Καλώς ήρθατε

Ως λωτοφάγοι ή ως πολίτες;

Καλημέρα κυρίες και κύριοι, συντρόφισσες, σύντροφοι, φίλοι συνταξιδιώτες και καλήν εβδομάδα.

Μια κι έξι - όλο σκέψη – μείνανε έως τις εκλογές. Την επόμενη Κυριακή, ο Δήμος (δηλαδή ο οργανωμένος πολιτικός λαός) θα εκδηλώσει το Κράτος του, δηλαδή την ισχύ του, αποφασίζοντας για την περαιτέρω πορεία της Πολιτείας που περιέχει την κοινωνία μας.

Σπουδαία υπόθεση!

Θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι του λαού που θα διαμορφώσουν εκείνον τον συσχετισμό δυνάμεων που προϋποτίθεται για την άσκηση της πολιτικής στη δημοκρατία μας.

Θα διαμορφωθεί η σύνθεση της νέας Βουλής, από την... οποίαν θα προκύψει η νέα κυβέρνηση – μ' έναν λόγο θα λάβουν εκ νέου σάρκα και οστά η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία που θα οδηγήσουν...
την Ελλάδα δεξιότερα ή αριστερότερα πιο μπροστά ή πιο πίσω...

Ωραία θα ήταν αν ήταν έτσι! Αν η Ελλάδα ήταν μία ελεύθερη χώρα χωρίς Γκαουλάιτερ διότι τα μισά από τα κόμματα που κατεβαίνουν (αντί στον Άδη) στις εκλογές για να ξαναζητήσουν την ψήφο μας, είναι ακριβώς αυτά που κατέβασαν την Ελλάδα στα Τάρταρα του ΔΝΤ, την έκαμαν χώρα Φόρου Υποτελή στους διεθνείς τοκογλύφους, ένα τρισάθλιο Προτεκτοράτο, όπου οι αποφάσεις για λογαριασμό του λαμβάνονται όχι στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά στα γραφεία της Deutsche Bank.

Καθ' ότι, όσον εμείς ομιλούμε περί τα προεκλογικά, ακούγοντας τα ψέματα (τα ατελείωτα ψέματα) του κ. Βενιζέλου, ακούγοντας τις απειλές του κ. Σαμαρά ή τα κλαυθμιρίσματα του κ. Καρατζαφέρη ο Γερμανικός κολοσσός της Deutsche Bank με μαριονέτα τον κ. Παπαδήμο εξασφαλίζει θέσεις κλειδιά στην ίδια τη δομή της χώρας (άδειες για εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, προνομιακή θέση στην διαπραγμάτευση αγοράς τίτλων του ελληνικού δημοσίου, θέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προνομιακή σχέση και πρόσβαση στις μεγάλες δουλειές του Δημοσίου και άλλα).

Οι σχέσεις αυτές σφυρηλατήθηκαν και σφυρηλατούνται (ως αλυσίδες για τους Έλληνες και ως χρυσά βραχιόλια για τα γκόλντεν μπόυς) από τα στελέχη του δικομματισμού που τώρα ζητούν εκ νέου την ψήφο μας λέγοντας και πάλι μεγάλες κουβέντες «για τη μοίρα του έθνους επί πολλές δεκαετίες» - όπως ανερυθρίαστος κραύγαζε χθες σε προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Βενιζέλος.

Ποιος;

Ο άνθρωπος που παρέδωσε τον ελληνικό δημόσιο πλούτο στους ξένους δανειστές (ήδη απ' το καλοκαίρι του 2011), ο άνθρωπος που επινόησε τα πιο απίστευτα χαράτσια, που υπέγραψε το τέλος των μισθών κι άλλα όσα δεινά ων ουκ έστιν αριθμός.

Επιμένω ειδικά στα «ψέματα Βενιζέλο», διότι δεν υπάρχει ψέμα που να μην το έχει πει.

Για τις εγγυήσεις στους Φιλανδούς! – έσχιζε τα ιμάτια του ότι δεν έδωσε τέτοιο πράγμα! Τις έδωσε!

Για το Αγγλικό Δίκαιο! Τα ίδια!

Για το PSI! Τα ίδια!

Κάθε μέρα λέει κι ένα ψέμα.

Αποκαλύπτεται. Κι όμως συνεχίζει!

Όμως, αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της Κυριακής στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Θα συνεχίσει η χώρα με τα ψέματα;

Θα συνεχίσει με τους ίδιους;

Θα συνεχίσει να ζει (για να πεθάνει) υπό τη Διπλή Κατοχή: από την εγχώρια Διαπλοκή κι από την ξενική Τρόικα;

Γιατί μας ζητά την ψήφο μας ο κ. Σαμαράς; Για να συνεχίσει να κυβερνά ο κ. Τόμσεν; Ή μήπως για να συνεχίσει να κυβερνά η Διαπλοκή;

Εκτός κι αν ο Σύμβουλος του κ. Σαμαρά, κύριος Ψυχάρης υιός ξενυχτάει κάθε βράδυ προσευχόμενος, ώστε να συμβουλεύει αποτελεσματικά τον αρχηγό του υπέρ...πτωχών και αδυνάτων!

Ούτε καν τα προσχήματα κρατάει πλέον ο δικομματισμός, μονοκομματισμός – το σίχαμα της Διαπλοκής βγαίνει απ' το παρασκήνιο και διεκδικεί πλέον θέση στο προσκήνιο.

Η υποταγή της χώρας τους έχει αποθρασύνει.

Θεωρούν φυσιολογικό να μας ζητούν την ψήφο μας τώρα για να μας αλαλιάσουν με νέα μέτρα τον Ιούνιο.

Κυρίες και κύριοι, τα ψέματα τελείωσαν, ήταν πολλά. Πάρα πολλά!

Με τα ψέματα ασκήθηκε από τα δύο κόμματα με τη συνενοχή του ΛΑΟΣ, της κυρίας Μπακογιάννη κι όλων των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού (ανοιχτού ή συγκεκαλυμμένου) μια αντεθνική αντικοινωνική πολιτική με αντιδημοκρατικό τρόπο και μέσα.

Τα κόμματα των Μνημονίων, είναι, κατά τη γνώμη μου παράδοξο να ελπίζουν στα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Υπέταξαν τη χώρα – θα ήταν σαν να έπαιρνε ο Τσολάκογλου 25% συν 15% για να (ξανά) σχηματίσει κυβέρνηση!

Τι κυβέρνηση;

Του Ράιχενμπαχ και του Τόμσεν; Με την εντολή και την έγκριση ποιων Ελλήνων;

Το ξαναλέω, σημειώστε τις λέξεις: ασκείται

Μια αντεθνική
και αντικοινωνική πολιτική
με αντιδημοκρατικό τρόπο
για την οποίαν ζητούν την ψήφο μας ώστε να νομιμοποιηθεί.

Μένουν έξι ημέρες.

Σκεφθείτε (ευκτική) – τέτοια πολιτική μόνον Λωτοφάγοι ή Συβαρίτες μπορούν να την εγκρίνουν. Πολίτες, δεξιοί ή αριστεροί, όχι!

Τέτοια πολιτική έφτιαξαν γραικύλοι (κατά κόσμον δωσίλογοι), κάνει για ραγιάδες και υπηρετείται από γενίτσαρους.

Μαζί της ο λαός μόνο μία σχέση μπορεί να έχει: καταστροφική.

Ή θα την καταστρέψει ή θα καταστραφεί ο ίδιος...
γράφει ο Στάθης
από το enikos

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails