσκόπων δημιουργούν ένα υπαρξιακό κενό στο εκβιάσιμο πολιτικό σύστημα το οποίο τώρα σύσσωμο αναρωτιέται: “να κάνουμε ή να μην κάνουμε εκλογές ρε παιδιά;”.

Φαίνεται πως οι Τροϊκάνοι τους δώσανε τελικώς την άδεια και μάλλον θα κάνουνε εκλογές. Ιδίως τώρα που σιγουρευτήκανε πως τις εκλογές θα τις κάνουνε οι ίδιοι εκβιάσιμοι της λίστας του Σόιμπλε. Αλλά τους απαγορέψαν λέει να τις …χάσουν. Η καλύτερα όπως το γραψε κι ο Στάθης (σε κόμιξ), επιτρέπεται να γίνουν εκλογές, αλλά απαγορεύεται να βγάλουν αποτέλεσμα.

Ένα άλλο περίεργο φαινόμενο των ημερών, που παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας, είναι το “δεν κατεβαίνω στις εκλογές”. Και καλά να το δηλώνουν κάποιοι που εκλέγονταν …σαράντα χρόνια. Λες βαρέθηκαν ή μπορεί και να φοβούνται τα γιαούρτια οι άνθρωποι ή τίποτε χειρότερο. Η ακόμα ακόμα μπορεί και πράγματι να είναι στην λίστα του Σόιμπλε και να γνωρίζουν πως και να εκλεγούν είναι αναγκασμένοι, ως εκβιάσιμοι, πάλι την ίδια πολιτική να ακολουθήσουν.

Και καλά αυτοί, έχουν λόγους. Αμ οι άλλοι; Εκείνοι που δεν έχουν πάρει μέρος σε εκλογές ποτέ; Εκείνοι που κάναν κόμμα χθες για να κατεβούν στις εκλογές αύριο; Αυτοί γιατί “δεν κατεβαίνω στις εκλογές”; Μυστήρια η υψηλή πολιτική.

Μια άλλη επίσης επίμονη φήμη λέει ότι κυκλοφοράει χρήμα. Γενικώς. Πολύ χρήμα. Όπως επί των χρυσών ημερών του σχεδίου Ανάν. Αλλά αυτά είναι κακοήθειες. Που σκοπό έχουν μόνο να πλήξουν την δημοκρατία μας. Και το αδιάφθορο πολιτικό μας σύστημα. Πεντακαθαρίδης δεν είπαμε πως λέγεστε κύριε;

Το πιο παράξενο φαινόμενο όμως είναι η απουσία εκλογικών μετώπων. Παρότι τα ζητάει ο λαός. Ούτε οι μνημονιακοί γουστάρουν μέτωπο, ούτε οι αντιμνημονιακοί. Κάθε μαγαζί θα κατέβει μόνο του κι ότι πιάσει.

Η ΝΔ μάλιστα το χει δηλώσει αμετάκλητα: “δεν συγκυβερνά με το λάθος”. Επίσης μια κι έριξε τον ΓΑΠ τώρα ετοιμάζεται να ρίξει και το ΠαΣοΚ και να κυβερνήσει αυτοδύναμα και αντιμνημονιακά. Βέβαια ένας τουλάχιστον εκλογέας ισχυρίζεται πως τον ΓΑΠ τον έριξαν η Καϊλή και η Μιλένα. Και όχι η ΝΔ.

Νομίζω πως εκεί στη ΝΔ πρέπει να βάλουν κάποιον να γράψει έναν ωραίο πατριωτικό λόγο, ξέρουν αυτοί, ώστε να ανέβει λίγο το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων, τουλάχιστον να αυτοκτονούν πιο ευτυχισμένοι.

Κι εκεί που ο δύστυχος εκλογέας είχε σχηματίσει την απατηλή εντύπωση πως πάει ο διεθνής τραπεζο-καπιταλισμός μας πήρε φαλάγγι και σωτηρία δεν έχουμε, βρέθηκε η σωτηρία μας. Αποσχίστηκαν από το ΠαΣοΚ η Λούκα κι ο Καστανίδης και πλακώσαν τον διεθνή καπιταλισμό στις φάπες. Ήδη νικάμε οι αντικαπιταλιστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις με την Λούκα και τον Καστανίδη μπροστάρηδες. Ούτε καν που θα χρειαστεί η βοήθεια του κυρ-Φώτη Κουβέλη.

Γενικά μπορείς να πεις πολλά για την αριστερά μας αλλά πρέπει να της αναγνωρίσεις πως έχει αρχές αταλάντευτες. Και δεν τις κρύβει ακόμα κι αν έρχονται σε “προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα”.

Δηλαδή δεν ξέρω πως του ‘ρθε τώρα ο λαός και νομίζει πως έχει κατοχή και τον κυβερνάνε προδότες. Που είναι ωρέ οι στολές των στρατευμάτων κατοχής και οι κουκούλες των δωσιλόγων; Αφού όλοι κουστούμια φοράνε…

Ε, και η αριστερά για να αποδείξει πως δεν μασάει από τέτοιες ανώριμες και απολιτίκ λαϊκές εκτιμήσεις της πολιτικής κατάστασης, πάει και βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες τις χειραψίες της με τον κυρ-Λουκά-”θα-σας-ανακοινώσω-πότε-θα-γίνουν-εκλογές-την-μεγάλη-βδομάδα”. Αταλάντευτη αριστερή στάση αρχών. Όχι παίζουμε.

Κι έτσι για να του την σπάσει του πολιτικά ανώριμου λαού η αριστερά, που νομίζει ο λαός πως σε κάθε βουλευτικό και υπουργικό έδρανο κρύβονται εγκληματίες και προδότες, δείχνει τον αριστερό χαρακτήρα της και αρνείται να χαρακτηρίσει με τέτοιους αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς αυτούς τους καλούς κυρίους που κυβέρνησαν και κυβερνάνε με τέτοια εξουθενωτική επιτυχία τον λαό.

Κι όποιος εκλογέας ισχυριστεί πως η άνοδος του φασισμού μπορεί και εν μέρει να αποτελεί άλλη μια μεγάλη επιτυχία της αριστεράς, είναι απλώς κακοήθης και δεν ξέρει, πολιτικά πάντα, τι του γίνεται.

Γενικά όμως οι ωραιότεροι είναι του ΠαΣοΚ. Αγαπάνε τόσο πολύ τους Γερμανούς, πιο πολύ κι απ’ την Χρυσή Αυγή, που σκέφτηκαν να κάνουν και στη χώρα μας στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μπορεί να ζητήσουν από τον Σόιμπλε και τεχνογνωσία. Ξέρετε αυτόν με την λίστα του …Σίντλερ.

Άμα όμως ζεις σε μια όμορφη χώρα σαν την ελλάδα και γνωρίζεις πως την κυβέρνησε ο σοσιαλισμός του ΠαΣοΚ για περίπου 20 χρόνια, δεν φοβάσαι τίποτε. Τι να φοβηθείς άμα τα ‘χεις δει όλα; Και απλή αναλογική έχουμε, και έξω από την ΕΕ είμαστε, και συμμετοχική δημοκρατία μπουχτίσαμε, και δημοψηφίσματα έχουμε κάθε βδομάδα. Ότι δηλαδή ακριβώς προέβλεπε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου και κυρίως το γ@μ@το Συμβόλαιο με το Λαό (αυτό που το βάζεις;)

Μετά από 20 χρόνια σοσιαλιστικής ΠαΣοΚικής διακυβέρνησης και ο καπιταλισμός στη χώρα μας έχει γίνει αρνάκι και κυρίως η Ελλάδα ανήκει πια στους Έλληνες.
γράφει ο Θραξ Αναρμόδιος
από το anarmodios

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails